Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 121 tematów w tym forum

• 2 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń
  1. zakup subwoofra

• 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  2. LG AH215 do kina domowego

• 4 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  3. Kino domowe do 2500zł

• 1 odpowiedź
    • 2,2k wyświetleń
  4. zniekształcenie głosu

• 2 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  5. Wybór amplitunera Denon

• 3 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń
  6. Samsung -kino domowe

• 2 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  7. Kabel zasilający

• 2 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,4k wyświetleń
  8. Kino domowe Pioneer

• 1 odpowiedź
    • 2,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,9k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,4k wyświetleń
  9. Samsung LCD-TV

• 4 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  10. Pytanie o denona AVR 4308

• 3 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  11. Wharfendale Diamond 9.3

• 3 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 8,6k wyświetleń
  12. DVD Toshiba XD-E500

• 4 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Aktualizacja: Testuje obecnie Marantza M1 i cos zupelnie z innej bajki - Onkyo 8270 celem ustalenia jakiego grania poszukuje. W goldach slucham sporo muzyki elektronicznej i sluchajac na M1, slabo zarysowany jest kick i linia basowa. Jest po prostu jakos tak sucho. Z marantzem mam problem bo gra bardzo malo rozrywkowo, nie dodaje wiele od siebie. Podlaczylem Onkyo 8270, to tutaj zupelnie inna bajka. Koloruje on bardzo mocno dol, dodaje bardzo duzo, kick i linia basowa wyrazniej zarysowana.  Dla porownania Marantz M1 z podbiciem basu na 5/5, gra mniej dolem niz onkyo z ustawieniem basem na 0/10. Roznica jest spora. Takiego grania jak onkyo potrzebuje.... tylko z wyzszej polki. Moze ktos ma jakies propozycje? Bo marantz M1 to chyba nie dla mnie, mimo ze wygodny. Musze pokolorowac dół.
    • Jakiś test na YouTube oglądałem tych nowych Dynek i wszystko pięknie, ale potem było odniesienie do prywatnych Harbethów testującego, bodajże 30.2 xd i kolo stwierdził, że te ostatnie brzmią jednak pełniej i bardziej emocjonalnie. Nie wiadomo oczywiście co dokładnie się za tymi słowami kryje, ale fakt jest taki, że to nie była recenzja pisana na kolanach. Ja miałem przez jakiś czas jednocześnie 30.2 Anniversary oraz Dynaudio S25 i dla mnie S25 całościowo lepsze, natomiast sam wokal ma więcej odcieni i autentyzmu w Harbethach.
    • Rega Elex mk4 to uniwersalny wzmak. A już zdecydowanie najmniej ingerujący w równowagę tonalną na tle swojego rodzeństwa (droższego i tańszego). Ma swoje problemy, jak to u Regi, ale chociaż ma fajny pomysł na pokazanie muzyki. Nie  zachwyca ale jest dobrze.  Dynaudio zajarało mnie wysokimi tonami (rewelacja) i w sumie nie gorszą jak w ATC średnicą - chociaż nie jest to wokal jak z dużego Harbetha M30.3 XD2 ale może Contour 20 BE do tego poziomu piękna dociera. No a na dole w nowych Contour 20BE podobno producent mocno postawił na równowagę, precyzję, kosztem rozciągnięcia (w stosunku do starszego Contour). Nawet sam się przyznaje, że w podstawowym modelu Contour 20 ten element jest… Dodano też więcej świeżości, otwarcia. Tyle, jeżeli chodzi o marketing Dynaudio.   Jak tu się nie jarać. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...