Damek Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Cześć, chciał bym nabyć mój pierwszy w życiu zestaw stereo z gramofonem ponieważ chciał bym trochę poobcować fizycznie z muzyką. Nie wiem jeszcze czy jestem audiofilem ale najzwyczajniej jarają mnie winyle Pomożecie mi ocenić zestaw na który się zdecydowałem? Jeśli coś jest nie tak z zaproponowanym zestawem i w cenie mogę dorwać coś znacznie lepszego to proszę was o wskazówki. Gramofon: Audio-Technica AT-LPW30TK Wzmacniacz: Yamaha A-S201 (tutaj zastanawiam się jeszcze nad amplitunerem żeby móc też włączyć CD czy podłączyć TV bez przejściówek). Możecie coś polecić do 1500 zł? Najważniejsza jest niezawodność. Głośniki: Taga Harmony TAV-807F Odpisz, cytując
Karol64208 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) 1 godzinę temu, Damek napisał: Taga Harmony TAV-807F co do kolumn, producent niedbale opisał specs. jakie faktyczne mają pasmo: Frequency response 30Hz - 25kHz taki wpis nie wiele mówi o tym jaki jest spadek w dB w paśmie i liniowość przenoszenia pasma. Unikaj kolumn gdzie w specs. nie podają pełnej specyfikacji ... +/-dB. Gramofon może ten: audio-technica at-lp120-usb, Pozostań przy typowym wzmacniaczu, nie znam tej Yamaha A-S201, ale ktoś z forum się wypowie na jego temat. Pozdr. Edytowano 4 godziny temu przez Karol64208 1 Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Cześć, a miałeś okazję słuchać takiego zestawu? Lub jakiegokolwiek? W niewielkim budżecie sprawdziłbym na pewno WiiM Ampa, kolumny Polk Audio, Pylon Gramofony bardzo fajne w takich cenach ma Argon Audio W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts