-
Ostatnie posty
-
Jak źle ustawisz mikrofon (statyw + umik) to dźwięk będzie gówniany , jak przy amerykańskim głośnikowym mordulcu kierunkowym. Od sweet spotu ustawiaj w dalszych odległościach powiedzmy 1m , tak samo do przodu nieregularnie , góra dół , z lewej bardziej do przodu z prawej mniej itd. System elegancko to sobie potem przelicza , a jak ustawisz sześcianowo idealnie to będzie dziadostwo , miałem tak przy 1 zabawie. Kolumny są niesymetrycznie względem mej pozycji a dźwięk jest idealny także z surroundów które są nad głową. Jak się dobrze skalibruje wstępnie , dorzuci krzywe StormAudio (u mnie takie najlepiej się sprawują) ,ew. lekko podbije suwaki vol szczególnie suba ,gdyż ustawiany jest pod 1-5% dźwiękowo filmów które na tyle przywalą ,że będą szyby wibrować ,a tak to jest go jak dla mnie za mało to będzie elegancko. Od czasu do czasu wyłączam filtr diraca , jest inny dźwięk taki jakby "fajniejszy" ale po paru minutach zaczyna męczyć , załączam filtr i jest żyleta poukładana elegancko - natomiast możliwość przełączania pomaga , niekiedy trzeba dać sobie czas przyzwyczaić się do dobrego , że jednak bass nie wibruje stolarką , coś jak dawniej z wieżą sony Po tygodniu oglądania filmów , słuchania chociażby tv z diraciem , nie chce się już używać sprzętu bez diraca
-
Buczenie czy dudnienie to efekt powstawania fal stojących, czyli wpływ akustyki. Sprawne wzmacniacze same z siebie nigdy nie buczą. Możesz spróbować poprzestawiać kolumny, być może uda się poprawić bas w miejscu odsłuchu. Na początek weź sobie krzesło i pojeździj nim po pokoju, usiądź bliżej kolumn, przekonasz się że są miejsca gdzie nie buczy.
-
Od dawna powtarzam, że mamy indywidualne DSP pomiędzy uszami. Z tym, że moim zdaniem, miarodajne są - dla danego słuchacza, który przez lata ma swoje brzmienie.
-
Przez Prawie Audiofil · Napisano
Pewnie smaczne to ragù ale wg mnie oryginalnie to nie uszka a spaghetti ewentualnie tagliatelle powinny być. Poza tym całość makaronu powinna być wymieszana z częścią sosu i polana finalnie. No i nie ma na wierzchu parmezanu i zwieńczenia w postaci kilku listków bazylii Smacznego!
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy