Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Jak w temacie a link poniżej. 

https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-dali-ikon-2-CID99-ID16ZUs3.html

Interesują  mnie ogólnie walory  tych głośników abstrahując od reszty poruszanych tu składowych.

Głównie jestem zainteresowany jak nalepiej szczegółowo odwzorowaniem pasma od średniego w górę .

Za bas odpowie chwilowo HK TS7.

Napędzi je obecnie Pioneer VSX 417 lub VSX827. Takimi dysponuję.  Odpowiednio 90W , 130W na kanał.

Przeglądając to forum jako świeżak doszedłem do wniosku, że  jeżeli głośnik przeniesie dźwięk sam w sobie tak jak powinien to reszta ewolucji może to tylko poprawić.

Obecnie Interesują mnie tylko monitory.

Inne propozycje miłe widziane w opcji ~3000pln w używce.

Napisano
2 godziny temu, Waldi. napisał:

Jak w temacie a link poniżej. 

https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-dali-ikon-2-CID99-ID16ZUs3.html

Interesują  mnie ogólnie walory  tych głośników abstrahując od reszty poruszanych tu składowych.

Głównie jestem zainteresowany jak nalepiej szczegółowo odwzorowaniem pasma od średniego w górę .

Za bas odpowie chwilowo HK TS7.

Napędzi je obecnie Pioneer VSX 417 lub VSX827. Takimi dysponuję.  Odpowiednio 90W , 130W na kanał.

Przeglądając to forum jako świeżak doszedłem do wniosku, że  jeżeli głośnik przeniesie dźwięk sam w sobie tak jak powinien to reszta ewolucji może to tylko poprawić.

Obecnie Interesują mnie tylko monitory.

Inne propozycje miłe widziane w opcji ~3000pln w używce.

Cześć

NIe chcę Cię jakoś mocno wyhamować z Twoim zamysłem, ale elektronika którą dysponujesz nie nadaje się do głośników Mentor ani Ikon...

Sugerowałbym Ci głośniki podstawkowe (nowe do 3 tys para) z używanych, ostrożniej (tutaj ceny nie podam-ale przy 3 tysiącach za starsze głośniki, to zazwyczaj średnia i wyższa półka)

Czy dysponujesz teraz jakimś głośnikami?

Napisano
7 godzin temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Ale w temacie masz lepsze Dali Mentor, a link jest do sporo gorszych Dali Ikon.

Moĵ piważny błąd .  Nie próbuję nawet się odnieść jak powstał. Podświadomość?

5 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Cześć

NIe chcę Cię jakoś mocno wyhamować z Twoim zamysłem, ale elektronika którą dysponujesz nie nadaje się do głośników Mentor ani Ikon...

Sugerowałbym Ci głośniki podstawkowe (nowe do 3 tys para) z używanych, ostrożniej (tutaj ceny nie podam-ale przy 3 tysiącach za starsze głośniki, to zazwyczaj średnia i wyższa półka)

Czy dysponujesz teraz jakimś głośnikami?

To co obecnie posiadam nie ma odpowiedników na forum.

Jakiś 30 letni Fisher 80W który tylko stał i się kurzył a teraz zostaje dopiero "wygrzewany"  od 2 mcy.

Co Pioneer ma takiego w  sobie,  że jest pomijany wogóle.

Nabywając niedawno vsx827 słyszałem jak grał u właściciela w układzie 5.1. Dla mnie było to wystarczające. Główne kolumny to jakieś Jamo.  Błędem było , że  nie dopytałem o model a obecnie brak kontaktu.

Po eksperymentach z 5.1 doszedłem osobiście do wniosku iż jest to pomyłka wprowadzającą chaos w przestrzeni i mózgu. Dlatego pozostanę przy stereo w muzyce.