mateolo2 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 3 godziny temu, Mar_Wal napisał: 👍 Taki właśnie jest plan z czas jakiś mały Bardzo mnie to pozytywnie zaskoczyło, że warmer dla Ciebie gra lepiej od dmp-a6 gen 2 To dużo mówi o fiio 1 Odpisz, cytując
tmnich Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 42 minuty temu, mateolo2 napisał: gra lepiej od dmp-a6 gen 2 Nic odkrywczego, chyba każdy transport (tani) + DAC(Fiio, Topping, Smsl) zagra muzykalnej niż A6 gen 2. 1 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 2 godziny temu, tmnich napisał: Nic odkrywczego, chyba każdy transport (tani) + DAC(Fiio, Topping, Smsl) zagra muzykalnej niż A6 gen 2. No nie powiedziałbym. Ja miałem dużo daców, ostatni to był Audiolab m dac plus. Miałem potem dmp a6 i grał on na poziomie dacow z polki cenowej 1500-2000 wiec już nie używałem zewnętrznego DAC’a. Wiem ze gen 2 gra jeszcze lepiej. Dlatego zakładam że warmer może konkurować z dacami bliżej 4 tysięcy niż 1 Edytowano 3 godziny temu przez mateolo2 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 57 minut temu Napisano 57 minut temu 2 godziny temu, mateolo2 napisał: No nie powiedziałbym. Ja miałem dużo daców, ostatni to był Audiolab m dac plus. Miałem potem dmp a6 i grał on na poziomie dacow z polki cenowej 1500-2000 wiec już nie używałem zewnętrznego DAC’a. Wiem ze gen 2 gra jeszcze lepiej. Dlatego zakładam że warmer może konkurować z dacami bliżej 4 tysięcy niż 1 Jest dokładnie jak mówisz. DAC w Eversolo jest przyzwoity (jak na D/S) i zastapienie go innym przetwornikiem D/S wiele nie wniesie. Natomiast podłączenie R2R tworzy nową jakość, stąd uwagi pisane wyżej, że "znika krzykliwość" itp. Nie jestem zdziwiony. A najlepsza w tym wszystkim jest cena, za którą dziś Chińczycy sprzedają R2R na dyskretnej drabince. Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 32 minuty temu Napisano 32 minuty temu (edytowany) 33 minuty temu, il Dottore napisał: Jest dokładnie jak mówisz. DAC w Eversolo jest przyzwoity (jak na D/S) i zastapienie go innym przetwornikiem D/S wiele nie wniesie. Natomiast podłączenie R2R tworzy nową jakość, stąd uwagi pisane wyżej, że "znika krzykliwość" itp. Nie jestem zdziwiony. A najlepsza w tym wszystkim jest cena, za którą dziś Chińczycy sprzedają R2R na dyskretnej drabince. Mnie najbardziej dziwi to, że włożyli tam europejskie, renomowane lampy. Zazwyczaj we wszystkich chińskich produktach są chińskie lampy “no name”. Ale czytałem wczoraj fragment wywiadu z ceo fiio i podobno ten dac to jest taki jego “pet project” i spełnienie ambicji i nostalgii bo zawsze to chciał stworzyć. Dlatego mają na nim minimalną marżę (miał być to trochę taki fun project na boku a nie czołowy produkt), więc spodziewam się, że za parę miesięcy jego sprzedaż się skończy i nie będę go produkować na bieżąco. Edytowano 23 minuty temu przez mateolo2 Odpisz, cytując
Recommended Posts