Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Wybrać musisz oczywiście sam ale na moje ucho do tego NADa  warto szukać paczek grających w stylu Harbeth. Gęsta, ciepła średnica, ogólnie dużo nasycenia i swobody. Żadnego konturowego grania. Swoboda, nasycenie, miękkość - tego bym szukał. 
Poproś salony audio niech wyślą na testy ze trzy różne propozycje głośników i będziesz wiedział w którą stronę chcesz iść.  

Napisano
3 godziny temu, Jkkk napisał:

Witam jakie ciekawe głośniki można dopasować do wspomnianego nad  m10 v2.  Myślałem o dali oberon 7 - czy to będzie grało? - laik

Cześć

Możesz śmiało postawić lepsze kolumny do tego wzmacniacza. Ta "kostka" ma bardzo duży potencjał i wysoką moc. Charakter serii Master ma w sumie wiele samakowitych cech. Kolumny rzędu Elac Vela 407.2 to jedna z tych propozycji. Zerknij w link 

https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/elac-vela-fs407-2-czarny-polysk.html

Napisano

Moim zdaniem zasługuje na nieco lepsze kolumny niż Oberon 7.

Tak zapytam tylko z ciekawości czy Twoj egzemplarz tez wydaje dziwne dźwięki przy zmianie utworu?

ELAc serii Solano czy Vela to fajne kolumny do niego. 

Amphion serii Argon, Monitor audio Gold starszej serii, Fyne F z liniami SP, KEFy z serii R, Spendory, Harbeth czy ATC

Zalezy w która stronę chcesz iść.

Napisano
2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Jak wspomniałem jestem laikiem w tych sprawach. Chce kupić sobie sprzęt- znajomy wynalazł to na jakiejś promocji i powiedział że do domu to mi wystarczy. Wchodziły w grę dali opticon 6 tylko był biały kolor co nie pasuje mojej kobietce a ma dużo do powiedzenia 😁.

Napisano
57 minut temu, Q21 napisał:

Zapraszam na wycenę Opticonów w razie czego ;) W jakim budżecie ogółem poszukujesz nowych kolumn? 

Sądzę że max 4000

1 minutę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Tak tak tylko właśnie nie mogą być białe