Skocz do zawartości

• Ostatnie posty

• Na co dzień mam do czynienia z umowami. Sprawa jest prosta , łamiąc warunki umowy ponosimy konsekwencje. pis o tym doskonale wiedział , mają zaplecze prawne dużo lepsze niż niż cala koalicja razem wzięta. Postawili na to , musiał istnieć pretekst rozmów o wyjściu z UE , to było takie testowanie społeczeństwa. A nuż ludziska się wkurzą , zapomną o Schengen i inwestycjach unijnych. Wszędzie , gdzie się dało pojawiły się karykaturalnie duże tablice , iż szpital , kościół , park , szkoła , przedszkole ...... dostały kasę od poszczególnych ministerstw. To było tak prymitywne jak cała propaganda pisu. Ale trafiało , pokazywało , że państwo dba o maluczkich , tylko jakoś nikt nie wspominał , ze to jego / państwa / nie łaska , a psi obowiązek i że to kasa nie " państwa ' , a obywateli. Te tablice miały zdominować te unijne , zaczęło się obrzydzanie UE jako wroga naszego rozwoju i przyczynę wszelkich nieszczęść. kaczyński miał gdzieś KPO , jemu już dawno nie chodzi o Polskę , jedynym celem jest utrzymanie władzy. Chronicznie nienawidzi przegranej. smutne , że dwóch facetów i ich walka ma taki wpływ na los 37 mln. ludzi. Jak na to spojrzeć z takiej właśnie perspektywy , iż jednostka rządzi milionami , to chyba niezbyt normalne. UE to nie kółko różańcowe , bardziej mnie interesuje przeznaczenie tej kasy. Jednym z celów jest wzrost konkurencyjności gospodarczej , a o tym jakoś cisza.
    • Dzień z twórczością Hiromi Uehary dobiegł końca. Z ośmiu przesłuchanych płyt w koszyku zakupów mam 5, a to jeszcze nie wszystko... No i takie perełki też się pojawiają... To nie ma końca...😄
    • Wina Tuska - znowu wynegocjował największą kasę w unijnym budżecie. Straszne 😛 Dzięki łamaniu prawa unijnego przez PiS 😛
    • Tu jest więcej niż jedna odpowiedź... i przynajmniej dwie skrajne możemy uznać za prawdziwe. Jedna wystąpiła w wyniku wcześniejszego zadziałania drugiej.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...