PawełC. Napisano Niedziela o 20:07 Udostępnij Napisano Niedziela o 20:07 Witam. Jest to pierwsza dyskusja jaką podejmuje na forach audio. Udało mi się zakupić w świetnym stanie kolumny JBL L-250. Jestem z nich zachwycony. Napędzane puki co przez moje stare audio Denon PMA-1500ae z CD w zestawie. Do tego mam DAC CA magicaudio 100. Chciałbym pomału wymieniać sprzęt żeby można było więcej wycisnąć z tych kolumny, bo uważam że mają potencjał. Chciałbym zacząć od najsłabszego urządzenia w salonie czyli DAC który uważam że gra słabo względem CD. Zacząłem testować Tidal i sterowanie komputerem jest dla mnie kłopotliwe. Noszę się z zamiarem kupna streamera z budowanym DAC. Lubię ciepłe wysokie brzmienie, zależy mi na dobrej jakości dźwięku.Budżet mam max do 10k zł. Macie jakieś doświadczenia ze streamerami w tym budżecie i czy streamer z budowanym DAC to dobrg pomysl czy raczej powinny być dobierane osobno? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano Niedziela o 20:35 Udostępnij Napisano Niedziela o 20:35 (edytowany) Lepiej oddzielnie sam transport i dobry dac do tego. Sam mam Eversolo DMP A8 i powoli myślę nad zakupem daca , który zagra bardziej ciepło-analogowo. Gdy bym teraz stał przed zakupem streamera to kupił bym któreś Volumio i daca r2r tak za 4-6 tys zł. Edytowano Niedziela o 20:36 przez Tomasz Kluczynski 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawełC. Napisano 20 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 20 godzin temu No właśnie, moje poszukiwanie zaczęły się od Eversolo DMP-A6 2 gen Jednak po wizycie w sklepie odradzano mi go żeby go zastąpić A8 i będzie po temacie. Dlatego zwiększyłem budżet do 10k. I teraz się zastanawiam jak u Ciebie nie spełnił oczekiwań odsłuchowych czy nie lepiej będzie kupic tą tańszą wersję i do niego dokupić DAC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawełC. Napisano 20 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 20 godzin temu I jeszcze jedno pytanie. Może trochę głupie i w środowisku audio trochę amatorskie, ale czy jeśli miałbym dobrego DAC to czy mógłbym go zasilić Tidalem z telewizora ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu Pewnie po optyku tak . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackromek Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu Proponowałbym trochę w drugą stronę super dac z dobrym streamerem czyli Gustard x 30 , po dobrych negocjacjach można nabyć za 10,500 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu Cześć Ogółem DMP-A8 to dobry kierunek i warty sprawdzenia jeśli oczekujesz pojedynczego klocka. Warto jednak rozdzielić zestaw streamer + DAC na np. Silent Angel Bremen B2, WiiMa Ultra, czy DMP-A6, a do tego pójść w Denafripsa Ares 15th, Chorda Qutest, Cayina iDAC-8 i wiele więcej jest sporo opcji z DACów. W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy, podziałamy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts