Raballach Napisano wczoraj o 11:17 Napisano wczoraj o 11:17 Hej. Jako że obecnie oglądamy głównie filmy i planuję mały remont, to zastanawiam się nad zmianą mojego stereo (Yamaha RN803d + Heco Aurora 700) na zestaw kina domowego. Problem jest taki, że nie mam możliwości postawienia głośników za kanapą na wysokości odsłuchu (żona się nie zgadza). Wiem że są głośniki typu "inwall" tylko nie wiem czy to ma jakiś sens. Ściana z tyłu jest bardzo gruba i nie ma problemu z zrobieniem odpowiednich gniazd na głośniki, zasilanie i kable też można bez problemu doprowadzić. Pytanie czy będzie dało się wykorzystać w nowym systemie te moje kolumny Heco Aurora 700? Chętnie też bym zrobił system 5.1.2, ale chyba mój sufit do tego się nie nadaje, przez belkę idącą w suficie. Możecie coś podpowiedzieć? Budżet około kilkanaście tys. Fajnie też jakby głośniki były białe... Jeśli to nie ma sensu, to zostanę przy tym stereo. Odpisz, cytując
Gumowe Ucho Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Polecam małe satelity na ścianie skierowane na miejsce odsłuchu. Cambridge Audio Minx Min22 lub 12 jest biały, wielkości puszki coli. Sali Fazon Sat też jest możliwy, czy też B&W M1. Wszystko ma uchwyt na ścianę który skierujesz odpowiednio zamiast grać surround „naprzód”. 5.1.2 bez problemu zrobisz, żal nie skorzystać. Szkoda, że żony bywają tak anty-audio. Pierwszy film na porządnym setupie z reguły przekonuje:) Ale Minx przekonał moją 1 Odpisz, cytując
Raballach Napisano 22 godziny temu Autor Napisano 22 godziny temu Hehe, dokładnie żony są przeważnie bardzo anty-audio. Dużo się namęczyłem, by się 4 lata temu pojawiło to stereo w ogóle. Teraz czas na kolejny krok. 😉 Dzięki za propozycję. Do przemyślenia. Zastanawiałem się też nad głosnikami typu onwall, takimi jak np Heco Ambient. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Takie onwall beda lepszym rozwiązaniem niz mikrosatelity bo zejdą ciut niżej i łatwiej bedzie zgrać to z subem. Ta belka moim zdaniem bardzo nie przeszkadza. Spokojnie mozna robic 5.1.2. 1 Odpisz, cytując
Q21 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Cześć Też myślę, że spokojnie można iść w 5.1.2. Onwalle to fajne rozwiązanie, nienarzucające się. Takie od Monitor Audio z linii Bronze przykładowo, można też na tej serii produktów zrobić całe KD. Do tego ampli od Denona/Onkyo, dobry sub i będzie komplet Jak dokładniej wygląda Twój budżet? kilkanascie to bardziej dwanaście tysięcy, czy osiemnaście? W takich budżetach sporo się zmienić może 1 Odpisz, cytując
Raballach Napisano 19 godzin temu Autor Napisano 19 godzin temu (edytowany) Super, czyli mogę coś kompletować. 😊 Jeśli chodzi o budżet to jeśliby udało się zostawić kolumny te co mam obecnie, to myślałem kupić dodatkowo takie graty: - ampli Yamaha RX-A4A? w sumie nie wiem czy sie znacznie różni od RX-V6A, na pewno jest sporo droższy.... - tył HECO AMBIENT LINE 22 F x 2 - sub HECO Aurora Sub 30 Biały - center HECO Aurora Center 30 - na sufit nie mam pojęcia co dać. Jeśli jednak coś zagra dużo lepiej, to byłyby fundusze jeszcze na wymianę tych kolumn. Czyli szybko licząc, budżet bliżej 12, niż 18... Edytowano 19 godzin temu przez Raballach Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Zostaw Heco jak Ci odpowiadają. Kup Onkyo Rz30 albo 50 z Diraciem. Sub moze byc alenjak budzet pozwoli to cos innego chociaz rozumiem ze biały kolor to wazne wymaganie ;). Zastanów sie nad RZ30 i 2 x sub (o ile masz gdzie postawic). 1 Odpisz, cytując
Raballach Napisano 18 godzin temu Autor Napisano 18 godzin temu 1 minutę temu, PanKlor napisał: Zostaw Heco jak Ci odpowiadają. Kup Onkyo Rz30 albo 50 z Diraciem. Sub moze byc alenjak budzet pozwoli to cos innego chociaz rozumiem ze biały kolor to wazne wymaganie ;). Zastanów sie nad RZ30 i 2 x sub (o ile masz gdzie postawic). Biały kolor, to najważniejszy parametr 😉 Odpisz, cytując
Lebcio Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 11 godzin temu, Raballach napisał: Biały kolor, to najważniejszy parametr 😉 Może podpasują ci głośniki serii Monitor Audio 6G, tańsze BRONZE lub droższe Silver? Głośniki na front są duże 500 lub mniejsze 100. Na tył może FX i na "sufit" AMS. 1 Odpisz, cytując
Raballach Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 3 godziny temu, Lebcio napisał: Może podpasują ci głośniki serii Monitor Audio 6G, tańsze BRONZE lub droższe Silver? Głośniki na front są duże 500 lub mniejsze 100. Na tył może FX i na "sufit" AMS. Wyglądają nieźle. Muszę się przejechać do jakiegoś sklepu i pooglądać na żywo. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 17 godzin temu, Raballach napisał: - ampli Yamaha RX-A4A? w sumie nie wiem czy sie znacznie różni od RX-V6A, na pewno jest sporo droższy.... Warto sprawdzić zamiast Yamahy wspomniane Onkyo. Dirac potrafi zrobić naprawdę dużą różnicę Obsługa też prosta i przyjemna, brzmienie uniwersalne, według niektórych zbliżone sygnaturą do A4A. 17 godzin temu, Raballach napisał: - tył HECO AMBIENT LINE 22 F x 2 - sub HECO Aurora Sub 30 Biały - center HECO Aurora Center 30 - na sufit nie mam pojęcia co dać. Ogółem na sub i center warto wydać nieco więcej, nie muszą być z tej samej serii, co fronty. 1 godzinę temu, Raballach napisał: Wyglądają nieźle. Muszę się przejechać do jakiegoś sklepu i pooglądać na żywo. Zapraszam do kontaktu Odpisz, cytując
Recommended Posts