Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć,

chciał bym nabyć mój pierwszy w życiu zestaw stereo z gramofonem ponieważ chciał bym trochę poobcować fizycznie z muzyką. Nie wiem jeszcze czy jestem audiofilem ale najzwyczajniej jarają mnie winyle :)

Pomożecie mi ocenić zestaw na który się zdecydowałem? Jeśli coś jest nie tak z zaproponowanym zestawem i w cenie mogę dorwać coś znacznie lepszego to proszę was o wskazówki.

Gramofon: Audio-Technica AT-LPW30TK

Wzmacniacz: Yamaha A-S201 (tutaj zastanawiam się jeszcze nad amplitunerem żeby móc też włączyć CD czy podłączyć TV bez przejściówek).
Możecie coś polecić do 1500 zł? Najważniejsza jest niezawodność.

Głośniki: Taga Harmony TAV-807F 

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, Damek napisał:

Taga Harmony TAV-807F 

co do kolumn, producent niedbale opisał specs. jakie faktyczne mają pasmo: Frequency response 30Hz - 25kHz taki wpis nie wiele mówi o tym jaki jest spadek w dB w paśmie i liniowość przenoszenia pasma. Unikaj kolumn gdzie w specs. nie podają pełnej specyfikacji ... +/-dB. 

Gramofon może ten: audio-technica at-lp120-usb, 

Pozostań przy typowym wzmacniaczu, nie znam tej Yamaha A-S201, ale ktoś z forum się wypowie na jego temat.

Pozdr.

Edytowano przez Karol64208
Napisano

Cześć, a miałeś okazję słuchać takiego zestawu? Lub jakiegokolwiek? :) W niewielkim budżecie sprawdziłbym na pewno WiiM Ampa, kolumny Polk Audio, Pylon :) Gramofony bardzo fajne w takich cenach ma Argon Audio ;) 

W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy :)