michaudio Napisano Poniedziałek o 23:06 Napisano Poniedziałek o 23:06 Dnia 24.08.2025 o 14:38, pairtick napisał: Fonica CDF-001 też 'myślał ' 😉 Miałem tą Fonicę, myślała długo, ale czytała absolutnie wszystko... Wrzuciłem do niej kiedyś dla żartu płytę cd-rom z Windowsem, podumała i zaczęła odtwarzać. Ćwierkało, cmokało w głośnikach, to że plik nie był w formacie audio nie miało znaczenia. 😁 Po 10 latach wydobyta z szafy testowo odtwarzała też wszystkie wypalane cd-rki i cd-rw. Kiedyś to było... A nowe odtwarzacze myślą, bo prawie wszystkie są oparte na napędach DVD. I nawet te "skrócone" tylko do odtwarzania CD potrzebują czasu. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Wracając do wątku, to czy autorowi udało się zakupić ren nowy odtwarzacz? Odpisz, cytując
tram646 Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu Tak, ale zagrałem va banque. SMSL PL200. Wyjąłem go za nieco ponad 2kpln na hifigo. Problemem u mnie jest wysokość wnęki w szafce. 701 czy 1200 pozostawiają dla CD max 10cm tak żeby jako taka cyrkulacja była. A jak wiadomo, jakieś ciekawsze CD mają sporo większą wysokość. Postawienie na blacie szafki takiego kłócą odpada. Zatem taki SMSL powinien się zmieścić we wnęce razem ze wzmacniaczem tak żeby był w miarę dobry dostęp do napędu, a jak będzie słabo to ostatecznie w związku z małą wysokością (44mm) może stanąć na blacie. 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 2 godziny temu, tram646 napisał: Tak, ale zagrałem va banque. SMSL PL200. Wstaw fotki jak to na żywo wygląda i napisz oczywiście jakie wrażenia dźwiękowe. Ten SMSL przypomniał mi / trochę z wyglądu/ legendę Philipsa CD 100. @elektron6 Tomek nie masz przypadkiem ? https://www.hifinews.com/content/philips-cd100-vintage Edytowano 1 godzinę temu przez tomek4446 Odpisz, cytując
Recommended Posts