Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry,

chciałbym kupić soundbar (pokój 25m2) ale jest tyle rozbieżnych opinii, że wolę zapytać tutaj. :) Myślę o modelach:

Soundbar SONY HT-S60/Bravia Theatre System 6

Soundbar SAMSUNG HW-Q930D EN

Yamaha SR-X50A

Bluesound PULSE CINEMA MINI

Pozdrawiam!

Napisano

Dzień dobry. 

Do wyboru, dodam naprawdę doskonałej jakości soundbar, który mieści się w budżecie proponowanych marek- Sonos Arc Ultra.

Jest to flagowy soundbar klasy premium, a przy rozbudowie o Sonos SUB 4 ( opcja ) dosłownie miażdży konkurencję jakością dźwięku i do tego idealnie wpasuje się w metraż.

Warto rozważyć tą propozycję, gdyż obecnie na niego trwa promocja. Zapraszamy do kontaktu - Planeta Dźwięku Katowice, doradzimy, podpowiemy, skonfigurujemy.

Pozdrawiamy serdecznie. 

Napisano
34 minuty temu, Salon Planeta Dźwięku napisał:

Dzień dobry. 

Do wyboru, dodam naprawdę doskonałej jakości soundbar, który mieści się w budżecie proponowanych marek- Sonos Arc Ultra.

Jest to flagowy soundbar klasy premium, a przy rozbudowie o Sonos SUB 4 ( opcja ) dosłownie miażdży konkurencję jakością dźwięku i do tego idealnie wpasuje się w metraż.

Warto rozważyć tą propozycję, gdyż obecnie na niego trwa promocja. Zapraszamy do kontaktu - Planeta Dźwięku Katowice, doradzimy, podpowiemy, skonfigurujemy.

Pozdrawiamy serdecznie. 

Z tego co widzę to nie ma “idealnych”opinii…

Napisano (edytowany)
27 minut temu, majkel74 napisał:

Samsung w990d jeśli uda Ci się jeszcze zdobyć - jest w dobrej cenie teraz, następca z literką F ma inny sub i jest sporo droższy.

https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/kina-domowe/soundbary/soundbar-samsung-hw-q990d-en?srsltid=AfmBOooNvwsj6OZy4vHzAvPos5pwuEOZopmK_TShg7-GQS61_PM6pZWtE0s

Można kupić ten nowszy model w podobnej a nawet niższej cenie niż ta co podałeś w linku.

https://www.ceneo.pl/184048171?srsltid=AfmBOop6Ue2OzoNaaQ5dk5TX4k38IehYJDWMx6ADABYJScgwr6gq_xgh

https://magazynt3.pl/test-samsung-hw-q990f/

https://spidersweb.pl/2025/07/soundbar-samsung-hw-q990f-recenzja.html

Edytowano przez Tomasz Kluczynski
Napisano (edytowany)
39 minut temu, majkel74 napisał:

Samsung w990d jeśli uda Ci się jeszcze zdobyć - jest w dobrej cenie teraz, następca z literką F ma inny sub i jest sporo droższy.

https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/kina-domowe/soundbary/soundbar-samsung-hw-q990d-en?srsltid=AfmBOooNvwsj6OZy4vHzAvPos5pwuEOZopmK_TShg7-GQS61_PM6pZWtE0s

A jak wygląda słuchanie muzyki w tym zestawie?

3 minuty temu, Nektores napisał:

Dziękuję za info 😇

Edytowano przez Nektores
Napisano
2 godziny temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Sęk w tym, że ja bym chyba osobiście wolał ten poprzedni zestaw z „d” z uwagi na sporo większy subwoofer. Nawet w jednym z tych testów z linków wyżej piszą: „Nowy subwoofer mógłby być bardziej dynamiczny.”

2 godziny temu, Nektores napisał:

Do słuchanie muzyki to ja bym soundbara nie polecał. Sam mam Harmana topową listwę i muzyki to na niej nigdy nie słucham. Chyba że zależy Ci na okazjonalnym włączeniu czy tworzeniu muzycznego tła, to wtedy ok - jest lepiej na pewno niż na dobrych głośnikach Bluetooth.

Napisano (edytowany)

@majkel74 no może tak napisali, ale jednocześnie piszą, że ten nowy subwoofer gra zdecydowanie lepiej od tego w serii d.

Zarazem piszą że całościowo to też spore zmiany i wyższy poziom grania.

Największą niespodzianką HW-Q990F jest radykalnie przeprojektowany subwoofer. Samsung porzucił wysoką, pionową konstrukcję z pojedynczym przetwornikiem na rzecz kompaktowej, sześciennej obudowy z dwoma aktywnymi 8-calowymi przetwornikami umieszczonymi na przeciwległych bokach. Ta zmiana przynosi dwie kluczowe korzyści: subwoofer zajmuje około połowę miejsca swojego poprzednika, a dzięki przeciwnie skierowanym przetwornikom zapewnia bardziej równomierny, mniej kierunkowy bas. Nowy subwoofer wykorzystuje 300 W mocy (wzrost z 200 W w Q990D) i schodzi aż do 32 Hz. Co więcej Samsung wprowadził Dynamic Bass Control - technologię opartą na AI, która w czasie rzeczywistym analizuje i minimalizuje zniekształcenia powodowane przez wibracje. To oznacza, że mimo mniejszych gabarytów, nowy subwoofer oferuje czystszy i bardziej precyzyjny bas.

Edytowano przez Tomasz Kluczynski
Napisano
3 godziny temu, Nektores napisał:

Z tego co widzę to nie ma “idealnych”opinii…

Zawsze tak będzie, ilu użytkowników tyle opinii. Jednak przy odpowiednio dobranej konfiguracji, zestaw gra wyśmienicie.

Jeden z użytkowników napisał 

" Nie mam jeszcze głośników surround, tylko Sub 4, ale przy niektórych dźwiękach jest to bardzo realistyczne, do tego stopnia, że nawet mój pies i kot wyglądały na zdezorientowane i próbowały ustalić, skąd dochodzą dźwięki. Serial Netflixa „American Primeval” brzmi niesamowicie na Ultra, jako przykład"

Napisano
1 godzinę temu, Salon Planeta Dźwięku napisał:

Zawsze tak będzie, ilu użytkowników tyle opinii. Jednak przy odpowiednio dobranej konfiguracji, zestaw gra wyśmienicie.

Jeden z użytkowników napisał 

" Nie mam jeszcze głośników surround, tylko Sub 4, ale przy niektórych dźwiękach jest to bardzo realistyczne, do tego stopnia, że nawet mój pies i kot wyglądały na zdezorientowane i próbowały ustalić, skąd dochodzą dźwięki. Serial Netflixa „American Primeval” brzmi niesamowicie na Ultra, jako przykład"

Czy do oglądania filmów i słuchania muzyki z radia lub z youtube sama belka wystarczy?

Napisano

A co myślicie o Soundbar LG S80TY 3.1.3 480W Dolby Atmos AI Room?

2 godziny temu, majkel74 napisał:

Ja wiem, że mniejszy, że AI, ale jeśli chodzi o suby to ja zawsze wolę większy i cięższy (dla producenta droższy w produkcji) ;)

Czyli w Twojej ocenie model 990D jest lepszy od 990F

Napisano
53 minuty temu, majkel74 napisał:

Nie porównywałem, więc nie wiem który lepszy. Myślę że sama listwa taka sama. 990d słyszałem u znajomego i grało to imponująco. Zdaje się że ma go też kolega @soberowy więc on na pewno powie więcej.

Dziękuję za info 😎

Napisano
1 godzinę temu, Nektores napisał:

A co myślicie o Soundbar LG S80TY 3.1.3 480W Dolby Atmos AI Room?

Czyli w Twojej ocenie model 990D jest lepszy od 990F

Z tego co piszą to lepszy jest ten nowszy.

Czytałeś te recenzje?

Jeśli jeszcze można go dostać w 2-3 sklepach go taniej to chyba lepiej. Bo na przykład w Mediaexpert zobacz jaka jest  różnica w cenie.

https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/kina-domowe/soundbary/soundbar-samsung-hw-q990f