Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

18 046 tematów w tym forum

1. Yamaha AX550 selektor źródła

• 0 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  2. Premierowe odsłuchy Lumin P1 w salonie Q21

• 0 odpowiedzi
    • 578 wyświetleń
  3. Pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  4. Czy to dobre zestawienie?

• 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  5. Tannoy Mx3 opinie

• 0 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  6. Yamaha MCR-N670D i Apple TV

• 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  7. Sb eh 760 jak podłączyć

• 0 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  8. Jakie kolumny + wzmacniacz

• 0 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  9. jaki odtwarzacz CD do ROTELa RA 1520?

• 0 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  10. Yamaha RX-V396RDS

• 0 odpowiedzi
    • 633 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  11. Odtwarzacz CD jaki wybrać

• 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  12. CA A500 czarny i srebrny

• 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  13. 380 SE

• 0 odpowiedzi
    • 500 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 348 wyświetleń
  14. B&w 802 matrix s2 + Nad S300?

• 0 odpowiedzi
    • 360 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  15. Audio do 600zł

• 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Mnie się to bez zewnętrznej zwrotnicy nie udało, więc szczerze gratuluje. Jak już myślałem , że jest ok. to " wchodził " nagle utwór, gdzie bas zaczynał dominować lub dudnić. Kolejna poprawka gałkami , banan na kilka utworów i znowu kicha. Posiłkowanie się Dirac Live pomogło , ale też coś zabrało z dźwięku. Nie wyeliminowało dla mnie istotnego problemu tj. faktu , że sub ponieważ stoi po lewej stronie to i bas jest z tej strony bardziej słyszalny. Pokazało to zresztą wyrównywanie poziomu na Diracu. Może jestem przeczulony , ale tak to odbierałem. Właśnie podłączyłem DBX do Luxmana. DBX ustawił zgranie poziomu kolumn i subwoofera. Trzeba się nabiegać do gałki głośności i crossovera suba , ale naprawdę warto.  Bez ustawienia poziomów DBX nie przepuści do pomiaru.  Odcięcie na 80 Hz. Spadek 24 dB. Powiem tak , przesłuchałem właśnie ok. 30 utworów od rapu po muzykę klasyczną oraz najzwyklejszą łupankę. Bas jest zszyty idealnie , sub jest nie do wychwycenia , znika tak jak kolumny. Zmieniły się wysokie i średnica , są bardziej wyraziste. Mogę śmiało powiedzieć , ze nie poznaje Luxmana , który nagle przestał grać " lampowo ". To jeszcze nie koniec działań , ale progres jest olbrzymi.
    • Wracając do tematu, to taki był  też mój tok myślenia. Zwracam uwagę, że opisałem najtańszy transport producenta powiedzmy średniej półki, a więc jeden z jatanszych na rynku w ogóle... I pomijając czy to był test i czy wszystkim się podobał albo wydaje się bez sensu itd, to chodzilo o subiektywne porównanie do sprzętu, który ma świetne recenzje i mi bardzo pasuje. No i okazuje się, że Atoll daje jakoś radę! 
    • W tym układzie im bardziej wysunięte będzie lepiej, Okna trudna sprawa warto pomyśleć o jakiś ustrojach lub aranżacji. 
    • Ja bardzo staram sie kibicować transportom, jako że jestem z tych co lubią posłuchać płyt cd. Nie wiem ile "pożyje" jeszcze mój cd, który nie chce sie "zepsuć". W planach nowy cały set i patrzę przychylnym okiem w stronę właśnie transportu. Widocznie niezauważyłem.  Spokojnej nocy...
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...