Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Chcę wydać ok. 4.500 zł na zestaw: wzm ( ew, amplituner)+CD + kolumny. Mam dwie propozycje:
1/ Harmon/Kardon HK3380 + HD970 + JLBe100 - cena 4.500zł
2/ Marantz PM4001 + CD5001 + AE EVO Three- cena 4.400 zł.
+ oczywiście kabelki.

Słucham rocka, popu, muzki klubowej. Salon otwarty ok.35 m/kw.

Czy ktoś może mi poradzić co wybrać?
Jak to będzie " grało" ?
Czy amplituner to dobre rozwiązanie czy lepiej sobie darowć i kupić odzielnie wzm + tuner.
Jakie kabelki wybrać do takiego sprzętu??
HEEELP!!
Napisano
Elektronika 1 i 2 zestawu jest bardzo dobra. Możesz kupić amplituner, ale ograniczysz swój wybór wzmacniacza do kilku modeli, bo ampli stereo nie ma za wiele. Jeżeli więc możesz poczekać i dokupić tuner później to tak zrób. Skup się teraz na jak najlepszym wzmacniaczu i odtwarzaczu.

Możesz jeszcze rozważyć zestawik Creek Audio, równie dobry, choć nie tak piękny. Co do kolumn to potrzebujesz sporych zestawów bo masz 35 metrów i tu niestety tanio być nie może. Na kolumnach nie oszczędzaj, oszczędź na odtwarzaczu/wzmacniaczu. Moimi typami są Tannoy'e F4 oraz Heco M 500.
Napisano
Kabelkami się nie martw. Najpierw podłącz byle czym, posłuchaj sprzętu w swoim pokoju przez kilka dni. Jak osłuchasz się, mniej więcej,będziesz wiedział,czy brzmienie wymaga jakiejkolwiek korekty i ewentualnie, w którą stronę ma nastapić zmiana. Wtedy pomożemy!
Napisano
NO NO!! Koledzy Fono Master i Bert przyznam że jestem trochę zaskoczony tą chińska propozycją. Przeczytałem bardzo pochlebne recenzje i zacząłem się poważnie zastanawiać.!!
Zastanawiam sie też czy znacie ten sprzęt tylko z recenzji czy też ktoś słyszał jak " to" gra...
Napisano
Ja osobiście stosunkowo krótko słuchałem samych Xindak'ów! Wrażenie, jak najbardziej pozytywne. A nawet lepiej niż pozytywne. Dodatkowa zaleta - oba klocki wyglądają świetnie
Nowych Paradigm'ów już niestety nie.
Pozdrawiam
Napisano
Xindak gra rzeczywiście nieźle, ale wygląda dobrze już tylko z daleka. Mnie odrzuca jakość wykonania/pasowania/montażu - tu śrubka krzywo wkręcona, tam blacha wystaje o 1mm za dużo, trochę tak jak auto po solidnym strzale złożone u niesolidnego blacharza. Zobacz zresztą sam, byle nie na zdjęciach.
Napisano
Bąk!
Chyba źle trafiłeś! Egzemplarze odsłuchiwane przeze mnie wygladały doskonale. Chociaż - na tył nie spoglądałem...Ale widać prawdą jest twierdzenie, iż Chińczycy mają problemy z powtarzalnością...
Pytanie tylko, czy krzywo przykręcona śrubka z tyłu klocków waży więcej niż bardzo przyzwoity dźwięk?
Pozdrawiam.
Napisano
Bąk ma chyba trochę racji...icon_sad.gif(( Już na zdjęciach widać że " klocki" mają różne wymiary, do tego dwa oddzielne piloty jakieś takie plastikowe jak do miniwieży za 500 zł...To trochę zniechęca i odrzuca...
Natomiast Harman/Kardon wygląda perfekcjnie.
Ale muszę to zobaczyć na własne oczy. Zmykam zaraz szukać Xindaków w sklepie...

czekam na dalsze opinie i propozycje...
Napisano
Odwiedziłem salon! Oglądałem Xindaka i nie zachwycił mnie wręcz przeciwnie taki desing osobiście mi nie odpowiada i wolałem skupić się na HK, który prezentuje się znakomicie.
Na wstępie zrezygnowałem z podłączenia JBLe100 gdyż to potężne kolumny zbyt wielkie jak na moje potrzeby.
Odsłuchu dokonałem podłanczając JBLe90 a nastepnie Infinity Beta40
Te pierwsze brzmią nieźle, są bardzo dynamiczne, ale zbyt chaotyczne- niczym estradowe.spodziewałem się czegoś więcej.
Infinity z kolei mają brzmienie ciepłe, wyrafinowane ale dla mnie jakby przytłumione.
Muszę chyba poszukać czegoś innego .

Macie jakieś propozycje kolumn do HK970 +HD970 ??