cymes Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Żeby tak Chińczycy przeczytali co tu się dzieje 3 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) Osobny wątek jeszcze pomoże w promocji jeżeli FiiO faktycznie dokonało postępu/przełomu w budowie przetworników. Edytowano 6 godzin temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
misiekx Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Przynajmniej koledzy opisują brzmienie, co się zmieniło, co jest dla nich lepiej. Jeden Chińczyk którego już z nami nie ma😉 stwierdzał że chińskie jest lepsze i basta. A reszta się nie zna 😁 1 Odpisz, cytując
mateolo2 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 8 minut temu, kaczadupa napisał: @mateolo2 Mateusz, jako osoba w tym wątku najbardziej opanowana, nie dająca się ponieść emocjom i posiadająca już Warmera możesz założyć o nim wątek w dziale Nasze testy ? Na teraz wiemy od Ciebie, że Warmer na tle innych przetworników ma bardziej czytelne niskie tony, słychać bardzo wyraźnie różnicowanie niskich tonów i nie ucina czy w jakiś inny sposób maskuje jak inne przetworniki niskiego basu. Anielsko brzmią też na nim kolędy. Postaramy się rozkminić jego magię w kolędach - czy jest to np. przyjemne dla niektórych osób fałszowanie poprzez bardzo wyraźne obniżenie tonacji czy może bardzo mocne zmiękczenie w całym paśmie czy może ogrom zniekształceń z powodu np. ułomności samej bardzo budżetowej konstrukcji. Jako ojciec sukcesu Warmera na naszym Forum założysz osobny wątek w Naszych testach? Założone. Zapraszam tam do rozmów o Warnerze, żeby użytkownicy K13 mieli tutaj swoje miejsce 1 1 Odpisz, cytując
cymes Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) Ciekawe czy się okaże że nabywcy Warmera są naiwni bo to chińskie urządzenie z modnymi wycieczkami, można go kupić za 1/4 ceny bez napisu oraz czy jest w stanie dorównać audiofilskiemu Qtesowi za 6000pln, zrobionego w Chinach z części za 100 dolców. Edytowano 6 godzin temu przez cymes Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, cymes napisał: Ciekawe czy się okaże że nabywcy Warmera są naiwni bo to chińskie urządzenie z modnymi wycieczkami, można go kupić za 1/4 ceny bez napisu oraz czy jest w stanie dorównać audiofilskiemu Qtesowi zrobionego w Chinach z części za 100 dolców. Do tego też wrócimy, zaraz pojawią się obiektywne testy, laboratorium itd. Mam też nadzieję, że każdy nabywca Warmera będzie z nim tyle czasu co ja z Qutestem a Warmer będzie przez tyle lat produkowany przez FiiO co Qutest przez Chorda. Już pisałem, jeżeli FiiO dokonało przełomu! w budowie przetworników to trzeba o tym głośno pisać i chwalić ale jak jest to wałek i cena od chińczyka czyni cuda no to też o tym trzeba powiedzieć. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, kaczadupa napisał: Już pisałem, jeżeli FiiO dokonało przełomu! w budowie przetworników to trzeba o tym głośno pisać i chwalić A czy takim przełomem nie było już kilka lat temu SABRE? Dobrze zaimplementowany też miał grać czysto a zarazem analogowo. Odpisz, cytując
cymes Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Adam szczerze polecam Ci sprawdzić Audio-GD R-1 NOS, spróbuj nie będziesz żałował. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) Szczerze to nie pamiętam, kiedy był jakiś przełom w przetwornikach. Akurat tym elementem toru bym sobie najmniej zaprzątał głowę. Producenci ciągle coś tam piszą o postępie, ostatnio miałem wg producenta (Astell & Kern ) cudo technologiczne. Nie usłyszałem różnicy w stosunku do Qutesta a producent ceniony i jego produkt flagowy w ofercie. Może w lepszym systemie? Lepszej akustyce? Kto wie. Jako sam przetwornik nie byłem w stanie usłyszeć różnicy. Teraz pompujemy modę na Warmera i trzeba to robić szybko bo jego rynkowy żywot może być wyjątkowo krótki. Cieszmy się chwilą. 7 minut temu, cymes napisał: Adam szczerze polecam Ci sprawdzić Audio-GD R-1 NOS, spróbuj nie będziesz żałował. Polecałeś mi już wiele razy Dali, Teac a teraz Audio -GD. Może kiedyś posłucham, nie jestem w stanie wszystkie sprawdzić. To, że nic nie piszę na forum nie oznacza, że leniuchuję. Edytowano 6 godzin temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
cymes Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 6 minut temu, kaczadupa napisał: Dali, Teac a teraz Audio -GD W razie czego możesz wszystkie posłuchać w jednym miejscu. Dali znasz, lubisz ale nie do końca. Nie lubisz podbarwień i kontrolę dołu, Teac na prawdę rządzi w tym temacie. R-1 nie nazwał bym wielkim przełomem ciężko też opisać różnice, po prostu bardziej mi przypasował, wokale od pierwszych chwil na plus. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, cymes napisał: Dali znasz, lubisz ale nie do końca Menuet lubię do końca ale jeszcze bardziej lubię ATC. Zensor 3 nie polubiłem do końca ale i je miło wspominam. 2 minuty temu, cymes napisał: Teac Tu bym rzucił uchem. Odpisz, cytując
cymes Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 3 minuty temu, kaczadupa napisał: Menuet Ich zaletą i jednocześnie ograniczeniem jest to że nie są wymagające do elektroniki i ustawienia w przeciwieństwie do Rubicon. Odpisz, cytując
zodlayne Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Od siebie dodam, że miałem fiio K11 R2R i nie zrobił na mnie pozytywnego wrażenia. Pożyczyłem go kolędę i stwierdził to samo. Słuchałem w tym roku kilku daców w kwocie do 1500zł i finalnie został nostromo Wolf 2. Tego warmera zamówiłem z ciekawości z powodu niskiej ceny, ale podchodzę bardzo sceptycznie. Najwyżej sprzedam za tyle ile kupiłem i cześć. Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 2 godziny temu, KrólKiczu napisał: Zastanawiającym jest fakt, że większość osób korzysta tutaj z Tidala i innych serwisów streamingowych, gdzie jakość muzyki jest często - przez ich paskudny master - taka sobie, a mimo wszystko taki DAC R2R potrafi wyciągnąć z nich prawdę 🤔. Czyli co? Lek na loudness war? Tylko ze to urban legend... profesjonalne porównania pokazują ze pliki z Tidala są zazwyczaj zgodne z odpowiednim CD... za to zwolennicy plików mają często na swoim spiraconym dysku flace hajres robione z mp3... 3 godziny temu, KrólKiczu napisał: Mateusz i Leoś napisal, że dzięki temu przetwornikowi kolumny schodzą niżej. Czekam więc na jakieś kolejne konkretne opisy, bo być może porównując R2R i DS nie zwracałem uwagi na to co powinienem. U mnie Ares i Qutest grały kilka miesięcy na przemian. Jeżeli chodzi o bas to na Qutest wszędzie było spreżyscie, ale bardzo podobnie na każdym kawałku. Na Ares sa większe różnice. Na niektórych kawałkach sie ciągnie, na niektórych jest szybki i twardy. Jednocześnie mam wrażenie ze zniknęło zaokrąglanie i jest wielokrotnie więcej informacji w tym basie. Mowia na to fakturowanie i cos w tym jest. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 25 minut temu, marcinmarcin napisał: profesjonalne porównania pokazują ze pliki z Tidala są zazwyczaj zgodne z odpowiednim CD... Oczywiście. Ja mówię o czym innym.Niestety na Tidalu są to w większości albumy remasterowane z dość kiepskim DR. Kiedyś qobuz oferował kilka wydań tego samego albumu, niestety te czasy już minęły. A z kiepskiego wydania, nawet najwspanialszy DAC nie zrobi Bóg wie czego. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 5 godzin temu, KrólKiczu napisał: Zastanawiającym jest fakt, że większość osób korzysta tutaj z Tidala i innych serwisów streamingowych, gdzie jakość muzyki jest często - przez ich paskudny master - taka sobie, Jak kupiłem Qobuz, to w ciągu tych trzydziestu dni testowych, porównałem kilka pozycji które mam u siebie z tymi samymi wydaniami na Qobuz - różnic nie stwierdziłem. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 3 godziny temu, KrólKiczu napisał: Kiedyś qobuz oferował kilka wydań tego samego albumu, niestety te czasy już minęły. Nadal są dostępne różne wersje. Odpisz, cytując
Recommended Posts