strusic Napisano wczoraj o 11:20 Napisano wczoraj o 11:20 Cześć wszystkim. Przejrzałem forum i reddita i jestem w kropce. Suby, które były polecane no 2-3 lata temu mają teraz jakieś chore ceny. Szukam subwoofera do kwoty ok 1500zł z przeznaczeniem głównie filmy i gry, muzyka raczej sporadycznie, więc konstrukcja otwarta powinna być ok. Metraż pokoju ok 30-33m² w kamienicy, więc nie jest to ładny i rowny prostokąt Na oku mam: Magnat Alpha RS12 Klipsch R100SW lub R120SW Polk Audio HTS10 Polk Audio XT12 Zestaw, który obecnie posiadam to Demon X1700H i Polk Audio XT60/30/15/90 I co tu wybrać? Odpisz, cytując
Q21 Napisano wczoraj o 15:50 Napisano wczoraj o 15:50 Cześć Moim zdaniem Magnat lub Klipsch to najciekawsze opcje. Magnat lepsza kontrola, Klipsch R-120SW będzie miał większą objętość basu 2 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 1500 niestety nie wystarczy dziś na dobry sub. Nie mówię o głębokości czy mocy basu ale o wygodnym sterowaniu apką, osobnych profilach do muzyki i kina, pełnym DSP czy korektorze parametrycznym. Tak pi x oko 4000 musisz odżałować. Przykro mi. W dodatku masz duże pomieszczenie, co zwiększa wymagania. U mnie na 20m. byle co postawię i zagra. Choć to też nieprawda. Gdy zamieniłem taniego suba z zestawu Wafla Moviestar na prawdziwy sub, to różnica w KD po prostu powala. W muzyce - nie wiem, bo starego suba nigdy do muzyki nie używałem, więc nie porównam. Ale ten sub, co mam teraz, w Twoim metrażu raczej się nie sprawdzi. Tobie potrzeba prawdziwego potwora. Velodyne, Paradigm, SVS... Odpisz, cytując
marito Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Kolega pisze o subie do kina domowego więc po co mu sterowanie apką, profilami czy korektorem??? Większość i tak raz ustawia suba i nie rusza ustawień. Bez przesady. Jeśli mocno trzyma Cię te 1500zł to faktycznie Klipsch albo Magnat. Choć osobiście na ten metraż polecałbym Ci dolożyć i kupić coś pokroju Klipsch 1200sw. Teraz sa dobre ceny na niego a jak pogadasz na privie z Q21 albo Audio format to jeszcze zapewne coś uda się urwać. W tej cenie chyba nic lepszego nie znajdziesz. Odpisz, cytując
strusic Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu (edytowany) Skoro zakładam temat do 1500 to szukam do 1500, nie 4000 Wiem, że zawsze można dołożyć, ale tak można w kółko. Wracając. Magnat będzie bardziej "uniwersalny", a Klipsch będzie bardziej "dudnił"? Tak mam to rozumieć? @marito 1200SW przebija budżet ponad 2 krotnie, więc odpada od razu. No i jego rozmiar - zdecydowanie za duży. Edytowano 7 godzin temu przez strusic Odpisz, cytując
marito Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Dlatego piszę ze polecam a nie, ze musisz kupić. Sam mam 1000sw, miałem wcześniej Magnata 302a i różnica jest kolosalna. Odpisz, cytując
Recommended Posts