wieloryb Napisano Wtorek o 23:36 Udostępnij Napisano Wtorek o 23:36 Witam Posiadam system w postaci wzmacniacza Rotel A10 ,kolumny Dali Opticon 2 mk2 do tego gramofon technics i cd Denon. Miałem do tej pory wpięty pomiędzy wzmak a cd kabelek Ricable Primus. Całkiem ładnie on gra ale chciałem czegoś lepszego więc postanowiłem kupić o jedną klase lepszą czyli Ricable Magnus. Moje pytanie. Czy miał ktoś doświadczenie z tymi kablami?? Oczekuje melodyjności, detali, dobrej stereofonii, wysokich tonów ale bez przesady. Pisze bez przesady bo miałem wpięte Albedo Blue(srebrne) i za dużo było tych wysokich tonów, były męczące. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano wczoraj o 00:28 Udostępnij Napisano wczoraj o 00:28 Cześć Ricable są lekko ocieplone, przygęszczone, naturalne. Melodyjności im jednak na pewno nie można odmówić Magnus, a Primus to fajny skok w scenie i rozdzielczości. Szukając czegoś między Ricable, a Albedo warto sprawdzić Chorda Shawline 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wieloryb Napisano 20 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 20 godzin temu Cześć Bo ktoś tu napisał że kable od włoskiego Ricable są ciemne i matowe. No to wszystko zależy na jakim sprzęcie się słucha(wzmacniacz, kolumny) ja słuchająć Primusy na moim sprzęcie nic takiego nie odczułem aby były ciemne i matowe. Grają one lekko ocieplonym dzwiękiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu (edytowany) 15 godzin temu, wieloryb napisał: Pisze bez przesady bo miałem wpięte Albedo Blue(srebrne) i za dużo było tych wysokich tonów, były męczące. Albedo Blue jak pamiętam sprzed lat grał Vką np. w porównaniu do Albedo Flat One w stosunku do Monolitha też. Ale żeby męczył wysokimi tonami? Hmmmmm.... Edytowano 12 godzin temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wieloryb Napisano 9 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 9 godzin temu No cóż każdy ma swoje preferencje odsłuchowe i prawdopodobnie różny sprzęt audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 3 godziny temu, wieloryb napisał: No cóż każdy ma swoje preferencje odsłuchowe i prawdopodobnie różny sprzęt audio. Też 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts