-
Ostatnie posty
-
W pewnym sensie każdy z nich jest inny, bo przecież różnią się użytymi midwooferami. Do tego w 2/3 jest to cięcie na 3.7kHz, czyli tweeter wchodzi do gry dość wysoko. Ale OZ w 4/5 pewnie faktycznie robi swoje. Co mi się jeszcze podobało w 2/3: spójność / zszycie przetworników. To samo zresztą usłyszałem w podłogowych A4 w Nautilusie. Ale to była chyba jedyna wspólna cecha, bo poza tym A4 grały zupełnie inaczej. Po pierwsze, nie miały tego przyciemnienia (w bezpośrednim porównaniu okazały się jaśniejsze od S40, które przecież też nie są ciemne). Po drugie - mniej basu i chyba też mniej czarowania stereofonią. Za to całościowo grały właśnie bardzo spójnie i organicznie. Ale słyszałem je tylko z Circle Labsem A200. Odsłuch był wtedy pod kątem S40 i Circle Labsa, a podłogowe Spendorki A4 podpięliśmy na koniec jako ciekawostkę i dla sprawdzenia, co pokaże ten sam piec z innymi paczkami.
-
Dzięki uprzejmości kolegi @Kraft udało mi się posłuchać bezpośrednio Dali Menuet , KEF LS 50 Meta i ATC SCM 7. Miałem nadzieję , że Mety się ,, wywalą ,, i , że marketing dobrze działa . I , że moim słusznym wyborem są Dali Menuet . Ale , jest tyle przyjemności obcowania z KEF , że aż szkoda było przestać słuchania muzyki. Czyli ZNOWU zmiana planów CSM7 grają poprawnie , ale dla mnie osobiście bliżej jest do KEF LS 50 Meta . Obawiałem się metalowej kopułki , ale zestrojenie jest na TOP klasie . Nie uzasadnione obawy Dziękuję 👍 Jarku za poświęcony czas , a teraz znowu do roboty
-
Zdecydowanie na Twoim miejscu celowałbym w Pioneera vsx-lx505 spośród tych , które kolega wymienił wyżej, głównie ze wzgl. na charakterystykę brzmienia w kinie domowym . Obecnie lx505 wisi w sieci w cenie 4400 pln. Myślę, że do wyrwania nawet za 4 koła. Świetny stosunek ceny do możliwości. Jedyna wada tego Pionka , to brak odzielnego crossovera .
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy