dave88 Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca (edytowany) Cześć, szukam słuchawek nausznych, zamkniętych bezprzewodowych. Muzyka którą słucham to głównie elektroniczna, dynamiczna Drum n Bass, Techno, Progresive itp. Muszą grać dynamicznie z odczuwalnym bassem. Słucham dużo przy komputerze PC ale też na smartfonie. Potrzebowałbym dokupić do niego moduł BT. Co proponujecie ? Na ten moment mam 2 propozycje: BOWERS & WILKINS Px7 S2e SONY WH-1000XM4B Edytowano 20 marca przez dave88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca Bowers Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca CZeść Do listy dopisałbym na pewno Sennheisery Momentum 4 Wireless Fajne, uniwersalne granie, ze sporym podbiciem dołu i dobrym ANC Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dave88 Napisano 20 marca Autor Udostępnij Napisano 20 marca 6 godzin temu, fp74 napisał: Bowers A jest sens dopłacać do wersji e ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca Mam wersję bez e 😉, piszą że niby coś tam się poprawiło, może i tak. 2 stówy różnicy - zależy od podejścia, jednemu to za dużo, a drugi zapłaci żeby mieć spokój duszy, że czegoś tam będzie potem żałował . Jak dla mnie to te słuchawki teraz tyle kosztują ile są warte. Jak ja kupowałem, to przepłaciłem. Sprawdź jeszcze Momentum 4, bo ktoś tu już pisał o nich kiedyś i chyba do muzyki jaką preferujesz to będą nawet lepiej pasować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 21 marca Udostępnij Napisano 21 marca Dnia 20.03.2025 o 16:16, dave88 napisał: A jest sens dopłacać do wersji e ? Są to bardzo podobne słuchawki. Wersja "e" to taki "lifting" z małymi zmianami w samym DAC oraz dołożeniem kolorystyki. Ten model zastąpi model beż "e".Jeśli chcesz mieć model bieżący to zapraszam na priv. Moze uda się nam "poprawić "dodatkowo cenę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gadek80 Napisano 23 marca Udostępnij Napisano 23 marca (edytowany) Soniaki odpuść, chyba, że bardziej zależy Ci na wygodnych bajerach mianowicie dotykowe sterowanie, fajne i wygodne. Natomiast w porównaniu do moich Audio Technica At-m50xbt2 grają wyjątkowo kiepsko. Dźwięk płaski, zmulony i ze słabym wokalem. Co prawda dla mnie najważniejsza była detaliczność więc przyjemniej pewnie grałyby Bowersy, ale najważniejsze to przesłuchać co bardziej leży. Sprawdź jakie kodeki BT obsługuje Twój telefon, bo jeżeli nie będą kompatybilne to jakość dźwięku pójdzie po najsłabszym kodeku czyli SBC. AT mają LDAC a Bowersy APTX, słabszy od LDAC, ale również bardzo dorby i nie będziesz potrzebował modułu BT. Edytowano 23 marca przez gadek80 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dave88 Napisano 24 marca Autor Udostępnij Napisano 24 marca 10 godzin temu, gadek80 napisał: Soniaki odpuść, chyba, że bardziej zależy Ci na wygodnych bajerach mianowicie dotykowe sterowanie, fajne i wygodne. Natomiast w porównaniu do moich Audio Technica At-m50xbt2 grają wyjątkowo kiepsko. Dźwięk płaski, zmulony i ze słabym wokalem. Co prawda dla mnie najważniejsza była detaliczność więc przyjemniej pewnie grałyby Bowersy, ale najważniejsze to przesłuchać co bardziej leży. Sprawdź jakie kodeki BT obsługuje Twój telefon, bo jeżeli nie będą kompatybilne to jakość dźwięku pójdzie po najsłabszym kodeku czyli SBC. AT mają LDAC a Bowersy APTX, słabszy od LDAC, ale również bardzo dorby i nie będziesz potrzebował modułu BT. mam Pixel 9 pro, który obsługuje LDAC i pewnie APTX też Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gadek80 Napisano 24 marca Udostępnij Napisano 24 marca (edytowany) Warto zrobić odsłuch o ile jest możliwość. Wcześniej miałem JBL Tune 700BT i po nich nawet Sony byłyby niebo lepsze, ale teraz jak już znam AT to te znowu są o niebo lepsze od Sony. Natomiast lubię selektywny detaliczny dźwięk, gdyż wsłuchuję się w to co grają. AT mają również wady, lubią się przesuwać na głowie, jak coś robię koło domu to muszę je co jakiś czas poprawić, regulacja tak delikatna, że sama się w rękach przestawia i przyciski średnio jak nie mało wygodne do sterowania. Kupiłem je mimo to, gdyż zależało mi tylko na najbardziej detalicznym dźwięku w tej cenie i to był jedyny priorytet, żadnych łączonych priorytetów. Edytowano 24 marca przez gadek80 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ozzy666 Napisano 24 marca Udostępnij Napisano 24 marca (edytowany) @dave88 Mam zarówno B&W PX7 S2 i ATH-M50xBT2 więc mam porównanie. Jedne i drugie to moim zdaniem wyższa półka jeśli chodzi o sprzęt audio do smartfona. Zależy jakie brzmienie preferujesz. B&W PX7 S2 to brzmienie ciepłe i rozrywkowe czyli V ale dość kulturalne i mniej szczegółowe, ATH-M50xBT2 też serwuje muzykę w przystępny dla słuchacza sposób ale są bardziej analityczne