Kacper Z Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowany) Cześć! Chcę kupić moje pierwsze „dobre” głośniki. Lokalizacja: Pokój 3x4 m przez większość czasu. Czasami imprezy na tarasie, na zewnątrz. Przeznaczenie: Najczęściej muzyka elektroniczna, metal, rock (chociaż nadal zależy mi na dobrych średnich i wysokich tonach). Czasami filmy, gry na PC. Budżet: około 4-5 tyś zł na razie + możliwość ulepszenia w najbliższej przyszłości. 3 zestawy, które przykuły moją uwagę: Edifier S3000 Pro + SVS SB-1000 + Arylic S50 Pro+ KEF LSX II (LT) + KEF Kube 8 Klipsch The Fives Moimi jedynymi „wystarczająco dobrymi” źródłami muzyki są słuchawki Beyerdynamic DT 990 PRO + iFi Zen DAC i Bluetooth/Wi-Fi Devialet Mania. Moje głośniki komputerowe, których obecnie używam, nie są nawet warte wzmianki. Kosztują około 200 zł. To jakieś g**no od Logitecha. Główne źródło muzyki: komputer, mp3 320 kbps i/lub flac. Drugie: smartfon + Spotify. Ale Wi-Fi + Spotify jest opcjonalne. Nie jest to priorytetem. Jednak możliwość w miarę łatwego przeniesienia na zewnątrz, gdzie nadal mam dostęp do prądu i granie ze smartfona - fajna opcja. Edytowano 8 godzin temu przez Kacper Z Odpisz, cytując
Recommended Posts