sharan Napisano Czwartek o 17:09 Napisano Czwartek o 17:09 Wzmaczniacz Denon PMA 3000ne ( za rok wymiana na coś lepszego), pokój 23 m/kw. Odpisz, cytując
Tweeter2016 Napisano Czwartek o 18:29 Napisano Czwartek o 18:29 Nie ma nic lepszego od Danone-a. No na 23 metry kwadratowe to wymienione kolumienki robią w pomieszczeniu chyba niezły przeciąg Te kolumny wydają mi się trochę za duże! (ale niech inni się wypowiedzą). A może coś w rodzaju Fyne Audio F501 SP? lub AudioVector QR5? lub Dynaudio Emit 50? Albo.....z polskich jakieś YB Audio na zamówienie. Pewnie KEF R3 Meta by tu wystarczyły lub inne porządne "podstawki". 1 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano Czwartek o 22:20 Napisano Czwartek o 22:20 Polecam Dali Epicon 2 Miałem , są kapitalne 1 Odpisz, cytując
il Dottore Napisano Czwartek o 22:58 Napisano Czwartek o 22:58 5 godzin temu, sharan napisał: Wzmaczniacz Denon PMA 3000ne ( za rok wymiana na coś lepszego), pokój 23 m/kw. Na 23m.kw. PMC Twenty 5.22 spokojnie styknie. Zaoszczędzisz. Nie wiem jak to się zgra z Denonem, ale skoro Cię stać na w/wym głośniki to i na wzmacniacz się znajdzie. Odpisz, cytując
sharan Napisano Piątek o 05:52 Autor Napisano Piątek o 05:52 7 godzin temu, maciek72 napisał: Polecam Dali Epicon 2 Miałem , są kapitalne 30 k , za drogie. Odpisz, cytując
rajdek Napisano Piątek o 06:44 Napisano Piątek o 06:44 49 minut temu, sharan napisał: 30 k , za drogie. Nowe 14k, używane 8k. 1 Odpisz, cytując
rajdek Napisano Piątek o 07:15 Napisano Piątek o 07:15 8 godzin temu, maciek72 napisał: Polecam Dali Epicon 2 Miałem , są kapitalne Ale jednak gorsze od Menuet. 2 Odpisz, cytując
sharan Napisano Piątek o 07:31 Autor Napisano Piątek o 07:31 46 minut temu, rajdek napisał: Nowe 14k, używane 8k. 14k za jedną. Odpisz, cytując
rajdek Napisano Piątek o 07:44 Napisano Piątek o 07:44 12 minut temu, sharan napisał: 14k za jedną. https://www.md-sound.de/?jtl_token=2c1c9bd37821bcab0fdf52d7c64bf0677f4a7d8bb2936b1016da9b23881c2b1f&sp_additional_mail=&qs=Dali+Epicon+2+&search= Odpisz, cytując
Q21 Napisano Piątek o 11:46 Napisano Piątek o 11:46 Cześć A przede wszystkim - czego oczekujesz od kolumn? Z czego się przesiadasz? Odpisz, cytując
sharan Napisano Piątek o 12:07 Autor Napisano Piątek o 12:07 16 minut temu, Q21 napisał: Cześć A przede wszystkim - czego oczekujesz od kolumn? Z czego się przesiadasz? Z Tannoy xt 8f. Bas, średnica, scena bardzo mi się w nich podoba. Ale chciałbym je wymienić, ponieważ zmienił się wystrój pokoju. Kolumny nie mogą być w kolorze czarnym, ani białym. Odsłuchiwałem Rubikore 6 i SF Sonetto V G2. Dali bardziej dźwiękowo przypadło mi do gustu, natomiast SF bardziej wizualnie. Odpisz, cytując
Q21 Napisano Piątek o 15:55 Napisano Piątek o 15:55 Sprawdziłbym w takim razie na pewno Focale Aria Evo X, zwłaszcza że obecnie można na nie dostać bardzo fajną cenę Ale to będzie granie jaśniejsze od Dali. Między Dali, a Sonusem będą kolumny od Vienna Acoustics Czy to Mozarty, czy już Beethoveny W razie czego zapraszam i do nas na odsłuch:) 1 Odpisz, cytując
