Przemkoch Napisano Niedziela o 08:25 Napisano Niedziela o 08:25 Witajcie, jak w temacie chcę zmienić swoje silvery 500 na sonusy home będzie to grało na razie z K3 czy ktoś miał takie połączenie ? Lub do znawców marki SF możecie mi coś więcej opowiedzieć o tych kolumnach i czy warto zrobić taką podmiankę ? Chciałbym więcej muzykalności bass taki sam lub nawet lepszy ? Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano Niedziela o 09:50 Autor Napisano Niedziela o 09:50 Ktoś cokolwiek ? Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano Niedziela o 09:56 Napisano Niedziela o 09:56 (edytowany) 10 minut temu, Przemkoch napisał: Ktoś cokolwiek ? Daj innym czas. Chciał byś odpowiedź już w czasie godziny. Dziś niedziela, przeważnie mniej w taki dzień wchodzi się na forum. Do tego odpowiedz powinien dać ci ktoś kto ma te kolumny Sonusa, lub chociaż długo ich słuchał, a nie jest to często goszczący model na odsłuchach. Zobacz może w klubach, na tym lub sąsiednim forum. Powinien być klub Sonus Faber i tam najszybciej otrzymasz odpowiedź. Edytowano Niedziela o 10:01 przez Tomasz Kluczynski 1 Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano Niedziela o 10:09 Autor Napisano Niedziela o 10:09 12 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: Daj innym czas. Chciał byś odpowiedź już w czasie godziny. Dziś niedziela, przeważnie mniej w taki dzień wchodzi się na forum. Do tego odpowiedz powinien dać ci ktoś kto ma te kolumny Sonusa, lub chociaż długo ich słuchał, a nie jest to często goszczący model na odsłuchach Ok dzieki juz zamieściłem kilka postów, widzę że trudno jest coś o nich znaleść ale nie dziwi mnie to mają już trochę swoich latek, przy okazji może coś wiesz o Pmc fb 1 też mam do nich dostęp za nie wielkie pieniądze to już w sumie dwa modele z vintage które mnie interesują Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano Niedziela o 10:41 Napisano Niedziela o 10:41 29 minut temu, Przemkoch napisał: Ok dzieki juz zamieściłem kilka postów, widzę że trudno jest coś o nich znaleść ale nie dziwi mnie to mają już trochę swoich latek, przy okazji może coś wiesz o Pmc fb 1 też mam do nich dostęp za nie wielkie pieniądze to już w sumie dwa modele z vintage które mnie interesują Nie miałem z PMC też do czynienia. Prędzej @Piotr Sonido coś o PMC może napisać, choć czy akurat o tym modelu to nie wiem. Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano Niedziela o 20:43 Autor Napisano Niedziela o 20:43 10 godzin temu, Tomasz Kluczynski napisał: Nie miałem z PMC też do czynienia. Prędzej @Piotr Sonido coś o PMC może napisać, choć czy akurat o tym modelu to nie wiem. 10 godzin temu, Tomasz Kluczynski napisał: Daj innym czas. Chciał byś odpowiedź już w czasie godziny. Dziś niedziela, przeważnie mniej w taki dzień wchodzi się na forum. Do tego odpowiedz powinien dać ci ktoś kto ma te kolumny Sonusa, lub chociaż długo ich słuchał, a nie jest to często goszczący model na odsłuchach Hmm 10 godzin i nic czekam dalej jak by co heh Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano Niedziela o 20:59 Napisano Niedziela o 20:59 11 minut temu, Przemkoch napisał: Hmm 10 godzin i nic czekam dalej jak by co heh Zobacz przy weekendzie ani salony ani Piotr nie piszą wcale. Cierpliwości, ewentualnie na drugim forum spróbuj. https://www.audiostereo.pl/forum/216-tematy/ Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano Niedziela o 21:10 Autor Napisano Niedziela o 21:10 Spoczko, poczekam . Kolumny już kupiłem jutro będę już coś grał z nimi 🫠👌😅 1 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Niedziela o 21:35 Napisano Niedziela o 21:35 25 minut temu, Przemkoch napisał: Spoczko, poczekam . Kolumny już kupiłem jutro będę już coś grał z nimi 🫠👌😅 Napisz do klubu z Sonus Faberem tu na forum, ktoś się trafi. Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano Niedziela o 21:55 Autor Napisano Niedziela o 21:55 18 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Już tam pisałem, puki co cisza. Zastanawia mnie czemu tak ciężko mało znane kolumny czy jak ? Wiem że mają trochę latek ale ponoć były wychwytywane swego czasu gdzieś tam na forach coś po znajdywałem Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Poniedziałek o 07:31 Napisano Poniedziałek o 07:31 10 godzin temu, Przemkoch napisał: Hmm 10 godzin i nic czekam dalej jak by co heh Bo był ładny dzien. Nic dziwnego. Przeybywanie w ładny dzien na forach uważam za niedrowe. 10 godzin temu, Przemkoch napisał: Spoczko, poczekam . Kolumny już kupiłem jutro będę już coś grał z nimi 🫠👌😅 A czyli po temacie. Gran Piano nie znam. Wyglądają jak Chamaleon i ten model przed nimi. ale czy gra tak samo? Pmc fb 1 słyszałem kiedyś. No ale już po temacie więc czekamy. Odpisz, cytując
Q21 Napisano Poniedziałek o 10:07 Napisano Poniedziałek o 10:07 Dnia 20.07.2025 o 10:25, Przemkoch napisał: Witajcie, jak w temacie chcę zmienić swoje silvery 500 na sonusy home będzie to grało na razie z K3 czy ktoś miał takie połączenie ? Lub do znawców marki SF możecie mi coś więcej opowiedzieć o tych kolumnach i czy warto zrobić taką podmiankę ? Chciałbym więcej muzykalności bass taki sam lub nawet lepszy ? Więcej muzykalności będzie na pewno, czy bas lepszy - na pewno inny, nie tak szybki, cieplejszy. Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano Poniedziałek o 11:55 Autor Napisano Poniedziałek o 11:55 1 godzinę temu, Q21 napisał: Więcej muzykalności będzie na pewno, czy bas lepszy - na pewno inny, nie tak szybki, cieplejszy. i jest grają bardzo naturalnie niestety w połączeniu z Roksan porażką basu bardo mało jak by w ogóle dołu nie było. Średnica też słaba 4 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Bo był ładny dzien. Nic dziwnego. Przeybywanie w ładny dzien na forach uważam za niedrowe. A czyli po temacie. Gran Piano nie znam. Wyglądają jak Chamaleon i ten model przed nimi. ale czy gra tak samo? Pmc fb 1 słyszałem kiedyś. No ale już po temacie więc czekamy. 4 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Bo był ładny dzien. Nic dziwnego. Przeybywanie w ładny dzien na forach uważam za niedrowe. A czyli po temacie. Gran Piano nie znam. Wyglądają jak Chamaleon i ten model przed nimi. ale czy gra tak samo? Pmc fb 1 słyszałem kiedyś. No ale już po temacie więc czekamy. Odpisz, cytując
Q21 Napisano Poniedziałek o 16:42 Napisano Poniedziałek o 16:42 Pobaw się z ich ustawieniem jeszcze Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano Poniedziałek o 16:51 Autor Napisano Poniedziałek o 16:51 Jak na wiek nie odstają, zabawa już trwa. Tylko nie wiem czemu azur nie puszcza mi 24 bit jak mam taką przepustowość. Jedynie alac 16 bit ? Z iPhone’a Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano Poniedziałek o 18:33 Autor Napisano Poniedziałek o 18:33 Dzięki wszystkim za pomoc. Działa i buczy jak powinno 🫠 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 04:14 Napisano wczoraj o 04:14 16 godzin temu, Przemkoch napisał: jest grają bardzo naturalnie niestety w połączeniu z Roksan porażką basu bardo mało jak by w ogóle dołu nie było. Średnica też słaba Mówisz o Sonusach? Dobrze podłączone? Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano wczoraj o 10:08 Autor Napisano wczoraj o 10:08 Było źle podłączone, ale już jest dobrze, i powiem że jest bardzo dobrze świetnie grają jestem z nich bardzo zadowolony. Silvery idą na sprzedaż, a przyszłościowo tylko do kupię do nich( SF)jakiś lepszy wzmak typu supernai3 lub lemma Tucana 2 ale nie stać mnie na tą chwilę 🫠🤣😅 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 2 godziny temu, Przemkoch napisał: Było źle podłączone, ale już jest dobrze, i powiem że jest bardzo dobrze świetnie grają jestem z nich bardzo zadowolony. Silvery idą na sprzedaż, a przyszłościowo tylko do kupię do nich( SF)jakiś lepszy wzmak typu supernai3 lub lemma Tucana 2 ale nie stać mnie na tą chwilę 🫠🤣😅 Trochę się pogubiłem Zostawiłeś w końcu te Sonus Fabery? Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano 23 godziny temu Autor Napisano 23 godziny temu Heh Tak zostawiłem Sonusy grają rewelacyjnie Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 1 minutę temu, Przemkoch napisał: Heh Tak zostawiłem Sonusy grają rewelacyjnie Czyli odkryte na nowo dzięki przearanżowaniu koncepcji, tak to się zdarza :] Odpisz, cytując
Przemkoch Napisano 23 godziny temu Autor Napisano 23 godziny temu 11 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Czyli odkryte na nowo dzięki przearanżowaniu koncepcji, tak to się zdarza :] Tak, dokładnie 🫠😉 Dnia 21.07.2025 o 11:07, Q21 napisał: Więcej muzykalności będzie na pewno, czy bas lepszy - na pewno inny, nie tak szybki, cieplejszy. Sonusy które mam też mają lekko podbity bass i na moje ucho jest lepiej dużo lepiej niż w silverch klasa wyżej jeśli chodzi o granie. Ale jestem laikiem i zbyt wielu nie słyszałem, ta opinie tylko w stosunku do silverow500 6g które mam/mialem. Głębia stereofonia, moc średnica wszytko lepiej aż się chce na nowo słuchać 👂 Odpisz, cytując
Q21 Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Grunt, że Ci się podoba niech służą! Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 19 godzin temu, Przemkoch napisał: Było źle podłączone, ale już jest dobrze 16 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: lemma Tucana 2 polecam. Swego czasu uzywane chodziły w ekstra cenie. Odpisz, cytując
Recommended Posts