Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
27 minut temu, kaczadupa napisał:

Takie rewelacje zostawiam dla Black Edition.

A moje X14 wcale nie są tylko dobre jak myślałem. Wystarczyło zabrać mi ATC i nagle Dynie grają. :) 

Jak to ludzie się zmieniają, a raczej ich gust i upodobania. Kiedyś napisałeś że kończysz definitywnie z dynaudio, nawet chodziło dokładnie o x14 jeśli mnie pamięć nie myli. Nie chce mi się szukać, ale jest to gdzieś na forum. 😉

Napisano (edytowany)

Przecież piszę, że jestem zdziwiony. Wychodzi na to, że z gorszego dla mnie (Spendora) wróciłem do lepszego dla mnie brzmienia (Dynaudio).

Nie ma efektu jak po odstawieniu Harbetha, że całe brzmienie zrobiło się jak koszula wyprana 100 razy a brzmienie przypomina słuchanie muzyki z głośniczków w „ajfonie”.

We wtorek będą ATC. ;)  Liczę na Wejście Smoka. 

ps. Tak, Droga Smoka okazała się nieudana  ale to wina przeziębienia Jarka. :) 

Edytowano przez kaczadupa
Napisano
30 minut temu, kaczadupa napisał:

Nie ma efektu jak po odstawieniu Harbetha, że całe brzmienie zrobiło się jak koszula wyprana 100 razy 

Harbeth jest wyjątkowo soczysty. Żeby uniknąć tego wrażenia spranego materiału trzeba by po nim podpiąć np. Xaviany. Bo nawet Dynaudio czy ProAc mogą nie wystarczyć. :) 

Napisano
11 minut temu, kaczadupa napisał:

Perełka eksluzywna i Korale

Może z Regą by Cię zachwyciły - kto wie? :) Ambra jeszcze bardziej nasycona i intensywna niż Corallo. Oczywiście kosztem precyzji, ale zawsze jest coś za coś.

Napisano

Tak może być i absolutnie się z tym liczę. Wykresy dają nadzieję, pomiary jakości niskich tonów są bardzo dobre ale mody pokoju nie wyparują na widok Dynaudio. Praktyka wszystko zweryfikuje. Z pewnością nie kupię Dynaudio dla samego posiadania Dynaudio. 

Napisano
3 minuty temu, misiekx napisał:

będą za duże do Twojego metrażu

Pozytywne jest to, że mimo małej powierzchni, Adam jest w stanie dość mocno odsunąć paczki od ścian. No i - patrząc na parametry podane przez producenta - te nowe Contoury BE jednak nie schodzą na basie aż tak nisko, jak 20 / 20i.

Napisano (edytowany)

Bocznych nie mogę. Ale za sobą będą miały jakieś 120cm. No zobaczymy. Nie uda się wejść w pokój to przecież nikt mi głowy za to nie urwie. 
Chociaż nie powiem, Wasze wpisy działają na mnie i mam chwile zwątpienia typu - odpuść te monitory. 

Edytowano przez kaczadupa
Napisano
Dnia 17.09.2025 o 21:30, kaczadupa napisał:

Będzie po męsku. 

Sławek.

Wolę ProAc D2R, przykro mi. :) 

Dnia 23.09.2025 o 18:09, kaczadupa napisał:

@Slawko69

Sławek, aktualizacja…

…jednak wolę Spendora C3/1 od ProAc D2R, przykro mi. :) 

1 godzinę temu, kaczadupa napisał:

Przecież piszę, że jestem zdziwiony. Wychodzi na to, że z gorszego dla mnie (Spendora) wróciłem do lepszego dla mnie brzmienia (Dynaudio).

X14 > Spendor > ProAc. 

wait-what.gif

Napisano (edytowany)
9 minut temu, Slawko69 napisał:

Ja już się zgubiłem co Ty Adam wolisz 😆

Bas ProAka, wokale Harbetha, stereofonię Spendora, a soprany - Dynaudio. Czyli, po podliczeniu punktów: na prowadzeniu wciąż ATC. Nie ma to jak kreatywna rachunkowość. :) 

Edytowano przez Rafał S
Napisano

To szybkie podsumowanie Sławek. Nie tęsknię za Spendorem Classic 3/1 ( za bardzo zgaszone światło, za duży dystans  i jednak za dostojne granie), ProAc D2R (góra pasma wyraźnie przesadzona i trochę za lekki środek pasma)  i tylko Harbetha szkoda. 
Dla mnie zwycięzcami są ATC / Harbeth / Dynaudio. 

5 minut temu, Rafał S napisał:

wokale Harbetha

Zdecydowanie  nr 1, dla mnie nie mają konkurencji, żadnej. Reszta się nawet nie zbliża do piękna wokali z M30.3 XD2. 

Napisano (edytowany)
Dnia 10.05.2025 o 11:10, kaczadupa napisał:

Dynaudio to u mnie temat zamknięty, na zawsze.

(…)

Chyba czas wystawić za grosze Dynaudio x14. Też tylko miejsce zajmują.

To żeby było jeszcze bardziej dramatycznie…

Nie ukrywam, że też się już pogubiłem. Mimo wszystko kibicuję w wypożyczeniu Contour BE :)

/edit

Ok, Adam wpisem wyżej trochę rozjaśnił temat.

Edytowano przez lpomis
Napisano
7 minut temu, Rafał S napisał:

soprany - Dynaudio

OK, chociaż tu już nie jest tak jak z wokalami Harbeth, mogę żyć bez tweetera Dynaudio. 

10 minut temu, Rafał S napisał:

Bas ProAka

Tak. Chociaż tu znowu nie ma tak, że był jakoś wybitny na tle konkurencji jak to było z wokalami Harbeth. 

2 minuty temu, lpomis napisał:

To żeby było jeszcze bardziej dramatycznie…

Nie mam w domu ATC… Wróć z tematem we wtorek. Pogadamy. 

3 minuty temu, lpomis napisał:

Mimo wszystko kibicuję w wypożyczeniu Contour BE :)

Odpuszczam. I przykro mi. :) 

Napisano

Tak wokale Herbetha są rewelacyjne. Czy wysokie w ProAc są przesadzone? Ja uważam je za detaliczne i dźwięczne ale nie przesadzone. Może to kwestia wzmacniacza , a może okablowania. Ja mam akurat " w spadku" po poprzednim systemie kable głośnikowe,  które miały łagodzić wysokie.

Napisano
2 godziny temu, kaczadupa napisał:

Teraz to niech mnie zachwycą BE od Dynaudio

29 minut temu, kaczadupa napisał:
29 minut temu, lpomis napisał:

Mimo wszystko kibicuję w wypożyczeniu Contour BE :)

Odpuszczam. I przykro mi

🙈🙈🙈