DanDanio Napisano 8 maja Napisano 8 maja Cześć mam pytanie i prośbę o pomoc w konfiguracji WiiM Vibelink . podłączyłem wczoraj świeżo zakupiony Vibelink do WiiM Ultra wejściem optycznym i jakość dźwięku jest fatalna oczywiscie próbowałem zmienić ustawienia EQ z pozycji aplikacji WiiM Home , ale efekt jest żaden . wcześniej korzystałem z taniego wzmacniacza Fosi i grał naprawdę bardzo ładnie. Głośniki to Wilson Raptor 5 . Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 8 maja Napisano 8 maja 23 minuty temu, DanDanio napisał: Cześć mam pytanie i prośbę o pomoc w konfiguracji WiiM Vibelink . podłączyłem wczoraj świeżo zakupiony Vibelink do WiiM Ultra wejściem optycznym i jakość dźwięku jest fatalna oczywiscie próbowałem zmienić ustawienia EQ z pozycji aplikacji WiiM Home , ale efekt jest żaden . wcześniej korzystałem z taniego wzmacniacza Fosi i grał naprawdę bardzo ładnie. Głośniki to Wilson Raptor 5 . Spróbuj innym kablem ,powinno być lepiej. Najlepiej parą interkonektów, ewentualnie kablem koaksjalnym. Odpisz, cytując
ProjectPi Napisano 8 maja Napisano 8 maja 5 godzin temu, DanDanio napisał: Cześć mam pytanie i prośbę o pomoc w konfiguracji WiiM Vibelink . podłączyłem wczoraj świeżo zakupiony Vibelink do WiiM Ultra wejściem optycznym i jakość dźwięku jest fatalna oczywiscie próbowałem zmienić ustawienia EQ z pozycji aplikacji WiiM Home , ale efekt jest żaden . wcześniej korzystałem z taniego wzmacniacza Fosi i grał naprawdę bardzo ładnie. Głośniki to Wilson Raptor 5 . Masz do dyspozycji dwa polaczania cyfrowe i jedno analogowe. Sprawdz kazde z nich, z wylaczonym EQ, fixed volume output i poziomem 2Vrms dla wyjscia analogowego. Odpisz, cytując
DanDanio Napisano 8 maja Autor Napisano 8 maja 42 minuty temu, ProjectPi napisał: Masz do dyspozycji dwa polaczania cyfrowe i jedno analogowe. Sprawdz kazde z nich, z wylaczonym EQ, fixed volume output i poziomem 2Vrms dla wyjscia analogowego. Na wyjściu COAX i zresetowaniu ULTRA DO USTAWIEŃ POCZĄTKOWYCH ZAGRAŁ TROSZKĘ LEPIEJ . Jutro spróbuję Twojej rady . Dzięki wielkie . Napiszę jak poszło . Odpisz, cytując
d00 Napisano 9 maja Napisano 9 maja 12 godzin temu, DanDanio napisał: Na wyjściu COAX i zresetowaniu ULTRA DO USTAWIEŃ POCZĄTKOWYCH ZAGRAŁ TROSZKĘ LEPIEJ . Jutro spróbuję Twojej rady . Dzięki wielkie . Napiszę jak poszło . Widziałem Twój post na forum WiiM. Też mam aktualnie testowo podobną konfigurację: Ultra + Vibelink. Jest całkiem git. W razie wymiany doświadczeń zapraszam priv. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 10 maja Napisano 10 maja Dnia 8.05.2025 o 21:50, DanDanio napisał: Na wyjściu COAX i zresetowaniu ULTRA DO USTAWIEŃ POCZĄTKOWYCH ZAGRAŁ TROSZKĘ LEPIEJ . Jutro spróbuję Twojej rady . Dzięki wielkie . Napiszę jak poszło . Może on Ci nie lezy brzmieniowo i wolisz Fosi? Odpisz, cytując
DanDanio Napisano 10 maja Autor Napisano 10 maja 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Może on Ci nie lezy brzmieniowo i wolisz Fosi? Dostałem na forach wiele cennych porad . Rzeczywiście gra teraz chyba najlepiej jak dotąd. Czytalem , że ten wzmacniacz ma taką charakterystykę miękką . Nie wiem , czy mi to odpowiada … moje głośniki brzmią jakby je ktoś nakrył kocem . Potestuję trochę i zobaczę . pozdr. Daniel Dnia 8.05.2025 o 21:05, ProjectPi napisał: Masz do dyspozycji dwa polaczania cyfrowe i jedno analogowe. Sprawdz kazde z nich, z wylaczonym EQ, fixed volume output i poziomem 2Vrms dla wyjscia analogowego. Dzięki za radę . Rzeczywiści pomogło . Zestaw gra w tej chwili najlepiej jak do tej pory . Ale ten wzmacniacz chyba mi nie pasuje . Głośniki grają jakbym je nakrył kocem . pozdr . Daniel Odpisz, cytując
