Mariusz Barański Napisano 28 lutego Napisano 28 lutego Witam, Mam jasno grające monitory Focala, dźwięk nieco ostry w górze pasma,chciałbym złagodzić wzmacniaczem lampowym Yaqin mc 84 L lub 5881a. Wybrałem je ze względu na kompaktowe rozmiary bo tylko takie zmieszczę na regale. Nie muszą być audiofilskie i rozkładać dźwięk na atomy. Liczy się barwa,ciepło,stereofonia. Pokój 16m². Muzyka z CD,stary rock od dynamicznych brzmień po ballady. I tu proszę o propozycje poparte doświadczeniem 🙂 Odpisz, cytując
Q21 Napisano 28 lutego Napisano 28 lutego Oba to względnie niedrogie wzmacniacze lampowe, w obu przypadkach będzie barwnie i ciepło Poszedłbym w 5881A osobiście, bo ma nieco wiecej mocy. Ewentualnie warto poszukać niedrogich, używanych wzmacniaczy od Regi Odpisz, cytując
desmodronik Napisano 28 lutego Napisano 28 lutego Mam 5881 jest na lampach tun-sola 6L6 i moge napisac ze to raczej lub napewno nie jest ciepło brzmiacy wzmacniacz , gra na modłe tranzystorową troche jak hybryda . Jak juz to yaqin 30l tak must have, z fabrycznymi lampami jest bardzo analogowo , wymieniłem lampy mocy na JJ i jest wiecej przestrzeni powietrza, troche odmuliły brzmienie -ps wersja fabrik janek 30l. 5881 napewno nie nadaje sie do jasnych kolumn .ale ile uszu tyle doznań. Jeżeli chodzi o tranzystory to polecam sony 570 es to bardzo udany sonicznie wzmacniacz , lub kenwood ka 7010 - sa na sankenach , i moim zdaniem to znakomite wzmaki mimo juz wiekowej konstrukcji. Ka 7010 to znakomity wzmak o wiele lepszy od ka 7020. Odpisz, cytując
desmodronik Napisano 2 marca Napisano 2 marca Dzis rano podłaczyłem swojego janka 5881 do Vanderstenów c1 zródłem był CAazur 640v2 , co prawda moj janek jest po modyfikacjach , jakich to wie poprzedni własciciel . Dzwiek ? zaskakujaco dobry , potencjometr głosnosci na godz 9 tej i jest juz wystarczajaco głosno na 20m2 . Bas nawet do przyjecia , srodek pasma znakomity gora bez ostrosci - a ktos mi doradzał by go sprzedać , bo to chinska lipa ...... Odpisz, cytując
Rega Napisano 2 marca Napisano 2 marca Bo Vandersteen to klasa sama w sobie. Tu jest ,,pies pogrzebany,, Zagrają z większością wzmaków. Odpisz, cytując
Mariusz Barański Napisano 5 kwietnia Autor Napisano 5 kwietnia Cześć, Yaqina odpuściłem i zostałem posiadaczem MF Elektra 10. Po przesłuchaniu kilku CD już wiem że ten wzmacniacz zostanie u mnie na długo. Odpisz, cytując
Recommended Posts