mIcHaLos Napisano Piątek o 22:53 Udostępnij Napisano Piątek o 22:53 (edytowany) Dzień dobry Kochani - szukam rekomendacji do zakupu "nowego amplitunera" do zestawu moich głośników - tzn " Jamo S 606 5 + 1 Subuferek Jamo". W tej chwili używam ampli Pioniera VSX - 919AH - nie narzekam, żeby nie było - ale chciałbym ogarnąć coś "nowszego". Głośniki idealnie komponują mi się w pokoju - ale chciałbym coś "ulepszyć w kwesti ampli". - Radio DAB, Wifii itp.. Co możecie polecić ? Żeby ładnie się komponowało + efekt brzmienia plus bez wymiany głośników... wiem staree.... ale... Dziękuje Z góry dziękuje za podpowiedź w temacie oraz rekomendacje. Wielkie dzięki za wszelkie sugestie !! - Euro , media exp... ? Edytowano Wtorek o 17:16 przez RoRo Poprawiłem błąd w tytule Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano Sobota o 06:17 Udostępnij Napisano Sobota o 06:17 Zależy ile chcesz wydać i czego oczekujesz, jaki system masz (przypuszczam że 5.1) obecnie i czy zostaje to co jest czy np. chcesz to rozbudować w niedalekiej przyszłości do Atmos. Co do samych walorów dźwiękowych - najlepszym doradcą jest własny słuch, najlepiej jak już określisz budżet, ilość obsługiwanych głośników/kanałów to umówić się na odsłuch w salonie audio i zestawić np. Denon-a, Yamah-e, Pioneer-a i Onkyo z obecnych modeli w podobnym przedziale cenowym. Kupowanie w markecie wiąże się z brakiem możliwości odsłuchu, to już lepiej przez internet - zawsze masz 14 dni na zwrot gdyby coś nie pasowało, ale i tak lepiej przed zakupem posłuchać i porównać z innymi. Faktem jest, że trudno będzie zestawić amplitunery z podobnymi głośnikami jak masz (chyba że je zabierzesz) i to że w salonie i tak zagrają inaczej niż u Ciebie - ale porównasz je między sobą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Wtorek o 06:16 Udostępnij Napisano Wtorek o 06:16 JA bym wymienił kolumny a nie amplituner. Bo ten model jest stary ale paradoksalnie seria 9 pioneera grała już całkiem ok. Co oznacza że się komponują? Inne nie bedą? Nowy Pioneer od modelu 305 będzie miał Dirac. Onkyo 7100 to praktycznie to samo Z Denonem będziesz miał po prostu inny dzwiek. Łagodniejszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Jeśli miałbyś przy dzisiaj produkowanych amplitunerach zrobić progres to należałoby szukać urządzeń powyżej 4-5 tysięcy zł. ale wtedy również warto by pomyśleć o wymianie kolumn, które wykorzystałyby potencjał elektroniki😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts