Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
59 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Super to wygląda. Dobre kolumny. Gratulację. 

Czy tez tak masz że Ci ten NAD pyka?

Dzięki. 

Czytałem o tym pykaniu Nad ale chyba dotyczyło to tylko V1? W moim tego nie słychać 

Napisano
7 minut temu, tomasz1w napisał:

Nie no Panie, solidny przeskok;)

Poza tym fajna szafka, bardzo ładna podłoga... co za TV i ile cali? 65?

Dzięki 🙂 przeskok dźwiękowo jest mocno odczuwalny. Granie kolumn mocno angażujące i czuje fajnie muzykę. Muszę jeszcze dirac się pobawić. Telewizor to XR-75X90L 75

Napisano
Dnia 15.06.2025 o 12:20, SzamanXxX napisał:

Dzięki. Podstawkowe Cariny są jednak za słabe a podobno sonetto 3 są idealne. Sonetto 5 już za duże 

5 minut temu, tomasz1w napisał:

No spora ta zabawka, fakt...

Witam. Dołączam do wątku. Sam poszukuję zmiany w monitorach 

Napisano
Dnia 15.06.2025 o 12:57, tomek4446 napisał:

A nie mogłeś tego powiedzieć moim Dali Grandom jak je miałem ? :) Bo Roman , one widocznie coś do mnie miały i akurat bas wykorzystywały w pełni :) 

@SzamanXxX ja obecnie wypośrodkowałem i jest ok. / ostatnie zdjęcie / :) 

IMG_0963.JPG

IMG_3057.JPG

IMG_4868.JPG

Co to za piękne piramidki?

Napisano
22 minuty temu, tomek4446 napisał:

A czego oczekujesz po nowych ?

Witam serdecznie 

Pytam doświadczonych kolegów z branży. 

Posiadam od lat dwa systemy oparte o Naim Nait 5si. Dobrych kilka lat temu oba grały z Focal Aria 906. Było fajnie, słodko, detalicznie ze sceną.  Potem przyszedł czas na zmiany. Pierwszy system pokój 20 m2 Audio physic Classic 5 i drugi system 25m2 Audio physic classic 8. Fajny rozrywkowy dźwięk ale straciłem  na rzecz wypełnienia i średnicy uwielbiana przeze mnie detaliczność..

Sprzedałem AP C8 bo siedzę za blisko a one grały mocnym uderzeniem. Zbyt mocnym. Szukam obecnie Monitorów do 10k do tego systemu.  Proszę o opinię co mogłoby fajnie się zgrać z Naimem i grac coś pomiędzy Focal Aria 906 a AP C8. 

Przyznam że w drugim systemie dalej gram na AP classic 5 ale też korci aby bylo lepiej, bardziej rozdzielczo, detaliczniej. 

Czasami myślę o powrocie do Focal Aria X1.

Z góry dziękuję za podpowiedzi 

Marcin 

Napisano
2 minuty temu, Mprezi napisał:

Z góry dziękuję za podpowiedzi 

Będzie ciężko. Jest zbyt wiele zmiennych by coś jednoznacznie doradzić. Jak chcesz posłuchać QLN-ów zapraszam, z Częstochowy do Łodzi to rzut beretem.