Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć Wam jest szansa nabyc DACa Arcama, mianowicie zasilany jest 12V i 1.5 ampera, co byście mogli polecić by polepszyć granie tego konwertera?

Dawniej miałem mozliwość posłuchać jak irDAC gra z zasilaczem Tomanka, to brzmienie mnie kupiło i chcę wrócić do tego stylu grania

Ktoś z OLX pisał że IFI ipower jest lepszy od Tomanka, może ktoś coś więcej doradzi?

pozdrawiam

Napisano

iPowery od iFi (zarówno zwykły, X, jak i Elite) są zdecydowanie warte swojej uwagi :) W razie czego zapraszam do kontaktu, mamy sztuki testowe, to będziesz mógł sprawdzić po prostu na własne uszy ;) 

Napisano
16 godzin temu, Arko55 napisał:

Dawniej miałem mozliwość posłuchać jak irDAC gra z zasilaczem Tomanka, to brzmienie mnie kupiło i chcę wrócić do tego stylu grania

Słuchaliśmy tego samego egzemplarza Irdaca of kolegi J4Z. Nawet obydwaj napisaliśmy recenzję w dziale Nasze Testy. I jak być może pamiętasz nabyłem Irdaca i też kombinowałem z zasilaniem. Impulsowy, ten fabryczny wiadomo kicha, strasznie ogranicza ten DAC. Złożyłem sobie zasilacz o super parametrach (lepszych niż Tomanek) i o dziwo, nie byłem bardzo zadowolony, miałem wrażenie że Tomanek lepiej się odnalazł w funkcji dawcy zasilania. I przełomem, game changerem było podłączenie żelowego akumulatora 12V. No to było wreszcie to. Moja rekomendacja. Ale że nervosa nie dawała żyć to ogarnąłem sobie kolejnego DACa, a mój Irdac powędrował do forumowego kolegi @Rial. Pisaliśmy trochę na priv i mamy spójne wrażenia. Ten mój super zasilacz niskoszumowy również u kolegi Rial nie wywołał opadu szczęki, lecz dopiero akumulator sprawił jak pamiętam, że "zgasły podłogi i powietrza" :).

Niedawno pisaliśmy i w związku z tym, że akumulator jest jednak nieco kłopotliwy i niewyjściowy, kolega Rial nabył Tomanka i jest mega zadowolony. Ze znakiem zapytania, czy czasem nie jest to nawet lepsze granie niż aku. Może wywołany do odpowiedzi Rial uzupełni moją wypowiedź

Te zasilacze proponowane przez Q21 czyli seria IFI Power mają kosmiczne parametry jak na zasilacze impulsowe, miażdżą nawet nasze liniowe i mają szum porównywalny z bateriami, poniżej 1uV. Ludziska chwalą te IFI. Za około tydzień będę miał takiego IFI Power X u siebie, ale wersję 5V i będę testował. Będę miał go gratis, więc na pewno nie będę wybrzydzał. Mam kilka tematów na 5V więc na pewno znajdzie swoje miejsce. Dam znać jak coś.