il Dottore Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Dnia 2.10.2025 o 20:14, Tomasz Kluczynski napisał: R30(najtaniej widziałem za 13080zł) to już koszt 3 czy 4 razy wyższy. Ale dostajesz w cenie streamer i p/wzmacniacz i już nie potrzebujesz osobnego streamera. Odpisz, cytując
młodymeloman Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Jeśli potrzebujemy tylko dac to k11 + dobry zasilacz bo reszta dodatków z k13 jest zbędna. k13 używa dokładnie tego samego układu dac + r2r co k11. 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 18 minut temu, młodymeloman napisał: Jeśli potrzebujemy tylko dac to k11 + dobry zasilacz bo reszta dodatków z k13 jest zbędna. k13 używa dokładnie tego samego układu dac + r2r co k11. Ale wygląda ładniej z tym podświetlonym okienkiem. Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 1 godzinę temu, młodymeloman napisał: Jeśli potrzebujemy tylko dac to k11 + dobry zasilacz bo reszta dodatków z k13 jest zbędna. k13 używa dokładnie tego samego układu dac + r2r co k11. Ale porównywałeś? Bo różnica na plus K13 jest spora. Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu @młodymeloman Skąd masz takie informacje? Ja trochę popytałem AI i popatrzyłem na zagraniczne fora i piszą tam że drabinki k11 i k13 się różnią. Odpisz, cytując
młodymeloman Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Też się spotkałem z informacjami że r2r jest ulepszony w k13 ale od anonimowych lub sprzedawców. W każdym razie w opisach produktów na fiio.com w obu modelach opisana jest ta sama drabinka r2r. Uważam, że gdyby w tej kwestii nastąpił jakiś upgrade fiio pochwaliłoby się tym. Jeśli ktoś potrzebuje potwierdzić można zawsze do nich napisać email. fiio.com k11: "FIIO' s newly self-developed four-channel fully differential 24bit R2R DAC consists of 2x 48 precision thin-film resistor arrays per channel, totaling 192 resistors with 0.1% tolerance and low temperature drift (30ppm). This configuration delivers a unique and charming sound." fiio.com k13: "FIIO’s proprietary four-channel fully differential 24-bit R2R resistor array DAC is composed of 48 precision thin-film resistors per channel, for a total of 192 resistors across four channels. Each resistor features 0.1% accuracy and low temperature drift (30ppm). This R2R DAC allows the K13 R2R to deliver a uniquely rich and musical sound." Sprzedawcy lubią dokładać od siebie aby podkręcić sprzedaż np. tutaj któryś pokusił się o porównanie: https://www.treoo.com/guides/fiio-k11-r2r-vs-k13-r2r-desktop-dac-amps Na dole artykułu jest tabelka porównawcza, gdzie dla k13 "Refined R2R ladder with improved resistor matching" Co jest sprzeczne z oficjalnym info produktowym Sam osobiście nie porównywałem tych dwóch modeli. Edytowano 1 godzinę temu przez młodymeloman Odpisz, cytując
Recommended Posts