Wooke Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu Więc Szukam Zespołów Głośnikowych (kolumn)do 16m2. Wstawilem filmik fotki dla ułatwienia tematu. Na filmie mamy informacje jak wzmacniacz gra jeśli można tak powiedzieć. Moj Dac to xiangsheng O5AII gram na lampie (to nie jest 100% na lampie ale to nie ważne jestem zadowolony) Warunki 1. Pokój 16m2..... Nie urośnie.!!!! 2. Chcial bym żeby była delikatna góra żadnego cięcia uszu mają grać mi w tle do kotleta nie muszą mieć jakiejś potęgi dźwięku raz na rok mogę tranzystor odpalić jak trzeba. Słucham Rocka. Dźwięk ma być delikatny okrągły tak wiem każdy każdy by chciał bas nisko schodzący ale to niemożliwe... Żadnej krzykliwej góry dźwięk ciepły Szukam. Podobno wzmacniacz gra w jasna stronę na filmiku jest ta informacja.I Staram się opisać najlepiej jak potrafię Więc mocno się nie czepiajcie opisu 3. Mogę zawsze kupić 2 Pary kolumn Jedne będą na co dzień a drugie do Pałowania 4. Moje doświadczenia to. Tannoy R2 sa dobre ale trzeba je rozkręcić to pokazać mogą pazur ale do cichego słuchania w dzień yamaha ns-e55 jakoś lepiej. Yamaha nsf51 bardzo dobre do słuchania radia audycji audiobook Gdzie tannoy r2 już nie za bardzo. 5. Teraz $$$$$ Jestem otwarty na propozycje bo jak podam kwotę to każdy będzie podawał propozycje do kwoty X to każdy będzie podawał kwotę x plus jak trochę dołożysz to będzie lepiej. Więc kwoty nie podam bo to bez sensu trochę. Bez znaczenia czy Nowe czy używane. I sentencja "Prawo prawem a dziek ma być po naszej Stronie" VID_20250311_124917_309.mp4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu Cześć Dobrze byłoby, gdybyś jednak podał chociaż przybliżony budżet, bo propozycje mogą pojawić się zarówno za 200, jak i za 200 000 PLN Tak bardzo wstępnie zainteresowałbym się KEFami Q7 Meta, Pylony Sapphire 23 oraz Dali Oberon 5, to mogą być ciekawe opcje, z miłym ociepleniem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooke Napisano 21 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 21 godzin temu 8 minut temu, Q21 napisał: Cześć Dobrze byłoby, gdybyś jednak podał chociaż przybliżony budżet, bo propozycje mogą pojawić się zarówno za 200, jak i za 200 000 PLN Tak bardzo wstępnie zainteresowałbym się KEFami Q7 Meta, Pylony Sapphire 23 oraz Dali Oberon 5, to mogą być ciekawe opcje, z miłym ociepleniem Myślę że max cena Klipsch Heresy IV Ale musiał by być efekt woow najwyżej Kredyt wezmę jeśli będzie warto.. a swoją drogą jaki metraż do nich potrzebny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eltanianin Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, Wooke napisał: . a swoją drogą jaki metraż do nich potrzebny? Ale, że, jak? Będziesz, dopiero budować, pod parametry zakupionego sprzętu audio, czy masz przestawne ściany? A, tak serio.... Podaj metraż, a potem dobierze się kolumny... Generalnie do ok 18m2 / 2,60m wysokości, to raczej podstawkowe, choć mogą być wyjątki, kiedy średnie podłogowe, też się będą dobrze sprawować nawet na nieco mniejszyvh powierzchniach. Między innymi, od tego, to zależy, jak umeblowany pokój, no i jak głośno słuchasz. Ale, to tylko na miejscu sprawdzisz na zasadzie prób, testów na "ucho". Edytowano 20 godzin temu przez Eltanianin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooke Napisano 20 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 20 godzin temu 4 minuty temu, Eltanianin napisał: Ale, że, jak? Będziesz, dopiero budować, pod parametry zakupionego sprzętu audio, czy masz przestawne ściany? A, tak serio.... Podaj metraż, a potem dobierze się kolumny... Generalnie do ok 18m2 / 2,60m wysokości, to raczej podstawkowe, choć, mogą być wyjątki, kiedy średnie podłogowe, też się będą dobrze sprawować nawet na nieco mniejszyvh powierzchniach. 3.5x4.5 czyli jakieś 15.75m2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eltanianin Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu (edytowany) Cieple granie, z nie męczącą ale dość selektywną górą średnicy, i wyraźnymi przyjemnymi wysokimi tonami? Może Jade 20? ale, to bliżej maksimum Twojego limitu. Z drugiego bieguna cenowego - Monitor Audio Gold 100. Ten MA, bo ja bardzo brzmienie kolumn tego producenta. a ten model to jeden z "wyższych" modeli ich monitorów. Ogólnie MA, to tak zwanie bezpieczne kolumny, nawet, jak szału nie będzie, to raczej się nie natniesz. w przeciwieństwie do np B&W, lub Klipsch, gdzie łątwo się naciąć, bo nie będą brzmieniowo pasować do wzmacniacza, czy gustu. Może jeszcze Wharfedale Evo 4.2... Przyszły mi na myśl, teraz.... Nie wiem, jak zagrają, z tym Sansui, to jednak inna już epoka... Generalnie Ten Sansui, pewnie gra dźwiękiem , jaśniejszym, z otwartą średnicą, jak to jappończyki z lat '70-'80 miały w zwyczaju. Generalnie unikaj, kolumn z głośnikami tubowymi, takimi, jak np wszelkie kllisch, to Cię "zamorduje"... W przypadku doboru nowych kolumn, masz ten komfort, że możesz zamówić, i jak nie zagrają z resztązestawu, to każdy szanujący sięsklep audio, nie będzie robić problemu ze zwrotem. ...a i tak, najlepsza metoda, to odsłuch domowy, a nie jakieś YT recenzje, czy nawet odsłuchy w sklepach audio. Edytowano 19 godzin temu przez Eltanianin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu W takim razie Heresy IV warto sprawdzić Dałbym też szansę polskim Pylon Jade 20. Ciekawie mogą sprawdzić się też Buchardty E50, Vienna Acoustics Haydn SE Signature. Wielu też pewnie przypadną do gustu Spendory 3/1, czy ATC SCM19. Jeśli chciałbyś pozostać w niższym budżecie, to i tak odsłuchałbym opcji wspomnianych wcześniej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eltanianin Napisano 1 minutę temu Udostępnij Napisano 1 minutę temu Sorrka, coś zabłądziłem w temacie... Potem troszkę sobie przejrzałem, tak, już z ciekawości... ...Pomyliłem z innym urządzeniem Sansui. Proszę zignorować mój poprzedni post. Z wyjątkiem, tej przestrogi przed Klipschami - mimo wszystko Przepraszam. Mea culpa.😇 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts