Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
1 godzinę temu, Assassin napisał:

Teraz wszystko jasne! 😆

Cały czas krytykuje tego uDaca, a nawet go nie słyszał. To mu nie pasuje że za mały, środek mu nie pasuje, za dużo marketingu, a nie zwraca uwagi, że jest tyłu zadowolonych użytkowników. 

Zamówił by go i posłuchał, do Irlandii jest tanio tylko 969 dolarow po rejestracji. Odsprzeda bez problemu, nic nie tracąc. 

Paskudny charakterek. 

Napisano

Ok. A mamy to kogos kto posiadall w jednym czasie Fiio K11 R2R wraz z Laiv uDAC i moze podzielic sie obiektywna opinia? 

Ja jeszcze mam zagwozdke czy laiv udac czy jednak topping d90 iii discrete. Podobne pieniądze. Jeżeli ktoś porównywał będę wdzięczny 

Napisano
1 minutę temu, Mprezi napisał:

Ok. A mamy to kogos kto posiadall w jednym czasie Fiio K11 R2R wraz z Laiv uDAC i moze podzielic sie obiektywna opinia? 

To są dac kierowane do innego rodzaju odbiorców.

K11 to wybierają przeważnie jako wzmacniacz słuchawkowy i tam on się bardzo dobrze sprawdza, jako dac to kupują go ci co chcą wydać jak najmniej.

uDAC to już dac dla tych , którzy chcą coś poprawić w swoim systemie i mogą na to wydać 4-5 tys zł.

Napisano
10 minut temu, rajdek napisał:

@jaknb wybacz musiałem. Nie spotkałem nikogo o tak nadprzyrodzonych zmysłach słuchu i wzroku.

A ego to ma jak stąd do Słońca. Tych jego farmazonów to już mi się nie chce czytać.

Nigdy filmiku do końca nie o obejrzy, czy artykułu nie przeczyta, ale swoje głupie zdanie i tak wypowie.

Napisano
6 godzin temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Zamówił by go i posłuchał, do Irlandii jest tanio tylko 969 dolarow po rejestracji.

Nie mam:

a/ kasy

b/ ochoty.

W kategorii "DAC do 1000€" mam swojego faworyta i nie jest to LAIV. 

Napisano
25 minut temu, il Dottore napisał:

Nie mam:

a/ kasy

b/ ochoty.

W kategorii "DAC do 1000€" mam swojego faworyta i nie jest to LAIV. 

Ten Twój zabytek? 😉

Krytyka urządzenia, choć samemu się go nie słyszało, dlatego, że ma same pozytywne recenzje i takimiż opiniami użytkowników również się cieszy, jest komiczna. 

O, przepraszam ... Zapewne jest też za małe, za lekkie i nie ma toroidu albo lepiej trzech, żeby mogło zagrać 😉

Napisano (edytowany)

Panowie, forum nie jest moderowane, więc ja wzywam: Operujmy na tym samym poziomie wzajemnego szacunku. Także tym do innych forumowiczów, którzy przeglądają wątek, bo interesuje ich merytoryczna dyskusja. Piszmy na temat i odpuśćmy personalne docinki.

Sam zanim poznałem się na @il Dottore, to myślałem, że pisze z sensem. To w zasadzie przez jego posty zainteresowałem się Audio-GD i teraz idzie do mnie R-28 MK3 na testy. Kto wie, może skubany ma rację i dobre to jest (także duże i ciężkie - nie zapominajmy).

Edytowano przez jaknb
pisownia
Napisano
29 minut temu, Assassin napisał:

za małe, za lekkie i nie ma toroidu albo lepiej trzech, żeby mogło zagrać

No nie wygląda mi ta konstrukcja poważnie. Tu masz rację. 

37 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał:

gówno wiesz , a piszesz jak byś wszystkie rozumy pozjadał.

Gówno to jedzą miliony much i przecież nie mogą się mylić, prawda? :) 

Napisano
38 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał:

póki go nie przesłuchasz to się o nim nie wypowiadaj

Budowa wewnętrzna tego urządzenia skutecznie mnie zniechęca do podejmowania aktywnych prób odsłuchu. 

Oczywiście - gdybyś mi przyniósł ten DAC do domu, to bym chętnie posłuchał. I moglibyśmy porównać. 

Tak to jest tylko spekulacja. Ale powyżej w tym wątku masz porównanie FiiO+LPS vs ten uDAC. Zastanawiające rezultaty, prawda?

Napisano
26 minut temu, jaknb napisał:

idzie do mnie R-28 MK3 na testy

Będzie Pan zadowolony! :)

To nie jest głupie urządzenie. 

Tylko niech te 600 godzin pogra. Z mojego doświadczenia - sprzet Audio-gd prosto z pudełka brzmi jak zepsuty. :) 

Napisano (edytowany)
20 minut temu, il Dottore napisał:

Budowa wewnętrzna tego urządzenia skutecznie mnie zniechęca do podejmowania aktywnych prób odsłuchu. 

Oczywiście - gdybyś mi przyniósł ten DAC do domu, to bym chętnie posłuchał. I moglibyśmy porównać. 

Tak to jest tylko spekulacja. Ale powyżej w tym wątku masz porównanie FiiO+LPS vs ten uDAC. Zastanawiające rezultaty, prawda?

To tylko jedne porównanie, a i tak tylko 80 czy 90 % tego jak gra uDAC.

To nie są klocki warte porownaia, a i jescze do K11 ile rzeczy musisz podokładać.

Udac pomimo że nie ma wielkiego Torroidu, to na tym co ma gra świetnie. Nie wiele bo 1-2 % wnosiło dodanie bardzo dobrego zasilacza o cenie podobnej do samego uDACa.

Edytowano przez Tomasz Kluczynski
Napisano
2 minuty temu, il Dottore napisał:

Będzie Pan zadowolony! :)

To nie jest głupie urządzenie. 

Tylko niech te 600 godzin pogra. Z mojego doświadczenia - sprzet Audio-gd prosto z pudełka brzmi jak zepsuty. :) 

Podobno 300h to one już przed wyjściem z fabryki mają przegrane. Zostaje więc 300h w domu. Nie neguje, że tak jest, ale facet z 4hifi (realizują mi zamówienie) powiedział, że on po 100h już nie czuł znaczącej poprawy. Mam więc nadzieję, że szybciej mnie sprzęt do siebie przekona, bo jak nie, to w przeciągu 14 dni zwracam. 

Napisano
9 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Udac pomimo że nie ma wielkiego Torroidu, to na tym co ma gra świetnie. Nie wiele bo 1-2 % wnosiło dodanie bardzo dobrego zasilacza o cenie podobnej do samego uDACa.

4 minuty temu, il Dottore napisał:

Zasilacz. A zasilanie to podstawa. 

No właśnie. uDAC ma zewnętrzny zasilacz, więc można kupić coś liniowego, jeśli uważamy, że potężny torroid to podstawa.

Naprawdę, @il Dottore, zachęcam do wzięcia Laiva samemu na testy. Można za kaucją ze sklepu, nie trzeba kupować. 
Jestem bardzo ciekaw Twojego porównania z Audio-GD. Bez tego nie ma za bardzo co powtarzać tych samych sloganów bez pokrycia. Już w szkole uczą, że nie ma co oceniać książki po okładce, a DACa po bebechach. 

Napisano (edytowany)
14 minut temu, jaknb napisał:

bo jak nie, to w przeciągu 14 dni zwracam

No to się nie dowiesz jak to gra. Poważnie. 

U mnie było tak, że 100 godzin fabrycznego wygrzewania DAC miał. I grało to z początku fatalnie. Fatalnie. Jeden zamuł. 

Ale zakup poprzedziłem dokładnym researchem w sieci, więc byłem 100% spokojny.  Kupiłem Fosi ZA-3, podłączyłem DAC, potencjometr na zero (wtedy Fosi pobiera z sieci około 8W :) ) i jazda! 6 tygodni po 20 godzin dziennie. Mogłem na 24 godziny zostawić, bo w tym stanie Fosi wgl się nie grzeje ale Aurender się grzał i szkoda mi było "drogocennego" Aurendera 24/7 pod prądem trzymać. 

Problem w tym, że dźwięk się nie zmieniał jednokierunkowo i stopniowo w funkcji czasu. Niestety - nic z tych rzeczy. Był rollercoaster. Górki i dołki. Jednego dnia grał super, drugiego - nie do wytrzymania. Po ok 400 godzinach było już stabilniej, po 600 zakończyłem proces wygrzewania. 

Jakież było moje zdziwienie, gdy po 600 godzinach dźwięk zmieniał się dalej. Ale to już tylko w pożądanym kierunku. Pięknieje, szlachetnieje z każdym dniem. Coraz bardziej wyrafinowany. Ale to już są zmiany mikroskopijne. 

Także 600 godzin burn-in to jest taka granica przyzwoitości. 

Ciekawe, że urządzenia R2R (nie tylko Audio-gd) potrzebują tak długiego procesu wygrzewania. Na Head-Fi czytałem o tym dużo w wątku poświęconym Holo Spring. Co do 600 godzin panowała powszechna zgoda. 

Edytowano przez il Dottore