DanDanio Napisano 10 maja Autor Napisano 10 maja Dnia 9.05.2025 o 10:27, d00 napisał: Widziałem Twój post na forum WiiM. Też mam aktualnie testowo podobną konfigurację: Ultra + Vibelink. Jest całkiem git. W razie wymiany doświadczeń zapraszam priv. Cześć, ustawiłem zestaw tak jak mi doradzili na forach , ale nie gra tak głośno ,czysto i z taką przestrzenią jak poprzedni wzmacniacz . . Głośniki brzmią jakby bylyprzykryte kocem . Będę jeszcze próbował . Czytałem że ten Vibelink ma takie ciepłe i miękkie brzmienie . Myślę o zmianie kabli na jakieś droższe , . Może tu jest problem. pozdr. Daniel Odpisz, cytując
bora902 Napisano 11 maja Napisano 11 maja Dnia 8.05.2025 o 16:00, DanDanio napisał: Cześć podłączyłem wczoraj świeżo zakupiony Vibelink do WiiM Ultra wejściem optycznym i jakość dźwięku jest fatalna wcześniej korzystałem z taniego wzmacniacza Fosi i grał naprawdę bardzo ładnie. bo viblink to kondom przy ladnie wygrzanym fosi audio Dnia 8.05.2025 o 16:00, DanDanio napisał: oczywiscie próbowałem zmienić ustawienia EQ z pozycji aplikacji WiiM Home , ale efekt jest żaden . dla mnie najlpiej gra z acoustic pozycja numer 2 w ciagu EQ w aplikacji wiim 17 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Może on Ci nie lezy brzmieniowo i wolisz Fosi? temat znany na grupie fosi audio i klientow amazon wiec viblink nie jest tym czego oczekiwano od tego wzmacniacza poza ladnym design ktory sie komponuje z wiim ultra nie posiada "cech muzycznych" znanych z fosi Odpisz, cytując
DanDanio Napisano 11 maja Autor Napisano 11 maja 49 minut temu, rafau napisał: Jakiego Fosi miałeś? DA 2120 C . Jeśli dobrze pamiętam to kosztował 760 zł . Nadal go mam i korzystam . Chyba oddam tego Vibelinka . Odpisz, cytując
bora902 Napisano 11 maja Napisano 11 maja "efekt fosi " mozna wzmocnic wpinajac wiim ultra kablem coaxial do systemu DAC ZD3 od fosi pomiedzy wiim ultra a wzmacniacz fosi 🤣 scena sie robi wtedy szeroka z przyjemnym basem ale juz samo wpiecie wiim ultra do wzmaka klasy D od fosi daje efekt mini wow co mnie zaskoczylo kilka dni temu widzialem film z otwarcia nowego wiim viblink gdzie typ ze szwecji zrobil kompletny teardown nie moge znalezc teraz tego filmu wiec moze byc skasowany albo usuniety przez youtube z tego co pamietam wiim bardzo klasycznie podszedl do budowy plyty bez zadnych fajerwerkow i rzeczywiscie jest bardziej prymitywna niz u fosi w tamtym roku przy premierze MC351 testerzy fosi narzekali ze fosi sie skonczylo i nie ma czesci premium jak w V3 ale widac dzial R&D poszedl inna droga przy ZA3 sie troszke poprawili i dali lepsze graty _________ Odpisz, cytując
DanDanio Napisano 11 maja Autor Napisano 11 maja 5 godzin temu, bora902 napisał: "efekt fosi " mozna wzmocnic wpinajac wiim ultra kablem coaxial do systemu DAC ZD3 od fosi pomiedzy wiim ultra a wzmacniacz fosi 🤣 scena sie robi wtedy szeroka z przyjemnym basem ale juz samo wpiecie wiim ultra do wzmaka klasy D od fosi daje efekt mini wow co mnie zaskoczylo kilka dni temu widzialem film z otwarcia nowego wiim viblink gdzie typ ze szwecji zrobil kompletny teardown nie moge znalezc teraz tego filmu wiec moze byc skasowany albo usuniety przez youtube z tego co pamietam wiim bardzo klasycznie podszedl do budowy plyty bez zadnych fajerwerkow i rzeczywiscie jest bardziej prymitywna niz u fosi w tamtym roku przy premierze MC351 testerzy fosi narzekali ze fosi sie skonczylo i nie ma czesci premium jak w V3 ale widac dzial R&D poszedl inna droga przy ZA3 sie troszke poprawili i dali lepsze graty _________ Ok , czyli rozumiem ,ze taki zestaw jak nazdjeciu byłby bardziej dla mnie odpowiedni . Podłączę go do WiiM Ultra . Brzmienie Vibelink kompletnie mi nie leży . Właśnie go odsyłam . Odpisz, cytując
bora902 Napisano 11 maja Napisano 11 maja tak , to moze byc opcja alternatywna do wiim viblink amp ale nie kazdy musi isc ta droga bo beda tez tacy ktorym synergia wizualna wiim ultra z wiim viblink moze akurat pasowac Odpisz, cytując
d00 Napisano 11 maja Napisano 11 maja Miałem jakiś czas tego ZA3 i totalnie mi nie siadł. Vibelink jak dla mnie ma przyjemniejsze brzmienie. Odpisz, cytując
bora902 Napisano 12 maja Napisano 12 maja tak tez moze byc bo ZA3 stworzono do tandemu z ZD3 na laczu XLR ktore brzmi lepiej niz RCA ja mam akurat raczej egzotyczne polaczenie MC351 z ZD3 ktore kosztem jakosci dzwieku daje wieksza praktycznosc poszczegolnych jednostek w razie modyfikacji systemu backup Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Dnia 10.05.2025 o 18:13, DanDanio napisał: Dostałem na forach wiele cennych porad . Rzeczywiście gra teraz chyba najlepiej jak dotąd. Czytalem , że ten wzmacniacz ma taką charakterystykę miękką . Nie wiem , czy mi to odpowiada … moje głośniki brzmią jakby je ktoś nakrył kocem . Potestuję trochę i zobaczę . pozdr. Daniel nie analizuj tylko się ciesz skoro robi to co ma robić. Dnia 11.05.2025 o 08:49, bora902 napisał: temat znany na grupie fosi audio i klientow amazon wiec viblink nie jest tym czego oczekiwano od tego wzmacniacza poza ladnym design ktory sie komponuje z wiim ultra nie posiada "cech muzycznych" znanych z fosi Fosi ma cechy muzyczne a Wiim nie? I mowią o tym na forum Fosi? Odpisz, cytując
bora902 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 10 godzin temu, Piotr Sonido napisał: I mowią o tym na forum Fosi? raczej pisali kilka tygodni temu bo pare osob dazac do synergii z wiim ultra chcialo zastapic skrzyneczki fosi tym viblink ale wrocili do fosi po zwrocie viblink jako ze ludzie byli z roznych stron swiata to akurat mieli bardzo podobne wrazenia odsluchowe wiim w kolejnym produkcie ultra amp poszedl droga fosi i wstawil juz podwojny wzmacniacz identyczny jak w MC351 druga sprawa to estetyczny wyglad urzadzen tej firmy ale plyty sa bardzo prymitywne dlatego to slabo gra _________ trzeba tez zaznaczyc ze fosi gra dobrze jako backup i nie zbliza sie do wzmakow za 10000+ jak by ktos myslal ze mozna zastapic chinska zabawka prawdziwy setup stereo 😂 (w kinie domowym po ARC tez nie jest lepszy niz prawdziwy amplituner KD nawet z tych tanszych....) Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Ja ktoś myśli że elementy tego samego producenta dadzą mu niesamowitą synergię to się grubo myli. To byłoby za proste. Poza tym każdy słyszy inaczej i dlatego dobieramy wszystko po swojemu robiąc niekiedy z systemu misz masz 😇 Odpisz, cytując
Recommended Posts