Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć. 

Mam do was prośbę o pomoc w wyborze małych kolumn biurowych w cenie do 1000zł za sztukę. 

Będą one podłączone do wiim pro plus i będę streamów z Spotify i czasem Tidal. 

Lubię dźwięk naturalny w stronę jasnego. Bas nie dominujący, bardziej punktowy. 

Za każdą sugestie będę wdzięczny. 

Napisano

Dzięki za odzew. 

W biegu pisałem pierwszego posta więc przepraszam za niedomówienia. 

Miałem na myśli kolumny biurkowe (a nie biurowe) i aktywne, które podepnę optykiem pod wiim. 

W międzyczasie pomyślałem, że jeśli będę podpinał je optykiem to nie potrzebuję wiim pro plus tylko podłączę je pod posiadanego wiim mini (bo i tak nie będzie stanowiło to różnicy), dzięki czemu mogę trochę podwyższyć budżet na kolumny. 

Jeśli jest coś błędnego w moim myśleniu, lub macie jakiekolwiek sugestie to chętnie je przemyślę. 

*małe to ok. 250mm wysokości

Napisano

Tak, na A4 MK2 już wcześniej zerkałem. Gabarytowo by mi pasowały idealnie. Nie znalazłem jednak nigdzie charakterystyki ich grania. 

Oczywiście nie spodziewam się cudów po takich małych głośniczkach. Oczekuję od nich by przyjemnie grały podczas pracy przy biurku i wieczorami w sypialni przed snem przy niskich poziomach głośności. 

Napisano

Najlepiej grające i najmniejsze to Kef LSX. Ale w twoim budżecie nie dostaniesz nowszej wersji 2 pisanej II. musiał byś rozejrzeć się za  używanymi.

Do nich nie potrzeba żadnego streamera i grają po wifi. Mają bluetooth ale brzmi dużo gorzej niż po wifi.Pierwsza wersja ma optyka do połączenia na przykład z tv.Druga ma już lepszą aplikację i Hdmi ARC lub eARC(nie wiem dokładnie) .Trochę taniej jest wersja II LTX ale to i tak prawie dwukrotnie ponad budżet.

One są malutkie mają tylko 23cm wysokości, około 16 cm szerokości i 17 głębokości ale trzeba doliczyć na kable z tyłu.image.png.55f9ad741f4cde8b9bc825df00eb9d12.pngimage.png.4b731e2c5286d0d6c4b878abae2bcc71.png

Napisano
41 minut temu, Montell81 napisał:

Tak, na A4 MK2 już wcześniej zerkałem. Gabarytowo by mi pasowały idealnie. Nie znalazłem jednak nigdzie charakterystyki ich grania. 

Zamów przez Internet,  jak nie podejdą to odeślesz, albo poszukaj salonu, który Ci je wypożyczy. Q21 je ma w ofercie.

Napisano
19 minut temu, Montell81 napisał:

Teoretycznie tak. Ale ja nigdy w życiu nie brałem nic na raty, na zachcianki wydawałem tylko tyle, ile miałem założone w budżecie. Jak na razie dobrze na tym wychodzę. 

Tak trzymak, nie ma co się pakować w kredyty. 

https://allegro.pl/oferta/glosniki-komputerowe-edifier-s2000mkiii-16122397606

Przed chwilą, Sipo napisał:

Tak trzymac, nie ma co się pakować w kredyty. 

https://allegro.pl/oferta/glosniki-komputerowe-edifier-s2000mkiii-16122397606