aoliant Napisano 4 czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2007 Chcę wydać ok. 4.500 zł na zestaw: wzm ( ew, amplituner)+CD + kolumny. Mam dwie propozycje: 1/ Harmon/Kardon HK3380 + HD970 + JLBe100 - cena 4.500zł 2/ Marantz PM4001 + CD5001 + AE EVO Three- cena 4.400 zł. + oczywiście kabelki. Słucham rocka, popu, muzki klubowej. Salon otwarty ok.35 m/kw. Czy ktoś może mi poradzić co wybrać? Jak to będzie " grało" ? Czy amplituner to dobre rozwiązanie czy lepiej sobie darowć i kupić odzielnie wzm + tuner. Jakie kabelki wybrać do takiego sprzętu?? HEEELP!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grizly Napisano 5 czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2007 Elektronika 1 i 2 zestawu jest bardzo dobra. Możesz kupić amplituner, ale ograniczysz swój wybór wzmacniacza do kilku modeli, bo ampli stereo nie ma za wiele. Jeżeli więc możesz poczekać i dokupić tuner później to tak zrób. Skup się teraz na jak najlepszym wzmacniaczu i odtwarzaczu. Możesz jeszcze rozważyć zestawik Creek Audio, równie dobry, choć nie tak piękny. Co do kolumn to potrzebujesz sporych zestawów bo masz 35 metrów i tu niestety tanio być nie może. Na kolumnach nie oszczędzaj, oszczędź na odtwarzaczu/wzmacniaczu. Moimi typami są Tannoy'e F4 oraz Heco M 500. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aoliant Napisano 5 czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 5 czerwca 2007 Dzieki za wskazówki... MYślę że może wybiorę zamiast amplitunera Harman/Kardon wzmacniacz HK970. Natomiast nie orientuję się jakie kabelki wybrać... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 5 czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2007 Kabelkami się nie martw. Najpierw podłącz byle czym, posłuchaj sprzętu w swoim pokoju przez kilka dni. Jak osłuchasz się, mniej więcej,będziesz wiedział,czy brzmienie wymaga jakiejkolwiek korekty i ewentualnie, w którą stronę ma nastapić zmiana. Wtedy pomożemy! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 5 czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2007 Jak ci nie przeszkadza zbytnio basowe brzmienie: http://www.allegro.pl/item200276680_nowe_m...ch_raty_0_.html Ale ja bym sie sklanial ku tym: http://www.allegro.pl/item200633599_paradi...tem_olkusz.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 5 czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2007 Może to od Dystrybutora: http://www.koda.pl/pl/index.php?katg=10&ka...40&prodid=335#x Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 5 czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2007 Doskonała propozycja Fono Master! Radzę ją solidnie przemyśleć i na zakończenie zadzwonić do dytrybutora - prawdopodobnie "coś" jeszcze da się uszczknąć... Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 5 czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2007 Polpak to Firma w "porzo" znajomy kupował zestaw "promocyjny" i dostał w ramach upustu jeszcze kabelki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aoliant Napisano 5 czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 5 czerwca 2007 NO NO!! Koledzy Fono Master i Bert przyznam że jestem trochę zaskoczony tą chińska propozycją. Przeczytałem bardzo pochlebne recenzje i zacząłem się poważnie zastanawiać.!! Zastanawiam sie też czy znacie ten sprzęt tylko z recenzji czy też ktoś słyszał jak " to" gra... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 5 czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2007 Ja osobiście stosunkowo krótko słuchałem samych Xindak'ów! Wrażenie, jak najbardziej pozytywne. A nawet lepiej niż pozytywne. Dodatkowa zaleta - oba klocki wyglądają świetnie Nowych Paradigm'ów już niestety nie. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bąk Napisano 6 czerwca 2007 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2007 Xindak gra rzeczywiście nieźle, ale wygląda dobrze już tylko z daleka. Mnie odrzuca jakość wykonania/pasowania/montażu - tu śrubka krzywo wkręcona, tam blacha wystaje o 1mm za dużo, trochę tak jak auto po solidnym strzale złożone u niesolidnego blacharza. Zobacz zresztą sam, byle nie na zdjęciach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 6 czerwca 2007 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2007 Bąk! Chyba źle trafiłeś! Egzemplarze odsłuchiwane przeze mnie wygladały doskonale. Chociaż - na tył nie spoglądałem...Ale widać prawdą jest twierdzenie, iż Chińczycy mają problemy z powtarzalnością... Pytanie tylko, czy krzywo przykręcona śrubka z tyłu klocków waży więcej niż bardzo przyzwoity dźwięk? Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aoliant Napisano 6 czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 czerwca 2007 Bąk ma chyba trochę racji...(( Już na zdjęciach widać że " klocki" mają różne wymiary, do tego dwa oddzielne piloty jakieś takie plastikowe jak do miniwieży za 500 zł...To trochę zniechęca i odrzuca... Natomiast Harman/Kardon wygląda perfekcjnie. Ale muszę to zobaczyć na własne oczy. Zmykam zaraz szukać Xindaków w sklepie... czekam na dalsze opinie i propozycje... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 6 czerwca 2007 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2007 Przy okazji "zobaczyć" nie zapomnij "odsłuchać" Powodzenia Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aoliant Napisano 7 czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 7 czerwca 2007 Odwiedziłem salon! Oglądałem Xindaka i nie zachwycił mnie wręcz przeciwnie taki desing osobiście mi nie odpowiada i wolałem skupić się na HK, który prezentuje się znakomicie. Na wstępie zrezygnowałem z podłączenia JBLe100 gdyż to potężne kolumny zbyt wielkie jak na moje potrzeby. Odsłuchu dokonałem podłanczając JBLe90 a nastepnie Infinity Beta40 Te pierwsze brzmią nieźle, są bardzo dynamiczne, ale zbyt chaotyczne- niczym estradowe.spodziewałem się czegoś więcej. Infinity z kolei mają brzmienie ciepłe, wyrafinowane ale dla mnie jakby przytłumione. Muszę chyba poszukać czegoś innego . Macie jakieś propozycje kolumn do HK970 +HD970 ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anusiak Napisano 8 czerwca 2007 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2007 Jbl - klasyka gatunku. Propozycja i to dobra padła już wcześniej, Heco Metas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts