Adi777 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 3 godziny temu, il Dottore napisał: więcej powietrza. Jak okno otworzysz, to tak. 1 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowany) 11 minut temu, Mprezi napisał: Jak wybrałeś sposób aby sprzedając zakupiony niedawno sprzęt na tym nie stracić? Jaki masz obecnie zestaw? Staram się kupować tylko w okazyjnych cenach i negocjuję tak, żeby nie stracić na odsprzedazy Edytowano 8 godzin temu przez mateolo2 2 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 48 minut temu, mateolo2 napisał: Nie no, aż tak grubo nie leciałem, żeby pod konkretne kolumny tworzyć rozwiązania akustyczne. Raczej podszedłem do tematu “ogarnąć podstawowe problemy w pomieszczeniu”. Też nie było mnie stać na super zaawansowane rozwiązania więc zrobiłem tyle ile mogłem. A dwa, że dzielę sypialnie z ukochaną więc nie chciałem też stworzyć jej z tego miejsca pomieszczenia które wygląda jak studio nagraniowe I tak codziennie słyszę, że nad głowa jak śpimy wisi nam wielki drewniany i ostry panel akustyczny, który jak spadnie to nas zabije w nocy (ten którego zdjęcie wstawiłem powyżej) 🤣 Mateusz, jesteś naprawdę sympatycznym, młodym człowiekiem, dlatego nie idź drogą @il Dottore. Skoro już zacząłeś zabawę z akustyką, namawiam Cię też na sprawdzenie jak Twoje obecne kolumny "grają" w Twoim pokoju. I nie tylko na ucho, ale też przy pomocy narzędzi, dostępnych dla laików takich jak ja czy Ty. 3 minuty temu, mateolo2 napisał: Staram się kupować tylko w okazyjnych cenach i negocjuję tak, żeby nie stracić na odsprzedazy Jednym słowem - tanio kupić, drożej sprzedać 😉. Sam tak kiedyś robiłem niestety czasy, kiedy audio na olx sprzedawało się jak świeże bułeczki, niestety minął. 3 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 2 minuty temu, KrólKiczu napisał: Mateusz, jesteś naprawdę sympatycznym, młodym człowiekiem, dlatego nie idź drogą @il Dottore. Skoro już zacząłeś zabawę z akustyką, namawiam Cię też na sprawdzenie jak Twoje obecne kolumny "grają" w Twoim pokoju. I nie tylko na ucho, ale też przy pomocy narzędzi, dostępnych dla laików takich jak ja czy Ty. Bardzo dziękuję za miłe słowa ❤️ A podpowiesz co to za narzędzia? 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Przed chwilą, mateolo2 napisał: Bardzo dziękuję za miłe słowa ❤️ A podpowiesz co to za narzędzia? Mikrofon pomiarowy plus program REW. Cała zabawa to koszt kilkuset PLN a daje dużo cennych informacji, których nasze ucho, nawet tak bystre jak Doktorka, nie jest w stanie wyłapać. 2 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowany) 6 minut temu, KrólKiczu napisał: Mikrofon pomiarowy plus program REW. Cała zabawa to koszt kilkuset PLN a daje dużo cennych informacji, których nasze ucho, nawet tak bystre jak Doktorka, nie jest w stanie wyłapać. Kurcze pomyślę. Dziękuję. Teraz przeglądam dc blockery bo mi trafo buczy we wzmacniaczu Edytowano 8 godzin temu przez mateolo2 1 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu Przed chwilą, mateolo2 napisał: Kurcze pomyślę. Dziękuję. Teraz przeglądam dc blockery bo mi trafo buczy we wzmacniaczu Tomanek i po buczenie. Jaki piec ci brumi? 1 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 1 minutę temu, mateolo2 napisał: Kurcze pomyślę. Dziękuję. Teraz przeglądam dc blockery bo mi trafo buczy we wzmacniaczu Próbowałeś dokręcić? A jeśli nie dało to rezultatu, proponuję podpytać kolegę @lpomisa o dcbloker. Zdaje się, że kiedyś używał tego urządzenia. 1 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 16 minut temu, Mprezi napisał: Tomanek i po buczenie. Jaki piec ci brumi? 15 minut temu, KrólKiczu napisał: Próbowałeś dokręcić? A jeśli nie dało to rezultatu, proponuję podpytać kolegę @lpomisa o dcbloker. Zdaje się, że kiedyś używał tego urządzenia. Musical fidelity m3si - praktycznie nowy, więc trudno mi uwierzyć że trafo się poluzowało. Ale wynajmuje mieszkanie w starym bloku więc może to być od sąsiadów. Nie jest to jakieś intensywne. Trzeba ucho przyłożyć do wzmacniacza ale jednak denerwuje, bo jak jest zupełnie cicho to stojąc nad wzmacniaczem to lekko słychać 1 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, KrólKiczu napisał: dcbloker @mateolo2 - miałem u siebie kilka Musicali. Wszystkie cichutkie. Ale z trafami bywa loteria. Zerknij na zwykłego DC Blocka od Audiolaba. Cena 300-400zł (jest też w outlecie Q21). Mój stary Hegel H95 i Audiolab 6000A potrafiły się odezwać. I to dość głośno. Pamiętam, że po dołożeniu tego gadżetu nastąpiła cisza. Warto sprawdzić u siebie Edytowano 7 godzin temu przez lpomis 3 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu 56 minut temu, mateolo2 napisał: Musical fidelity m3si - praktycznie nowy, więc trudno mi uwierzyć że trafo się poluzowało. Ale wynajmuje mieszkanie w starym bloku więc może to być od sąsiadów. Nie jest to jakieś intensywne. Trzeba ucho przyłożyć do wzmacniacza ale jednak denerwuje, bo jak jest zupełnie cicho to stojąc nad wzmacniaczem to lekko słychać Naim też brumi i dwa ktore mam. Tomanek rozwiązał problem całkowicie 2 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Tags harmony też robi dc blocker, ciekaw jestem jakosci 1 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu Przed chwilą, mateolo2 napisał: Tags harmony też robi dc blocker, ciekaw jestem jakosci Robi Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Nie ma , co się rozdrabniać https://www.olx.pl/d/oferta/soundlab-listwa-sieciowa-zasilajaca-audio-kondycioner-interceptor-CID99-ID17f7tm.html Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 23 minuty temu, lpomis napisał: @mateolo2 - miałem u siebie kilka Musicali. Wszystkie cichutkie. Ale z trafami bywa loteria. Zerknij na zwykłego DC Blocka od Audiolaba. Cena 300-400zł (jest też w outlecie Q21). Mój stary Hegel H95 i Audiolab 6000A potrafiły się odezwać. I to dość głośno. Pamiętam, że po dołożeniu tego gadżetu nastąpiła cisza. Warto sprawdzić u siebie A jakieś różnice w dźwięku zauważyłeś? Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Może lepiej tą https://www.olx.pl/d/oferta/sounlab-interceptor-listwa-zasilajaca-sieciowa-CID99-ID17Nb6w.html Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Przed chwilą, maciek72 napisał: Może lepiej tą https://www.olx.pl/d/oferta/sounlab-interceptor-listwa-zasilajaca-sieciowa-CID99-ID17Nb6w.html Rozważam 🤣 Ale kolor mi się nie podoba Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 8 minut temu, mateolo2 napisał: A jakieś różnice w dźwięku zauważyłeś? Według specjalisty od prądu , DC Block nie ma wpływu na dźwięk . Jego jedynym zadaniem jest oczyszczenie prądu z zakłóceń . Tylko tyle i aż tyle . Dla Ciebie . I nie marudź , tylko bierz:) https://www.olx.pl/d/oferta/epsilon-soundlab-listwa-zasilajaca-sieciowa-audio-CID99-ID183E1f.html 1 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 6 minut temu, mateolo2 napisał: A jakieś różnice w dźwięku zauważyłeś? Kiedyś miałem wrażenie, że bas jest nieco krócej prowadzony. Teraz mam co do tego wątpliwości. Blockera mam nadal u siebie. Zostawiłem go "na wszelki wypadek". Kilka miesięcy temu, zdecydowałem się nawet na przeprowadzenie krótkiego, ślepego testu z włączonym blockerem i bez. Oczywiście z aktualnie posiadanym wzmacniaczem - Rega Elex-R. Ta jest cichutka na trafie, bez względu na to czy gra z blockerem czy nie. Mogłem więc uczciwie dokonać porównania. Poległem 4 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 24 minuty temu, lpomis napisał: Kiedyś miałem wrażenie, że bas jest nieco krócej prowadzony. Teraz mam co do tego wątpliwości. Blockera mam nadal u siebie. Zostawiłem go "na wszelki wypadek". Kilka miesięcy temu, zdecydowałem się nawet na przeprowadzenie krótkiego, ślepego testu z włączonym blockerem i bez. Oczywiście z aktualnie posiadanym wzmacniaczem - Rega Elex-R. Ta jest cichutka na trafie, bez względu na to czy gra z blockerem czy nie. Mogłem więc uczciwie dokonać porównania. Poległem Ja chyba postawię na tage bo ma jeszcze dodatkowo zabezpieczenie przeciwprzepięciowe, więc będę spał spokojniej o mój sprzęcik. 2 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 6 godzin temu, KrólKiczu napisał: zapytam po raz kolejny. Wiesz, tu chodzi o to, żeby głupi miał zagadkę. Rega sprzedana już? Korzystaj z dobrych rad! 5 godzin temu, mateolo2 napisał: trochę zaczynamy zaśmiecać i odchodzić od tematu wątku. No właśnie po to są te prowokacje względem Ciebie, żeby zaśmiecić wątek. Trolle będą trollić. 3 godziny temu, mateolo2 napisał: Kurcze pomyślę. Dziękuję Nie, nie idź tą drogą. To troll - usiluje sprowokować Cię do zbędnych wydatków. Zamiast wydawać kasę na sprzęt i muzykę będziesz inwestować w mikrofony i programy... To chore. Twoje ucho ma być ostatecznym sędzią. Tobie ma się podobać. A z tym mikrofonikiem i programikiem skończysz jak to stado małp z ASR. 1 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu 19 minut temu, il Dottore napisał: Wiesz, tu chodzi o to, żeby głupi miał zagadkę. Rega sprzedana już? Korzystaj z dobrych rad! No właśnie po to są te prowokacje względem Ciebie, żeby zaśmiecić wątek. Trolle będą trollić. Nie, nie idź tą drogą. To troll - usiluje sprowokować Cię do zbędnych wydatków. Zamiast wydawać kasę na sprzęt i muzykę będziesz inwestować w mikrofony i programy... To chore. Twoje ucho ma być ostatecznym sędzią. Tobie ma się podobać. A z tym mikrofonikiem i programikiem skończysz jak to stado małp z ASR. Całkowita racja. Pomiary to można robić w elektrowni lub laboratorium. Tu masz sprzęt i słuchasz muzyki. Tyle. I tak najlepsza jakość to muzyka na żywo np. w filharmoni lub na dobrze naglosnionym koncercie w dobrej sali. Tyle. 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, Mprezi napisał: Tu masz sprzęt i słuchasz muzyki. Tyle. Sprzęt home audio jest projektowany do zastosowań domowych. Nie studyjnych. A w domu, jak to w domu - warunki akustyczne jeden ma takie a drugi ma siakie. Nie ma dwóch identycznych pokojów odsłuchowych. Sprzęt jest więc projektowany do "normalnych" warunków: sofa, dywan, zasłony... z założeniem takiej akustyki w miejscu odsłuchu. Jeśli więc nie jesteś maniakiem gołych podłóg i ścian oraz metalowych mebli bez tapicerki - możesz być pewien, że zdobienie ścian wątpliwej jakości i urody "ustrojami" i basstrapami jest po prostu zbędne. Najlepsze ustroje to Twój dywan i Twoja sofa. 1 2 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu 2 minuty temu, il Dottore napisał: Sprzęt home audio jest projektowany do zastosowań domowych. Nie studyjnych. A w domu, jak to w domu - warunki akustyczne jeden ma takie a drugi ma siakie. Nie ma dwóch identycznych pokojów odsłuchowych. Sprzęt jest więc projektowany do "normalnych" warunków: sofa, dywan, zasłony... z założeniem takiej akustyki w miejscu odsłuchu. Jeśli więc nie jesteś maniakiem gołych podłóg i ścian oraz metalowych mebli bez tapicerki - możesz być pewien, że zdobienie ścian wątpliwej jakości i urody "ustrojami" i basstrapami jest po prostu zbędne. Najlepsze ustroje to Twój dywan i Twoja sofa. Mam i dywan i sofę 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 5 minut temu, Mprezi napisał: Mam i dywan i sofę Czyli posiadasz acoustic treatment przewidziany przez producentów home audio. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts