Butler Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 55 minut temu, rocknrolla napisał: Czy to nie jest tak, że nie odczuję różnicy między 5.1 a 5.1.4? Odczujesz i to zdecydowanie. 56 minut temu, rocknrolla napisał: Muszę iść do jakiegoś salonu i odsłuchać 5.1 vs 5.1.4. Bdb pomysł. 56 minut temu, rocknrolla napisał: Ja się trochę obawiam, że dołożę kilka-kilkanaście k PLN więcej, a może różnicy nie odczuję. Atmos to jeden z największych skoków technologicznych ostatnich lat w domowych zestawach KD. Nie mówimy o niuansach, nie ma dyskusji typu słyszę/nie słyszę. Postęp jest ewidentny. 1 godzinę temu, rocknrolla napisał: Miejsce na głośniki już chyba zaplanowaliśmy - 3 w scianie z TV, i 2 w scianach bocznych. Wszystkie 5 sa podtynkowe, najlepiej "pivotable", zeby dalo sie kierunek ustawic i skierowac na kanape. Umiejscowienie oraz kąt opasania głośników w Twoim wypadku nie wymagają regulacji kierunku LCR oraz surround. Co innego Atmos, przy x.x.4 warto mieć regulowane lub wręcz uchylne. 1 godzinę temu, rocknrolla napisał: Rozumiem, ze do sciennych i sufitowych moge zastosowac boxy, zeby pelnily funkcje "puszek kolumnowych" Nie. Głośniki instalacyjne zostały zaprojektowane po to by je montować na płycie gipsowej, warto jedynie pamiętać by przestrzeń wokól wypełnić wełną mineralną. Tylko tyle. Obudowy są zbędne. Niektóre konstrukcje inwall fabrycznie mają zabudowaną skrzynkę. O customowych obudowach możesz myśleć jeśli głośniki chcesz wpakować do litej ściany gdzie nie było by jak ich zamonotwać. 1 godzinę temu, rocknrolla napisał: poza tym... jakies wytlumienie sufitu podwieszanego? Cos co moge ukryc albo zrobic przy okazji. Sa zasady rzemiosła o którym trzeba pamiętać. Specjalistyczne rozwiązania do montażu podwieszanych konstrukcji, specjalne gumowe wieszaki, technologiczne dystanse itd. Przeglądnij tutki na YT, dużo jest materiałów wideo o tym jak należy budować sufit i ściany by nie dzwoniły i nie drgały. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, rocknrolla napisał: Dzięki za bycie apologetami dobrego KD. Wydaje mi się, że w tym wątku pomogliście mi bardzo dużo, ale... Czy to nie jest tak, że nie odczuję różnicy między 5.1 a 5.1.4? Muszę iść do jakiegoś salonu i odsłuchać 5.1 vs 5.1.4. Ja się trochę obawiam, że dołożę kilka-kilkanaście k PLN więcej, a może różnicy nie odczuję. Zapraszam do nas mamy salkę z systemem 5.2.4 na głośnikach instalacyjnych od Sonus faber. Robi to niezwykłe wrażenie Opcji ogółem będzie dużo, część już tu dostałeś, więc jak napisałem, zapraszam do kontaktu (proś o Marcina/Wojtka, są u nas od KD) i postarają się znaleźć ciekawe rozwiązanie, razem z cenami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts