pairtick Napisano Poniedziałek o 20:24 Autor Napisano Poniedziałek o 20:24 23 minuty temu, Rycerz napisał: Czosnek najlepiej zgnieść dłonią, bez użycia metalu. Nie wiem czy ma to uzasadnienie naukowe, ale jako czlowiek zawodowo związany przez lata z kuchnią zawsze zgniatałem czosnek wewnętrzną stroną dloni. Smak jest o wiele lepszy niz w kontakcie z metalem.!! Samą dłonią, nie naciskając noża na płasko? Odpisz, cytując
Rycerz Napisano Poniedziałek o 21:01 Napisano Poniedziałek o 21:01 Tu przy kciuku, od wewnętrznej strony jest najtwardsze miejsce. Zgniatam na miazgę. Odpisz, cytując
Adi777 Napisano Wtorek o 07:40 Napisano Wtorek o 07:40 Dnia 23.12.2025 o 19:08, Wing0 napisał: Dratwa wyszła, trzeba było sie ratować wykałaczkami, 4 h pieczenia bocznia nadziewanego schabem. Całość w prostej nacierce z masy czosnku, majeranku, sos o wdzięcznej nazwie na W, papryki itd, bez udziwnień;) Święta, Świeta, a na słodko pierwszy raz robiłem Kutie. Genialnie wygląda to mięsko U mnie też redukcja, od dziś, no i powrót do keto. 1 Odpisz, cytując
cymes Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Dnia 6.01.2026 o 08:40, Adi777 napisał: powrót do keto Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu @cymes Też miałem jajecznicę 😁 Odpisz, cytując
cymes Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 1 godzinę temu, Adi777 napisał: jajecznicę Polecam z oliwkami, cebulą i bazylią. Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu @cymes Nie da rady, nie znoszę oliwek 😁 Ale cebula musi być. Najbardziej lubię taką klasyczną, właśnie z cebulką, na maśle lub smalcu, troszkę szczypiorku i boczek lub domowa kiełbasa. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts