Piotr Sonido Napisano 30 października Napisano 30 października To nie sa chyba oryginalne tylko tez robione ręcznie. Tak mi się wydaje Sygnują je swoim logo. Odpisz, cytując
Raballach Napisano 8 listopada Autor Napisano 8 listopada Zrobiłem w wolnej chwili skrzynki na głośniki. Nie są jakieś piękne, ale powinny spełnić swoją funkcję. Głośniki wchodzą do nich idealnie. Kosztowały mnie całe 40 zł i 3 godziny roboty... 2 Odpisz, cytując
Raballach Napisano Czwartek o 17:16 Autor Napisano Czwartek o 17:16 Powoli kończę salon i będę to wszystko spinał. Powiedzcie mi proszę, bo trochę się waham, czy brać SVS PB2000 czy SVS SB3000? Ktoś wypożycza takie sprzęty, żeby posłuchać u siebie jak to gra? Odpisz, cytując
PanKlor Napisano Czwartek o 17:19 Napisano Czwartek o 17:19 Jak ma to zagrać jakies stereo to sb3000. Jak glownie kino to Klipscha RP1200SW albo najlepiej dwa. Bedzie taniej a tez ma rozmach. Odpisz, cytując
Raballach Napisano Czwartek o 17:55 Autor Napisano Czwartek o 17:55 33 minuty temu, PanKlor napisał: Jak ma to zagrać jakies stereo to sb3000. Jak glownie kino to Klipscha RP1200SW albo najlepiej dwa. Bedzie taniej a tez ma rozmach. Raczej głównie kino, żona puszcza od czasu do czasu jakąś muzykę, ale więcej filmów oglądamy. Myślałem o dokupieniu drugiego suba gdzieś za rok, wtedy miały być np 2 x SB-3000, ale cena tych Klipsch na tyle przystępna, że mógłbym od razu brać dwie sztuki... Odpisz, cytując
PanKlor Napisano Czwartek o 18:08 Napisano Czwartek o 18:08 Pamietaj, ze RZ50 nie ma niezależnych wyjsc subwoofera. RZ30 i RZ70 mają. Można sobie bez tego poradzić ale w nieregularnym pomieszczeniu gdzie nie masz dowolność ustawienia subow wymaga to nieco wiekszej wiedzy. Odpisz, cytując
Raballach Napisano Czwartek o 18:13 Autor Napisano Czwartek o 18:13 3 minuty temu, PanKlor napisał: Pamietaj, ze RZ50 nie ma niezależnych wyjsc subwoofera. RZ30 i RZ70 mają. Można sobie bez tego poradzić ale w nieregularnym pomieszczeniu gdzie nie masz dowolność ustawienia subow wymaga to nieco wiekszej wiedzy. Mam kupiony RZ30, właśnie z tego powodu, że chciałem w przyszłości stawiać drugi sub. 1 Odpisz, cytując
Q21 Napisano Piątek o 08:51 Napisano Piątek o 08:51 Warto jeszcze sprawdzić opcje od Velodyne Obecnie modele z serii Impact X w białym kolorze są dostępne w bdb cenie Bardzo fajna kontrola, jak na otwarte sprzęty, dobre zejście i obecnie w bardzo fajnej ofercie Odpisz, cytując
PanKlor Napisano Piątek o 09:03 Napisano Piątek o 09:03 2 minuty temu, Q21 napisał: Warto jeszcze sprawdzić opcje od Velodyne Obecnie modele z serii Impact X w białym kolorze są dostępne w bdb cenie Bardzo fajna kontrola, jak na otwarte sprzęty, dobre zejście i obecnie w bardzo fajnej ofercie Serio? Zerknałem na największego Velodyne jakiego macie w ofercie (~8000 PLN na stronie). Pasmo przenoszenia: 23 - 180 Hz (±3dB); 18 - 220 Hz (±10dB) - 23 Hz w otwartej obudowie za 8k PLN to jest dobre zejście? Brak płynnej regulacji fazy? Pilot jak do chińskiej lampki LED zamiast aplikacji i DSP? Za mniej niż 8k da się kupić 2x RP-1400 SW ... też nie będzie miał płynnej fazy i pilota/DSP ale za to zejdzie do 16 Hz i będzie w liczbie dwóch sztuk (i jeszcze zostanie na długaśny kabel). SVS PB-3000 Pro też będzie tańszy niż ten Velodyne z pełną kontrolą w aplikacji i zejściem do 16 Hz. Czym się ten Velodyne tak broni? Bo już wiemy, że nie zejściem. Jak chodzi o kontrolę to może za niewiele więcej jednak kupić 2xSVS SB3000 będą miały lepsze zejście, kontrolę oraz DSP. Nawet nie wspominam o tych białych mniejszych modelach bo one ledwo co schodzą poniżej 30 Hz. 1 Odpisz, cytując
Butler Napisano Piątek o 09:16 Napisano Piątek o 09:16 Do muzyki fajnie grają, coś jak REL. I mają sporo fanów. Ale konkurencja obu markom odleciała w siną dal jeśli chodzi o SPL oraz głębię kinowego zejścia. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu do kina to może RP1600. Bardzo udany sub. Z kolei do muzyki jak wyżej REL. Z tym że seria T no niema zejscia kinowego. To trzeba sobie od razu zdawać z tego sprawę. Odpisz, cytując
Recommended Posts