i szczegółowe i dość surowe. Jest sporo góry (talerze/trójkąty itp) ale nie kuje to w uszy, bas jest ale nie taki buczący no i przede wszystkim wokal dobrze brzmi jest dość blisko ucha ale grają dość płasko co nie każdemu może się podobać. Mi o wiele bardziej podchodzi granie ATH-M50xBT2. Dam Ci trzecią propozycję od siebie: ATH-M20xBT, od nich zaczynałem swoją przygodę z lepszym sprzętem audio i dzięki nim polubiłem firmę Audio-Technica. Kosztują nie wiele ale tym się nie zrażaj bo brzmią jak o wiele droższe słuchawki. Podoba mi się w nich stereofonia, czyli przestrzenność. Słuchając na nich nagrań koncertowych ma się wrażenie że jesteśmy na widowni 😉 Są bardzo wygodne choć siedzą trochę luźno na głowie i czasem trzeba je poprawić. Nie są tak szczegółowe jak M50 więc mogą się okazać lepsze. PS. Ja słucham muzyki gitarowej (metal/rock i pochodne) więc nie mam porównania np. z Techno. Zobacz sobie porównanie tych słuchawek: Edytowano 24 marca przez Ozzy666 Dodanie Video Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dave88 Napisano 24 marca Autor Udostępnij Napisano 24 marca 2 godziny temu, Ozzy666 napisał: @dave88 Mam zarówno B&W PX7 S2 i ATH-M50xBT2 więc mam porównanie. Jedne i drugie to moim zdaniem wyższa półka jeśli chodzi o sprzęt audio do smartfona. Zależy jakie brzmienie preferujesz. B&W PX7 S2 to brzmienie ciepłe i rozrywkowe czyli V ale dość kulturalne i mniej szczegółowe, ATH-M50xBT2 też serwuje muzykę w przystępny dla słuchacza sposób ale są bardziej analityczne i szczegółowe i dość surowe. Jest sporo góry (talerze/trójkąty itp) ale nie kuje to w uszy, bas jest ale nie taki buczący no i przede wszystkim wokal dobrze brzmi jest dość blisko ucha ale grają dość płasko co nie każdemu może się podobać. Mi o wiele bardziej podchodzi granie ATH-M50xBT2. Dam Ci trzecią propozycję od siebie: ATH-M20xBT, od nich zaczynałem swoją przygodę z lepszym sprzętem audio i dzięki nim polubiłem firmę Audio-Technica. Kosztują nie wiele ale tym się nie zrażaj bo brzmią jak o wiele droższe słuchawki. Podoba mi się w nich stereofonia, czyli przestrzenność. Słuchając na nich nagrań koncertowych ma się wrażenie że jesteśmy na widowni 😉 Są bardzo wygodne choć siedzą trochę luźno na głowie i czasem trzeba je poprawić. Nie są tak szczegółowe jak M50 więc mogą się okazać lepsze. PS. Ja słucham muzyki gitarowej (metal/rock i pochodne) więc nie mam porównania np. z Techno. Zobacz sobie porównanie tych słuchawek: Dzięki wielkie za wyczerpująca wypowiedź 🙂 słucham głównie drum n bass, techno, house itd wiec lubię jak jest dynamicznie, nie brakuje bassu. Muszę wybrać się na odsłuch i przymierzenie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ozzy666 Napisano 25 marca Udostępnij Napisano 25 marca Więc jeśli lubisz bas to wybierz Sennheiser Momentum 4. Jest go sporo i jest dynamicznie. Dla mnie było go za dużo i dlatego ich nie wybrałem ale dla Ciebie może być go akurat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Wtorek o 21:33 Udostępnij Napisano Wtorek o 21:33 23 godziny temu, dave88 napisał: Dzięki wielkie za wyczerpująca wypowiedź 🙂 słucham głównie drum n bass, techno, house itd wiec lubię jak jest dynamicznie, nie brakuje bassu. Muszę wybrać się na odsłuch i przymierzenie Obowiązkowo Nie będziemy tu niczego za specjalnie dorzucać do tego co napisał kolega powyżej. Zapraszamy do jednego z naszym salonów Tophifi, posłuchamy, ocenimy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano Wtorek o 21:51 Udostępnij Napisano Wtorek o 21:51 18 godzin temu, Ozzy666 napisał: Więc jeśli lubisz bas to wybierz Sennheiser Momentum 4. Jest go sporo i jest dynamicznie. Dla mnie było go za dużo i dlatego ich nie wybrałem ale dla Ciebie może być go akurat. Warto jeszcze dodać, że bardzo długo wytrzymują na jednym ładowaniu, do 60 godzin. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Środa o 08:39 Udostępnij Napisano Środa o 08:39 Dnia 24.03.2025 o 23:17, dave88 napisał: Dzięki wielkie za wyczerpująca wypowiedź 🙂 słucham głównie drum n bass, techno, house itd wiec lubię jak jest dynamicznie, nie brakuje bassu. Muszę wybrać się na odsłuch i przymierzenie Brzmi w sam raz na Sennki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dave88 Napisano Środa o 14:23 Autor Udostępnij Napisano Środa o 14:23 16 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Obowiązkowo Nie będziemy tu niczego za specjalnie dorzucać do tego co napisał kolega powyżej. Zapraszamy do jednego z naszym salonów Tophifi, posłuchamy, ocenimy a macie te Senki u siebie w ofercie ? 5 godzin temu, Q21 napisał: Brzmi w sam raz na Sennki a co myślicie o Bose QC45 ? Trochę słaba bateria ale dźwiękowo jak ? Czytałem że są mega komfortowe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts