Waldi. Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Jak w temacie a link poniżej. https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-dali-ikon-2-CID99-ID16ZUs3.html Interesują mnie ogólnie walory tych głośników abstrahując od reszty poruszanych tu składowych. Głównie jestem zainteresowany jak nalepiej szczegółowo odwzorowaniem pasma od średniego w górę . Za bas odpowie chwilowo HK TS7. Napędzi je obecnie Pioneer VSX 417 lub VSX827. Takimi dysponuję. Odpowiednio 90W , 130W na kanał. Przeglądając to forum jako świeżak doszedłem do wniosku, że jeżeli głośnik przeniesie dźwięk sam w sobie tak jak powinien to reszta ewolucji może to tylko poprawić. Obecnie Interesują mnie tylko monitory. Inne propozycje miłe widziane w opcji ~3000pln w używce. Odpisz, cytując
Waldi. Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu Muzyka to wszystko poza bluesem i hiphop. Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Ale w temacie masz lepsze Dali Mentor, a link jest do sporo gorszych Dali Ikon. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 2 godziny temu, Waldi. napisał: Jak w temacie a link poniżej. https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-dali-ikon-2-CID99-ID16ZUs3.html Interesują mnie ogólnie walory tych głośników abstrahując od reszty poruszanych tu składowych. Głównie jestem zainteresowany jak nalepiej szczegółowo odwzorowaniem pasma od średniego w górę . Za bas odpowie chwilowo HK TS7. Napędzi je obecnie Pioneer VSX 417 lub VSX827. Takimi dysponuję. Odpowiednio 90W , 130W na kanał. Przeglądając to forum jako świeżak doszedłem do wniosku, że jeżeli głośnik przeniesie dźwięk sam w sobie tak jak powinien to reszta ewolucji może to tylko poprawić. Obecnie Interesują mnie tylko monitory. Inne propozycje miłe widziane w opcji ~3000pln w używce. Cześć NIe chcę Cię jakoś mocno wyhamować z Twoim zamysłem, ale elektronika którą dysponujesz nie nadaje się do głośników Mentor ani Ikon... Sugerowałbym Ci głośniki podstawkowe (nowe do 3 tys para) z używanych, ostrożniej (tutaj ceny nie podam-ale przy 3 tysiącach za starsze głośniki, to zazwyczaj średnia i wyższa półka) Czy dysponujesz teraz jakimś głośnikami? Odpisz, cytując
Waldi. Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 7 godzin temu, Tomasz Kluczynski napisał: Ale w temacie masz lepsze Dali Mentor, a link jest do sporo gorszych Dali Ikon. Moĵ piważny błąd . Nie próbuję nawet się odnieść jak powstał. Podświadomość? 5 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Cześć NIe chcę Cię jakoś mocno wyhamować z Twoim zamysłem, ale elektronika którą dysponujesz nie nadaje się do głośników Mentor ani Ikon... Sugerowałbym Ci głośniki podstawkowe (nowe do 3 tys para) z używanych, ostrożniej (tutaj ceny nie podam-ale przy 3 tysiącach za starsze głośniki, to zazwyczaj średnia i wyższa półka) Czy dysponujesz teraz jakimś głośnikami? To co obecnie posiadam nie ma odpowiedników na forum. Jakiś 30 letni Fisher 80W który tylko stał i się kurzył a teraz zostaje dopiero "wygrzewany" od 2 mcy. Co Pioneer ma takiego w sobie, że jest pomijany wogóle. Nabywając niedawno vsx827 słyszałem jak grał u właściciela w układzie 5.1. Dla mnie było to wystarczające. Główne kolumny to jakieś Jamo. Błędem było , że nie dopytałem o model a obecnie brak kontaktu. Po eksperymentach z 5.1 doszedłem osobiście do wniosku iż jest to pomyłka wprowadzającą chaos w przestrzeni i mózgu. Dlatego pozostanę przy stereo w muzyce. Odpisz, cytując
Recommended Posts