-
Ostatnie posty
-
Nowa linia od Arcama . https://www.arcam.co.uk/our-products
-
Nowy nabytek to customowa robota : - napęd Victor TT 81 81 - ramię Sony PUA 1600s . Doszło też kilka nowych wkładek MM z epoki i nie tylko : - Grace F-7, Grace F-8 , Shure V 15 III, Empire 4000D/I - ciekawa kombinacja Goldring E z igłą VM95Sh.
-
Przez JACEK HABRAJSKI · Napisano
Dlaczego pretensje ? Chesky jak miłośnik "dobrego dźwięku" i muzyk zarazem opracował nagrywane w dźwięku 192 kHz/24 bity za pomocą atrapy głowy - B&K 4100-D z mikrofonami w uszach, aby uchwycić dźwięk muzyki tak, jak gdybyś siedział przed zespołem. Pomysł dobry, ale komercyjnie nie uzasadniony = wydano 33 pozycje (część tylko jako pliki HD). Ale to jest dobre w przeciwieństwie do raczej nieudanych masteringów po słuchawki wydanych w formie plików HD, dokonanych nawet nie wiem przez kogo. Proszę, piszcie o tym jak, gdzie, kiedy i co słuchacie, a nie tym jak, gdzie i kiedy nie słuchać ... -
Hej Ja bym przemyślał chwilowe zatrzymanie się, by potem zrobić większy krok do przodu Elaci to jest spory skok jakościowy, ale idąc jeszcze ciut dalej można zrobić większy - jak własnie wspomniane Silvery, czy może Dali Opticony, którym nieco bliżej do grania Pearli. Pytanie tylko, w jakim kierunku chcesz pójść dalej z tym brzmieniem
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy