Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
20 godzin temu, ArturP napisał:

Kupiłem właśnie na ebay. Niecałe 6k z dostawą DHL.

Tak na Ebay też był.

14 godzin temu, PanKlor napisał:

No to trzymam kciuki, zeby DHL sie spisał. To najgorsza firma kurierska z jaką mialem do czynienia. 

wiecej narzekan jest na DPD

Napisano

Bez różnicy, sprzedający anulował mi zamówienie, bo nie ma sprzętu na stanie. A pisali, że są 4 sztuki. Zamrozili mi 1400 euro na 3-5 dni roboczych, więc szukam dalej. Zobaczę na ten kaufland de.

Napisano
4 minuty temu, ArturP napisał:

Bez różnicy, sprzedający anulował mi zamówienie, bo nie ma sprzętu na stanie. A pisali, że są 4 sztuki. Zamrozili mi 1400 euro na 3-5 dni roboczych, więc szukam dalej. Zobaczę na ten kaufland de.

Powodzenia. Mam nadzieje, że płaciłeś kk. Taki dobry zwyczaj przy większych kwotach albo ciut bardziej ryzykownych zakupach (charge back). 

Napisano
6 minut temu, PanKlor napisał:

Powodzenia. Mam nadzieje, że płaciłeś kk. Taki dobry zwyczaj przy większych kwotach albo ciut bardziej ryzykownych zakupach (charge back). 

Ebay to chyba takie allegro, powinno być ok - też mają program zwrotu środków. Płaciłem kartą. Kaufland ma od tego samego sellera, więc nie ma ich już pewnie też.

No nic, szukam dalej i czekam na dobrą okazję.

Napisano

No dobra, to druga próba. Tym razem z AMAZON, ale uwaga- z AMAZON.DE, bo na AMAZON.PL nie było takiego :)

1497 euro + 7 euro za ekspresową dostawę w 2 dni (wyszło niecałe 6500zł)

Napisano
Dnia 7.06.2025 o 09:03, Piotr Sonido napisał:

To fantastycznie.

Jak opinia po tygodniu? Gdzie widzisz wady? :) Bo o zaletach to wiem :)

Trudno mi cokolwiek złego powiedzieć po przesiadce z AVR-S650h.

Jedna rzecz podczas kalibracji chyba nie działa, jak powinna. Po pełnej kalibracji i ustawieniu korektora na reference, przednie kolumny w stereo grają słabiej (dosłownie, jakby dostawały mniej mocy) niż gdy jest ustawiony R/L Bypass. Nie do końca rozumiem, co amp wtedy omija, całą tą konfigurację z Audyssey?

Napisano
13 godzin temu, ArturP napisał:

Jedna rzecz podczas kalibracji chyba nie działa, jak powinna. Po pełnej kalibracji i ustawieniu korektora na reference, przednie kolumny w stereo grają słabiej (dosłownie, jakby dostawały mniej mocy) niż gdy jest ustawiony R/L Bypass. Nie do końca rozumiem, co amp wtedy omija, całą tą konfigurację z Audyssey?

Też tak mam w Marantzu, że w R/L Bypass fronty grają głośniej i pełniejszym dźwiękiem, ale nie używam tego, bo w trybie Reference grają wszystkie głośniki tak samo (jak powinno być w kinie), a do muzyki pure direct. Ten R/L Bypass to jakby mieszanka jednego i drugiego i nie bardzo wiem do czego by to miało służyć...

Napisano

R/L bypass z tego co pamiętam pozwala na wyłączenie korekcji na frontach jak kolega wyżej napisał. Stąd może pochodzić wrażenie głośniejszego grania, w praktyce poziom sygnału się nie zmienia, ale korekcja „tłumi” to co podbija tandem głośniki-pomieszczenie i wzmacnia te częstotliwości które pomieszczenie „gasi” czyli wyrównuje całe pasmo.

Napisano
Dnia 11.06.2025 o 18:34, ArturP napisał:

Zdaje się że to faktycznie poprawne ustawienie. Ale masz suba? Odciąłeś sobie fronty na granie bez dolnego pasma?