Montell81 Napisano Środa o 08:25 Napisano Środa o 08:25 Cześć. Mam do was prośbę o pomoc w wyborze małych kolumn biurowych w cenie do 1000zł za sztukę. Będą one podłączone do wiim pro plus i będę streamów z Spotify i czasem Tidal. Lubię dźwięk naturalny w stronę jasnego. Bas nie dominujący, bardziej punktowy. Za każdą sugestie będę wdzięczny. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano Środa o 12:48 Napisano Środa o 12:48 Co znaczy dla Ciebie "małe kolumny"? Jakiś maksymalny rozmiar? Odpisz, cytując
Q21 Napisano Środa o 15:17 Napisano Środa o 15:17 Cześć Zaczynając nieco drożej sprawdziłbym na pewno KEF Q1 Meta, Heco Aurora XT 300, Dali Oberon 1 oraz Monitor Audio Bronze 100 Tu moim zdaniem od naturalnego do jaśniejszego, ale wszystkie mają fajny detal Odpisz, cytując
Montell81 Napisano Środa o 15:37 Autor Napisano Środa o 15:37 Dzięki za odzew. W biegu pisałem pierwszego posta więc przepraszam za niedomówienia. Miałem na myśli kolumny biurkowe (a nie biurowe) i aktywne, które podepnę optykiem pod wiim. W międzyczasie pomyślałem, że jeśli będę podpinał je optykiem to nie potrzebuję wiim pro plus tylko podłączę je pod posiadanego wiim mini (bo i tak nie będzie stanowiło to różnicy), dzięki czemu mogę trochę podwyższyć budżet na kolumny. Jeśli jest coś błędnego w moim myśleniu, lub macie jakiekolwiek sugestie to chętnie je przemyślę. *małe to ok. 250mm wysokości Odpisz, cytując
Montell81 Napisano Środa o 16:12 Autor Napisano Środa o 16:12 No i jeszcze by wejście optyczne miało 24-bit/192kHz Odpisz, cytując
WaldekA Napisano Środa o 17:30 Napisano Środa o 17:30 (edytowany) Cześć. Polecam Argon Audio z serii Fenris lub Forte . A4 mniejsze A5 większe. https://argonaudio.com/pl-pl/collections/speakers?filter.p.product_type=Active+Speakers Edytowano Środa o 17:30 przez WaldekA Odpisz, cytując
Montell81 Napisano Środa o 17:48 Autor Napisano Środa o 17:48 Tak, na A4 MK2 już wcześniej zerkałem. Gabarytowo by mi pasowały idealnie. Nie znalazłem jednak nigdzie charakterystyki ich grania. Oczywiście nie spodziewam się cudów po takich małych głośniczkach. Oczekuję od nich by przyjemnie grały podczas pracy przy biurku i wieczorami w sypialni przed snem przy niskich poziomach głośności. Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano Środa o 18:09 Napisano Środa o 18:09 Najlepiej grające i najmniejsze to Kef LSX. Ale w twoim budżecie nie dostaniesz nowszej wersji 2 pisanej II. musiał byś rozejrzeć się za używanymi. Do nich nie potrzeba żadnego streamera i grają po wifi. Mają bluetooth ale brzmi dużo gorzej niż po wifi.Pierwsza wersja ma optyka do połączenia na przykład z tv.Druga ma już lepszą aplikację i Hdmi ARC lub eARC(nie wiem dokładnie) .Trochę taniej jest wersja II LTX ale to i tak prawie dwukrotnie ponad budżet. One są malutkie mają tylko 23cm wysokości, około 16 cm szerokości i 17 głębokości ale trzeba doliczyć na kable z tyłu. Odpisz, cytując
WaldekA Napisano Środa o 18:32 Napisano Środa o 18:32 41 minut temu, Montell81 napisał: Tak, na A4 MK2 już wcześniej zerkałem. Gabarytowo by mi pasowały idealnie. Nie znalazłem jednak nigdzie charakterystyki ich grania. Zamów przez Internet, jak nie podejdą to odeślesz, albo poszukaj salonu, który Ci je wypożyczy. Q21 je ma w ofercie. 1 Odpisz, cytując
Montell81 Napisano Środa o 18:39 Autor Napisano Środa o 18:39 Kef, tak wiem są mega fajne, jednak znacznie ponad budżet. Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano Środa o 19:07 Napisano Środa o 19:07 26 minut temu, Montell81 napisał: Kef, tak wiem są mega fajne, jednak znacznie ponad budżet. Można wziąśc na raty te LTX. Odpisz, cytując
Montell81 Napisano Środa o 19:25 Autor Napisano Środa o 19:25 Teoretycznie tak. Ale ja nigdy w życiu nie brałem nic na raty, na zachcianki wydawałem tylko tyle, ile miałem założone w budżecie. Jak na razie dobrze na tym wychodzę. 1 Odpisz, cytując
Sipo Napisano Środa o 19:46 Napisano Środa o 19:46 19 minut temu, Montell81 napisał: Teoretycznie tak. Ale ja nigdy w życiu nie brałem nic na raty, na zachcianki wydawałem tylko tyle, ile miałem założone w budżecie. Jak na razie dobrze na tym wychodzę. Tak trzymak, nie ma co się pakować w kredyty. https://allegro.pl/oferta/glosniki-komputerowe-edifier-s2000mkiii-16122397606 Przed chwilą, Sipo napisał: Tak trzymac, nie ma co się pakować w kredyty. https://allegro.pl/oferta/glosniki-komputerowe-edifier-s2000mkiii-16122397606 Odpisz, cytując
Q21 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Źle przeczytałem, myślałem, że masz WiiM Ampa Pro Z aktywnych kolumn warto sprawdzić Argon Audio Forte A4 MK2 Odpisz, cytując
Recommended Posts