Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Hej, ponieważ siedzę w kilka osób w pomieszczeniu i każdy często ma jakieś rozmowy to szukam słuchawek które wygłuszą te rozmowy, tak aby mój rozmówca słyszał tylko mój głos, a nie dźwięki otoczenia.
Mogą być przewodowe/bezprzewodowe, budżet do 600 zł. Chyba że w tej cenie nie znajdę niczego to może być wyższy (do 1000 zł)

Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi.
Obecnie mam Technics EAH-AZ60 i moi rozmówcy totalnie wszystko słyszą co się dzieje wokół mnie :(

Napisano (edytowany)
26 minut temu, tiko35 napisał:

szukam słuchawek które wygłuszą te rozmowy, tak aby mój rozmówca słyszał tylko mój głos, a nie dźwięki otoczenia.

Generalnie to bardzo trudno by "standartowym sprzetem" wyciąć dźwięki otoczenia, zbierane przez mikrofon. Można wykorzystać niestandartowe rozwiązania, ale uprzedzam ze nie miałem z tym doczynienia w praktyce i nie mam pojecia jak to rozmowca bedzie słyszał. Musisz poczytać w necie więcej szczegółów w tym temacie.   

Szukać pod nazwami - "Laryngofon" (taktyczny) czy też "mikrofon krtaniowy".

Edytowano przez Chyba Miro 84
Napisano
2 godziny temu, tiko35 napisał:

Hej, ponieważ siedzę w kilka osób w pomieszczeniu i każdy często ma jakieś rozmowy to szukam słuchawek które wygłuszą te rozmowy, tak aby mój rozmówca słyszał tylko mój głos, a nie dźwięki otoczenia.
Mogą być przewodowe/bezprzewodowe, budżet do 600 zł. Chyba że w tej cenie nie znajdę niczego to może być wyższy (do 1000 zł)

Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi.
Obecnie mam Technics EAH-AZ60 i moi rozmówcy totalnie wszystko słyszą co się dzieje wokół mnie :(

Cześć,

Większość słuchawek wokół usznych będzie w naturalny sposób odcinać otoczenie. Moim typem, słuchawki kablowo-bluetooth jest Audio Technica M50Xbt2

Duża, konkretna konstrukcja, lekka! Ponadto duże pady, ale nie jest to przytłaczająca słuchawka.

https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-bezprzewodowe/sluchawki-audio-technica-ath-m50xbt2.html?gad_source=1&gbraid=0AAAAAD3sgsEjnqcnyvbG2dPUkxVyZd0fU&gclid=CjwKCAjwp8--BhBREiwAj7og12r9HvtYFwjl8IGHvZLvRbAGzfwmO7lXe6GLJO0EWWsmtZt-9id3ehoCc7kQAvD_BwE

audio-technica-ath-m50xbt2-bat_1.webp

Napisano
1 godzinę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Większość słuchawek wokół usznych będzie w naturalny sposób odcinać otoczenie

Autorowi chodziło by odciąć otoczenie w którym się znajduje tak by osoba po drugiej stronie słyszała tylko autora tematu. Dlatego zaproponowałem mikrofon krtaniowy.

Sluchawki zaproponowane odcinają autora od otoczenia, ale nie rozmówcę. A to o to właśnie tu chodzi.

4 godziny temu, tiko35 napisał:

tak aby mój rozmówca słyszał tylko mój głos, a nie dźwięki otoczenia

Napisano
Dnia 15.03.2025 o 00:28, Chyba Miro 84 napisał:

Autorowi chodziło by odciąć otoczenie w którym się znajduje tak by osoba po drugiej stronie słyszała tylko autora tematu. Dlatego zaproponowałem mikrofon krtaniowy.

Sluchawki zaproponowane odcinają autora od otoczenia, ale nie rozmówcę. A to o to właśnie tu chodzi.

Ok, ale poczekajmy na odpowiedź zwrotną głównego zainteresowanego ;)

• 4 weeks later...
Napisano

Jestem,

dzięki za typy,

jak na razie przetestowałęm

jabra 65 -> brak ANC, wygłuszenie z drugiej strony jakiej jest

jabra 75 -> ale moim zdaniem słabe ANC. A samo wygłuszenie dla osoby z drugiej strony dobre

ale to potestowałem i oddałem, podobno bardzo podobne są: EPOS IMPACT 1061 ANC -> właśnie zamówiłem -> dam znać co to z tego wyjdzie