Mariusz Barański Napisano wczoraj o 10:46 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:46 Witam, Mam jasno grające monitory Focala, dźwięk nieco ostry w górze pasma,chciałbym złagodzić wzmacniaczem lampowym Yaqin mc 84 L lub 5881a. Wybrałem je ze względu na kompaktowe rozmiary bo tylko takie zmieszczę na regale. Nie muszą być audiofilskie i rozkładać dźwięk na atomy. Liczy się barwa,ciepło,stereofonia. Pokój 16m². Muzyka z CD,stary rock od dynamicznych brzmień po ballady. I tu proszę o propozycje poparte doświadczeniem 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu Oba to względnie niedrogie wzmacniacze lampowe, w obu przypadkach będzie barwnie i ciepło Poszedłbym w 5881A osobiście, bo ma nieco wiecej mocy. Ewentualnie warto poszukać niedrogich, używanych wzmacniaczy od Regi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmodronik Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu Mam 5881 jest na lampach tun-sola 6L6 i moge napisac ze to raczej lub napewno nie jest ciepło brzmiacy wzmacniacz , gra na modłe tranzystorową troche jak hybryda . Jak juz to yaqin 30l tak must have, z fabrycznymi lampami jest bardzo analogowo , wymieniłem lampy mocy na JJ i jest wiecej przestrzeni powietrza, troche odmuliły brzmienie -ps wersja fabrik janek 30l. 5881 napewno nie nadaje sie do jasnych kolumn .ale ile uszu tyle doznań. Jeżeli chodzi o tranzystory to polecam sony 570 es to bardzo udany sonicznie wzmacniacz , lub kenwood ka 7010 - sa na sankenach , i moim zdaniem to znakomite wzmaki mimo juz wiekowej konstrukcji. Ka 7010 to znakomity wzmak o wiele lepszy od ka 7020. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts