przemek_sz-n Napisano Wtorek o 20:17 Udostępnij Napisano Wtorek o 20:17 Kłaniam się. W roku 2001 kupiłem tytułowy amplituner i z przyczyn ode mnie niezależnych przeleżał nieuruchamiany w kartonie do zeszłego piątku(24lata). Brakuje mu pilota ale nie o tym mowa. Czy szanowne grono użytkowników o wiele bardziej zaawansowanych ode mnie w nowoczesnych zagadnieniach audio będzie tak miłe i podpowie starszemu wiekiem koledze jaki dodatek do tego wiekowego amplitunera dobrać? Moje wymagania: 1. Niedrogi, ale nie mam ograniczenia. 2. Chciałbym tę przystawkę/urządzenie zaproponowane przez Was podłączyć do internetu za pomocą gniazda Ethernet(rj45). Nie chcę używać ze względu na stare przyzwyczajenia WIFI, Bluetooth... 3. Jak podłączyć, za pomocą jakiego przewodu nowe urządzenie do aplitunera aby jakość była zadowalająca(najlepsza)? 4. Za pomocą tego urządzenia chciałbym słuchać tylko i wyłączenia radia internetowego w moim amplitunerze. Nie będę korzystał z nowoczesnych źródeł streamingu(Spotify, Tidal, YT). Z góry dziękuję za wskazówki, prosząc zarazem admina o przeniesienie tematu do właściwego działu o ile popełniłem błąd. Pozdrawiam serdecznie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Środa o 05:19 Udostępnij Napisano Środa o 05:19 😲🤯 Powiem tak WOW! Potrzebujesz Wiim PRO podłączony analogiem do Twojego amplitunera. Nie ma za co. No i ponownie. ŁAŁ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek_sz-n Napisano Środa o 08:16 Autor Udostępnij Napisano Środa o 08:16 Dziękuję Piotr. Analogiem, czyli zwykły, podwójny chinch? Dzięki za szybką odpowiedź. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano wczoraj o 06:09 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:09 21 godzin temu, przemek_sz-n napisał: czyli zwykły, podwójny chinch? Tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek_sz-n Napisano wczoraj o 09:50 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 09:50 3 godziny temu, Palmos napisał: Tak. Ok, dziękuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu Albo Taga Harmony twa 10b. Kup co tańsze lub co Ci się bardziej podoba 😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek_sz-n Napisano 19 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 19 godzin temu Kłaniam się. Bardzo, bardzo dziękuję. W poniedziałek będę kupował wysyłkowo sprzęt. Na tę chwilę mam dwie propozycje w koszyku i obie zamówię. Możliwości ustawień i korekcji dźwięku amplitunera przytłaczają mnogością więc przy testowaniu poleconych przez Was przystawek będę sugerował się tym co spodoba się moim uszom a nie recenzentom i zostawię w domu sprzęt moim zdaniem lepszy. Oczywiście poinformuję o wyborze. Dziękuję Artur Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu Kwestię radia internetowego masz już prawie rozwiązaną. Natomiast wspomniałeś, że nie masz pilota-wszystkie funkcje możesz ustawić ręcznie (sporo przycisków ukrytych jest pod przednią klapką), ale za kilkanaście złotych można kupić piloty które umożliwią obsługę głównych funkcji (włączenie i wyłączenie, zmianę głośności, zmianę zaprogramowanej stacji radiowej-chodzi oczywiście o radio analogowe, zmianę źródła-choć zazwyczaj nie wwszystkich, sleep). Będzie to albo pilot uniwersalny albo zamiennik z podstawowymi funkcjami. Pojawiają się też używane oryginalne piloty (ceny dochodzą do 100zł). Więc wg mnie warto się zastanowić nad takim zakupem, bo to ułatwia życie i nie jest dużym wydatkiem 😎 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek_sz-n Napisano 8 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 8 godzin temu 8 godzin temu, RoRo napisał: Kwestię radia internetowego masz już prawie rozwiązaną[...] Witam, dziękuję RoRo za pomoc. 1. Zamówiłem za twoją radą pilota dedykowanego(RM-PP404), ponieważ z tego co się orientuję, w tych 25 letnich już, używanych pilotach z czasem umierają przyciski i trzeba je naciskać wielokrotnie(czasem bez rezultatu). 2. Czy będziesz tak miły i powiesz cokolwiek na temat jakości odbioru stacji radiowych z takiej przystawki zanim ją w poniedziałek zamówię? Czy będzie ona porównywalna do jakości z anteny zaokiennej? Lepsza, gorsza, taka sama, nie wiadomo? MIłego dnia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts