tomek4446 Napisano Niedziela o 17:09 Autor Napisano Niedziela o 17:09 6 minut temu, Sipo napisał: Glosowałem na Nawrockiego bo on będzie umiał się postawić, ma facet jaja. Tylko to pobożne życzenia , bo polityka to nie ustawka. Facet jedzie na sznurku pisu bardziej niż duda. A te jaja najbardziej pokazał podpisując wszystko ,co mu Mentzen podsunął. Gdyby miał honor to byłby faktycznie kandydatem obywatelskim , odciął się od Nowogrodzkiej i kaczyńskiego , nie zmieniał zdania co wypowiedź , walił prosto z mostu , a nie kluczył ..... Aby była jasność , w żaden sposób nie odnoszę się do Twojego wyboru. Masz do tego takie samo prawo jak ja. 3 Odpisz, cytując
pairtick Napisano Niedziela o 17:22 Napisano Niedziela o 17:22 49 minut temu, Sipo napisał: Polonia zawsze była unio-sceptyczna, z odległości więcej widać i łatwiej być obiektywnym. Gdzie Ty w tym UK mieszkasz? A, w Rzeszowie... no to może i tak 😁 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano Niedziela o 18:02 Napisano Niedziela o 18:02 (edytowany) 53 minuty temu, tomek4446 napisał: A te jaja najbardziej pokazał podpisując wszystko ,co mu Mentzen podsunął. Tomek, mialem nie pisać, ale w drodze wyjątku tylko przypomnijmy co poniektórym, jak zachowuje sie "facet" z jajami. Bliżej mu do czopka z wazeliną, niż do faceta z honorem i jajami... https://www.youtube.com/live/Wy5TnYfE1QQ?si=PnWNb_RQnYCwk19z Przypominam, że jeszcze obowiązuje cisza wyborcza dzwiwne, że moderacja nie bierze pod uwagę tego faktu, a to podlega karze. Na forum obok administracja zablokowała na czas ciszy wyborczej możliwość pisania w takich wątkach, no ale są fora i "fora". Pzdr. Edytowano Niedziela o 18:03 przez DiBatonio Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano Niedziela o 18:06 Napisano Niedziela o 18:06 @Sipo jestem zdziwiony, że ktoś,kto się przyłączył do o konserwatystów w UK może podejrzewać PiS o konserwatyzm. Chyba,że bierzemy pod uwagę chowanie się w cieniu katolicyzmu. I tylko to😁 Odpisz, cytując
pairtick Napisano Niedziela o 18:33 Napisano Niedziela o 18:33 1 godzinę temu, Sipo napisał: Glosowałem na Nawrockiego bo on będzie umiał się postawić, ma facet jaja. Trzaskowski to kukiełka na krótkim unijnym sznurku, zrobi to co mu każą. 1. Unia to MY. 2. Tak Nawrocki się postawi 😂 1 godzinę temu, Sipo napisał: Równocześnie jestem członkiem partii konserwatywnej w UK. A to ciekawe. Dłużej niż 15 lat? 1 godzinę temu, michaudio napisał: Ty wpływasz na wybory w dwóch krajach, w tym w jednym w którym nie mieszkasz. Dlatego uważam jak wyżej. Powinieneś głosować wyłącznie w kraju w którym aktualnie żyjesz. Jak już wcześniej mówiłem, wyłączyłbym mieszkających i pracujących w Unii. Wszak Polska partycypuje w unijnym budżecie. Co do wyborów, to bez brytyjskiego obywatelstwa, tylko lokalne. Odpisz, cytując
pairtick Napisano Niedziela o 18:56 Napisano Niedziela o 18:56 51 minut temu, DiBatonio napisał: Przypominam, że jeszcze obowiązuje cisza wyborcza dzwiwne, że moderacja nie bierze pod uwagę tego faktu, a to podlega karze. Na forum obok administracja zablokowała na czas ciszy wyborczej możliwość pisania w takich wątkach, no ale są fora i "fora". Bo to nie AS i nikt nie agituje. Druga sprawa. Mam poważne wątpliwości czy art. 498 kodeksu wyborczego jest zgodny z art. 54 konstytucji. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Niedziela o 19:12 Autor Napisano Niedziela o 19:12 37 minut temu, pairtick napisał: 1. Unia to MY. Dzięki za te słowa. Bo jak słucham pisu a i dudy to wg. nich UE to jakiś twór zewnętrzny A my z nim nie mamy nic wspólnego. Właśnie Nawrocki stwierdził , że " zabrali pieniądze " , jak rozumiem mówił o subwencjach pisu , to ku...a jest obywatelski , czy nie ? Właśnie wysmarował się wazeliną i i wali do kaczyńskiego A już kuriozalne jest , że drugi duda ten od pseudo solidarności jest na jego konwencie i go wspiera. 2 Odpisz, cytując
Sipo Napisano Niedziela o 19:22 Napisano Niedziela o 19:22 Prosto i na temat:) ta prawda o polaryzacji politycznej najbardziej boli najmocniej zmanipulowanych... Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano Niedziela o 19:27 Napisano Niedziela o 19:27 @Sipo masz prawo i z niego skorzystałeś. Ale na chłopski rozum. Znam osobiście dwie moje, mniej więcej,rówieśniczki, które wraz z mężami,Polakami, mieszkają w UK z górą 20 lat. 3 miesiące temu pochowały w moim miasteczku matkę,jej mieszkanie i samochód już mają nowych właścicieli. Dziewczyny nie zamierzają wracać do Polski. One i mężowie mogą wybierać rodakom prezydenta. Zgodne z prawem,ale czy właściwe? Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano Niedziela o 19:30 Napisano Niedziela o 19:30 (edytowany) @Sipo Tylko ci najbardziej zamnipulowani to wyborcy Nawrockiego. W pracy mam wielu takich (proNawrockich) wokół siebie, którzy chwili nie poświęcili choćby wywiadom u Mentzena, a jedyna wiedza jaką dysponują to ta z jednominutowych rolek tiktokowych i FB. To jest żałosne właśnie. Natomiast bardzo dają do myślenia slowa Nawrockiego: "w nocy wygramy" czyżby coś wiedział lub było na rzeczy? Edytowano Niedziela o 19:31 przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując
Sipo Napisano Niedziela o 19:34 Napisano Niedziela o 19:34 2 minuty temu, Nowy75 napisał: @Sipo masz prawo i z niego skorzystałeś. Ale na chłopski rozum. Znam osobiście dwie moje, mniej więcej,rówieśniczki, które wraz z mężami,Polakami, mieszkają w UK z górą 20 lat. 3 miesiące temu pochowały w moim miasteczku matkę,jej mieszkanie i samochód już mają nowych właścicieli. Dziewczyny nie zamierzają wracać do Polski. One i mężowie mogą wybierać rodakom prezydenta. Zgodne z prawem,ale czy właściwe? Nie mi to oceniać. Nie jestem demokrata, dlatego wybrałem na swoje miejsce zamieszkania królestwo. Każda demokracja prowadzi do socjalizmu, każdy socjalizm do upodlenia i bankructwa. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Niedziela o 19:38 Autor Napisano Niedziela o 19:38 @Sipo Swojego wyboru nie opieram na komentarzach z YT , a z realnego codziennego życia. Mam gdzieś jaki jest kandydat , patrzę kto za nim stoi. Prezydent nie rządzi krajem. jak wygra Nawrocki , a może , bo nic nie jest przesądzone to wróci pis. Polecam wrócić do kraju wówczas i otworzyć firmę. Zobaczysz różnicę w podejściu władzy. Zobaczysz jak Twoja kasa idzie na kler , dziwne fundacje. Jak za Twoje pieniądze budowane jest finansowe zaplecze jakiejś partii , a Tobie mówią , że tak ma być to dla dobra RP. Jak masz kontrolę za kontrolą, bo dla władzy jesteś złodziejem , bo chce Ci się coś robić zamiast jak każdy normalny człowiek czerpać dochody z ochłapów rzucanych przez partię. Polecam Ci serdecznie taki eksperyment . 2 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano Niedziela o 19:40 Napisano Niedziela o 19:40 Czekamy do rana. Jestem w świetnej sytuacji głosującego z przymusu,więc szampan i tak nie czeka. Jako sympatyka konfederatów zawiodła mnie postawa mentzenowców - ponad osiemdziesiąt procent zagłosowało na socjalną komunę,czyli kandydata PiS. To już wiadomo jakich tam mamy wolnorynkowców 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Niedziela o 19:41 Autor Napisano Niedziela o 19:41 5 minut temu, Sipo napisał: Każda demokracja prowadzi do socjalizmu, każdy socjalizm do upodlenia i bankructwa. To po jaką cholerę wybrałeś pis , czyli Nawrockiego. Przecież , to właśnie ta partia jest najbardziej socjalistyczna z możliwych ? 1 Odpisz, cytując
Sipo Napisano Niedziela o 19:41 Napisano Niedziela o 19:41 1 minutę temu, tomek4446 napisał: @Sipo Swojego wyboru nie opieram na komentarzach z YT , a z realnego codziennego życia. Mam gdzieś jaki jest kandydat , patrzę kto za nim stoi. Prezydent nie rządzi krajem. jak wygra Nawrocki , a może , bo nic nie jest przesądzone to wróci pis. Polecam wrócić do kraju wówczas i otworzyć firmę. Zobaczysz różnicę w podejściu władzy. Zobaczysz jak Twoja kasa idzie na kler , dziwne fundacje. Jak za Twoje pieniądze budowane jest finansowe zaplecze jakiejś partii , a Tobie mówią , że tak ma być to dla dobra RP. Jak masz kontrolę za kontrolą, bo dla władzy jesteś złodziejem , bo chce Ci się coś robić zamiast jak każdy normalny człowiek czerpać dochody z ochłapów rzucanych przez partię. Polecam Ci serdecznie taki eksperyment . Rozważam powrót do kraju bo jestem od kilku lat na rencie i nic mnie nie trzyma. Trochę się obawiam czy się zaaklimatyzuję, mieszkam na wyspach 25 lat, to szmat czasu. Jestem Przed chwilą, tomek4446 napisał: To po jaką cholerę wybrałeś pis , czyli Nawrockiego. Przecież , to właśnie ta partia jest najbardziej socjalistyczna z możliwych ? Jestem przeciwnikiem PO-PiSu, wybrałem Mentzena. Odpisz, cytując
pairtick Napisano Niedziela o 19:47 Napisano Niedziela o 19:47 14 minut temu, DiBatonio napisał: Natomiast bardzo dają do myślenia slowa Nawrockiego: "w nocy wygramy" czyżby coś wiedział lub było na rzeczy? Fałszerstwo jest w DNA PiS. 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Niedziela o 19:53 Autor Napisano Niedziela o 19:53 5 minut temu, Sipo napisał: Jestem przeciwnikiem PO-PiSu, wybrałem Mentzena. Powiem Ci że Cię szanuje. Tak jak szanuję dwóch dostawców , z którymi współpracuję od lat. Jeden konfederata , drugi za pis dałby sobie rękę odciąć. W obu przypadkach argumentem są Niemcy . Czyli wróg , który nas tłamsi . Ciekawe jest to , że obaj pracują w ... niemieckich firmach / Renolit , Illbruck/ i to im jakoś nie przeszkadza 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano Niedziela o 19:55 Napisano Niedziela o 19:55 4 minuty temu, Sipo napisał: Rozważam powrót do kraju bo jestem od kilku lat na rencie i nic mnie nie trzyma. Trochę się obawiam czy się zaaklimatyzuję, mieszkam na wyspach 25 lat, to szmat czasu. No kawał czasu. Ale tak po ludzku,nie tęsknisz? Ja jak wyjeżdżam z terminala w Szwecji,zawsze się cieszę, podobają mi się krajobrazy,zwłaszcza w Zachodniej Gotlandii ,gdzie pracuję, uprzejmość ludzi, czystość . A kiedy wracam i już w Trójmieście,a potem na S7 zaczyna się samochodowy dziki zachód,wiem,że jestem w domu😁. I jak ta polska zieleń pcha się na mnie z pobocza drogi, cieszę się jeszcze bardziej😁 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano Niedziela o 19:55 Napisano Niedziela o 19:55 20 minut temu, Sipo napisał: Nie jestem demokrata, dlatego wybrałem na swoje miejsce zamieszkania królestwo. Każda demokracja prowadzi do socjalizmu, każdy socjalizm do upodlenia i bankructwa. Obawiam się, że UK jest już od dość dawna demokracją parlamentarną 🤔 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano Niedziela o 19:59 Napisano Niedziela o 19:59 11 minut temu, pairtick napisał: Fałszerstwo jest w DNA PiS. Podobno jest plan, tak że tego... https://wpolityce.pl/polityka/731216-prezes-pis-tej-nocy-ktora-przed-nami-wygramy-te-wybory Odpisz, cytując
pairtick Napisano Niedziela o 20:02 Napisano Niedziela o 20:02 20 minut temu, Nowy75 napisał: Jako sympatyka konfederatów zawiodła mnie postawa mentzenowców - ponad osiemdziesiąt procent zagłosowało na socjalną komunę,czyli kandydata PiS. To już wiadomo jakich tam mamy wolnorynkowców Czyli te 80% konfederatów to pisowcy? 😁 3 Odpisz, cytując
Sipo Napisano Niedziela o 20:06 Napisano Niedziela o 20:06 Wielka Brytania rządzi Król, jest parlament ale to monarcha podejmuje najważniejsze decyzje i ma prawo weta. Gawiedzi wmawia się ze Król nie posiada realnej władzy a w rzeczywistości jest dokładnie odwrotnie. Takich rzeczy można się dowiedzieć na studiach w UK. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano Niedziela o 20:07 Napisano Niedziela o 20:07 1 minutę temu, pairtick napisał: Czyli te 80% konfederatów to pisowcy? 😁 Na to wygląda 😁 Po cholerę głosowali wcześniej na Mentzena,skoro lubią centralnie sterowaną gospodarkę i socjal? Szybciej można osiągnąć cele gospodarcze negocjując z PO niż mentalną komuną z PiS. 2 Odpisz, cytując
pairtick Napisano Niedziela o 20:12 Napisano Niedziela o 20:12 27 minut temu, Sipo napisał: Rozważam powrót do kraju bo jestem od kilku lat na rencie i nic mnie nie trzyma. Trochę się obawiam czy się zaaklimatyzuję, mieszkam na wyspach 25 lat, to szmat czasu. Sprawdź dokładnie aktualne przepisy dotyczące wypłaty benefitów dla mieszkających za granicą, ponieważ raczej je stracisz. 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano Niedziela o 20:14 Napisano Niedziela o 20:14 13 minut temu, DiBatonio napisał: Podobno jest plan, tak że tego... Jeszcze nie wiadomo na pewno,ale Prezes brzmi jakby zaklinał deszcz,a nie miał plan😁 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts