Lorenzo80 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Cześć, prośba o pomoc w doborze subwoofera aktywnego. Przeznaczenie 100% kino. Pomieszczenie 28m2 wraz z aneksem kuchennym. Część salonowa ok. 3,5x5m Bardzo zależy mi na na jak najniższym zejściu żeby można także poczuć niskie częstotliwości. Niestety mieszkam w bloku więc zależałoby mi aby sprzęt generował odpowiedni bas również na niskich poziomach głośności, szczególnie, że często oglądam filmy w nocy. Z tego też powodu skłaniam się ku konstrukcjom zamkniętym bo rzekomo są mniej dokuczliwe do sąsiadów. Obecnie posiadam KEF HTB2, którego wybrałem ze wzgl. na wąski profil, jednak bas jaki z niego się wydobywa jest nie wiele większy jak z moich kolumn podstawkowych Przeanalizowałem dostępne modele i póki co faworytem jest SVS SB-1000 Pro w wersji gloss, ze względu że wg, testów schodzi poniżej 20HZ. W dalszej kolejności Rel 1003 oraz ewentualnie BW ASW610, który kusi przede wszystkim dobrą ceną po rabacie. Będę wdzięczny za wszelkie uwagi i sugestie. W przypadku polecania innych modeli uprzedzam, cena nie może przekroczyć 3,5 tys oraz wykończenie suba musi być czarne i gładkie - bez faktury słojów drewna (taka fanaberia). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 2 minuty temu, Lorenzo80 napisał: Z tego też powodu skłaniam się ku konstrukcjom zamkniętym bo rzekomo są mniej dokuczliwe do sąsiadów. To akurat bzdura. Jak 1 i tylko 1 oraz do kina to https://www.klipsch.com/uk/products/rp-1000sw-subwoofer. 5 minut temu, Lorenzo80 napisał: W przypadku polecania innych modeli uprzedzam, cena nie może przekroczyć 3,5 tys oraz wykończenie suba musi być czarne i gładkie - bez faktury słojów drewna (taka fanaberia). I rolka foli z allegro, żeby sobie go okleić. 24 minuty temu, Lorenzo80 napisał: BW ASW610, który kusi przede wszystkim dobrą ceną po rabacie. No i ewidentnie nie spenia pierwotnych zalozen. (https://www.bowerswilkins.com/en-us/product/subwoofers/asw-series/asw610/150059.html#specifications ±3dB 27Hz – 40 / 140Hz adjustable (EQ at A)) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 48 minut temu, PanKlor napisał: No i ewidentnie nie spenia pierwotnych zalozen REL HT/1003 MKII podobnie, 24Hz ale przy -6dB szału w tej kategorii nie zrobi. 1 godzinę temu, Lorenzo80 napisał: Bardzo zależy mi na na jak najniższym zejściu żeby można także poczuć niskie częstotliwości. Niestety mieszkam w bloku więc zależałoby mi aby sprzęt generował odpowiedni bas również na niskich poziomach głośności, szczególnie, że często oglądam filmy w nocy. Ostrzegam, twoje założenie się kłócą ze sobą. Jak kupisz suba który będzie pięknie głęboko schodził, to nawet na niskich poziomach vol będziesz persona non grata dla sąsiadów w bloku. O ile będa w stanie zlokalizować co im spać nie pozwala bo ustalenie źródła takich częstotliwości jest bardzo trudne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Cześć Niestety mocno ograniczyłeś wybór z kwestią wykończenia. Jeśli jest nie do przeskoczenia, to SB-1000 Pro w tym budżecie jest fajną opcją. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorenzo80 Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu Dziękuję za cenne wskazówki. Niestety potwierdziliście moje obawy. Ale zaintrygował mnie ten Klipsh rp1000 Chociaż na papierze schodzi tylko 1hz niżej od sb1000 pro a jest jednak sporo większy, co dla mnie jest niestety wadą. Chyba będzie trzeba przetestować oba zatem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marito Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Jestem swiezo po kupnie tego Klipscha. Powiem jednym słowem- REWELACJA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts