-
Ostatnie posty
-
Wszystko fajnie tylko musisz sie zdecydować czy chciałeś MA100 czy AM100 bo to dwa różne urządzenia. Jak cos buczy to pewnie masz gdzieś pętlę masy. Sprawdź z innym gniazdkiem. To ze gra ciszej to kwestia ustawien. A to ze to nie jest lekarstwo na Twoje problemy pisałem kilka postów temu...
-
Przetestowałem oba ustawienia i zaskoczyło mnie, że ustawienie bazy na węższej ścianie zagrało lepiej (rysunek poniżej). Scena jest nieco węższa ale lepiej uporządkowana i nie ucieka na lewo, jak w pierwotnym ustawieniu. Poprawiła się też znacznie kontrola basu. Dźwięk jest jaśniejszy, z większą ilością wysokich tonów i bardziej rozdzielczy. Kolumny obecnie stoją w odległości 40cm od ścian bocznych i 75cm od tylnej ściany. Baza wynosi 175cm. Pytanie co powiesić na bocznych ścianach (są one aktualne dość blisko kolumn), aby okiełznać pierwsze odbicia?
-
Tu zdecydowanie jest duża strata Dobry DAC bardzo dużo tutaj zmieni. Warto spojrzeć w takim razie na Denafripsa Ares 15th, Laiv Harmony uDAC, może Hifiman Serenade Wireless (patrząc na R2R dalej). Ale i tak spróbowałbym posłuchać też innych CD w formie transportu, czy nawet odtwarzaczy CD z wejściami cyfrowymi
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy