Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

koledzy podczas słuchaniu muzyki ,,cicho,, zaczął mi migać tv  tzn co kilka kilkanascie sekund na chwilkę czarny ekran aż w końcu  dwięk się zawiesił z głośników  było słychać przez chwilę takie brum...  poszedł dym i się wyłaczył....  po kilku minutach go uruchomiłem i o dziwo wszystko działało... obraz nie migał dzwięk był ok i powiem szczerze że zgłupiałem... , na innym forum koledzy zasugerowali żeby oddać do serwisu no i tak zrobiłem  i tu kolejny problem , sprzedawca wyciagając go z pudełka żeby zrobić zdjecia postawił go na pokrętłach na twardym blacie  i uszkodził jedno pokrętło...  co było odnotowane ,  następna sprawa to sugestia sprzedawcy żeby nie pisać o ,, dymie,, bo to by miało świadczyć o mojej winie że niby problemy z prądem ... ale uparłem się żeby o tym napisał... , i tutaj pytanie czy ktoś miał podobny problem , czy serwis może robić problem i co z uszkodzonym pokrętłem ??  amplituner podłaczony hdmi arc z tv lg  , a kolumny  to cztery tanoye 7.1 i centralny też od tannoya .

Napisano (edytowany)

serwis serwisem ale sprzedawca uszkodził mi ,, gałkę,,... i jeśli się okaże że przyjedzie z tą uszkodzoną gałką co wtedy ???

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości
Napisano (edytowany)

Skoro już jest w serwisie i będą naprawiać to niech sprzedawca zapłaci za naprawę gałki, jak będzie wymiana na nowy to po problemie. Powinieneś się od razu tak umówić z sprzedawcą i to zapisać w protokole/karcie zgłoszenia do serwisu.

Edytowano przez tomek72
Napisano (edytowany)

w opisie stanu towaru jest napisane ,,doradca zarysował lewe pokrętło,,...  oczekiwany sposóbzałatwienia reklamacji wymiana ...  podstwa prawna ,,niezgodność towaru z umową,,

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości