Skocz do zawartości

Nowy Amplituner pod Jamo S 606 5 + subwoofer - w nowej wersji Dab, Wifi... itp

mIcHaLos

Recommended Posts

Dzień dobry 

Kochani - szukam rekomendacji do zakupu "nowego amplitunera" do zestawu moich głośników - tzn " Jamo S 606 5 + 1 Subuferek Jamo". W tej chwili używam ampli Pioniera VSX - 919AH - nie narzekam, żeby nie było - ale chciałbym ogarnąć coś "nowszego". Głośniki idealnie komponują mi się w pokoju - ale chciałbym coś "ulepszyć w kwesti ampli". - Radio DAB, Wifii itp..

Co możecie polecić ? Żeby ładnie się komponowało + efekt brzmienia plus bez wymiany głośników... wiem staree.... ale... Dziękuje 

Z góry dziękuje za podpowiedź w temacie oraz rekomendacje. Wielkie dzięki za wszelkie sugestie !! - Euro , media exp... ?

Edytowano przez RoRo
Poprawiłem błąd w tytule

Zależy ile chcesz wydać i czego oczekujesz, jaki system masz (przypuszczam że 5.1) obecnie i czy zostaje to co jest czy np. chcesz to rozbudować w niedalekiej przyszłości do Atmos. Co do samych walorów dźwiękowych - najlepszym doradcą jest własny słuch, najlepiej jak już określisz budżet, ilość obsługiwanych głośników/kanałów to umówić się na odsłuch w salonie audio i zestawić np. Denon-a, Yamah-e, Pioneer-a i Onkyo z obecnych modeli w podobnym przedziale cenowym.

Kupowanie w markecie wiąże się z brakiem możliwości odsłuchu, to już lepiej przez internet - zawsze masz 14 dni na zwrot gdyby coś nie pasowało, ale i tak lepiej przed zakupem posłuchać i porównać z innymi. Faktem jest, że trudno będzie zestawić amplitunery z podobnymi głośnikami jak masz (chyba że je zabierzesz) i to że w salonie i tak zagrają inaczej niż u Ciebie - ale porównasz je między sobą.

JA bym wymienił kolumny a nie amplituner. Bo ten model jest stary ale paradoksalnie seria 9 pioneera grała już całkiem ok.

Co oznacza że się komponują? Inne nie bedą?

Nowy Pioneer od modelu 305 będzie miał Dirac.

Onkyo 7100 to praktycznie to samo

Z Denonem będziesz miał po prostu inny dzwiek. Łagodniejszy.

• RoRo changed the title to Nowy Amplituner pod Jamo S 606 5 + subwoofer - w nowej wersji Dab, Wifi... itp