Tweeter2016 Napisano Piątek o 17:58 Napisano Piątek o 17:58 10 godzin temu, rajdek napisał: https://www.md-sound.de/?jtl_token=2c1c9bd37821bcab0fdf52d7c64bf0677f4a7d8bb2936b1016da9b23881c2b1f&sp_additional_mail=&qs=Dali+Epicon+2+&search= Dokładnie! W Zachodnim Eurokołchozie można często kupić sporo taniej. Szczególnie w państwach islamskich i pół-islamskich. Warto szukać, bo nieraz oszczędności są duże! 19 godzin temu, maciek72 napisał: Polecam Dali Epicon 2 Miałem , są kapitalne Jak wypadły? Z czym byś je porównał? 10 godzin temu, rajdek napisał: Ale jednak gorsze od Menuet. Rozumiem, że to "dżołk"? 1 Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano Piątek o 18:03 Napisano Piątek o 18:03 2 minuty temu, Tweeter2016 napisał: Dokładnie! W Zachodnim Eurokołchozie można często kupić sporo taniej. Szczególnie w państwach islamskich i pół-islamskich. Warto szukać, bo nieraz oszczędności są duże! Serio, to jest aż tak trudne żeby nie odpisywać z "politycznym przesłaniem" w wątku dotyczącym wyboru kolumn? 3 1 1 Odpisz, cytując
Tweeter2016 Napisano Piątek o 18:03 Napisano Piątek o 18:03 Przed chwilą, Vectorinni napisał: Serio, to jest aż tak trudne żeby nie odpisywać z "politycznym przesłaniem" w wątku dotyczącym wyboru kolumn? Eurokołchoz to żadna polityka, tylko powszechna nazwa. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Piątek o 18:09 Napisano Piątek o 18:09 5 godzin temu, sharan napisał: Kolumny nie mogą być w kolorze czarnym, ani białym. Moje 23 m2 i QLN ONE. Warto rozważyć. 5 Odpisz, cytując
rajdek Napisano Piątek o 18:12 Napisano Piątek o 18:12 13 minut temu, Tweeter2016 napisał: Rozumiem, że to "dżołk"? To nie żart, @maciek72 zamienił Epicon 2 na Menuet. Odpisz, cytując
Tweeter2016 Napisano Piątek o 18:17 Napisano Piątek o 18:17 4 minuty temu, rajdek napisał: To nie żart, @maciek72 zamienił Epicon 2 na Menuet. O rany Rozumiem, że Maciek ma małe pomieszczenie?? Czy coś innego spowodowało, że dokonał takiej zamiany?. Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano Piątek o 18:38 Napisano Piątek o 18:38 29 minut temu, Tweeter2016 napisał: Eurokołchoz to żadna polityka, tylko powszechna nazwa. Rozumiem. Dzięki za "przedstawienie się". Tyle mi wystarczy. Mimo wszystko, pozdrawiam. 2 Odpisz, cytując
Tweeter2016 Napisano Piątek o 18:39 Napisano Piątek o 18:39 Dali Menuet i Mentor Menuet to zupełnie różne kolumny? Macie linka gdzie można je zauważalnie taniej kupić niż u nas? Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Sobota o 05:32 Napisano Sobota o 05:32 Na Epicony masz teraz fajne promocje faktycznie w Niemczech gdzie ceny tych produktów spadły przez poł. Model Epicon 2 także sam polecam, bardzo fajny monitor. Z PMC model 5.24i fajna kolumna. Wystarczy ci model 5.22. Albo poluj na starszy ale wyższy Twenty 26. To zupelnie inna klasa. 26tki grają lepiej niż fact 8 Rubicor są nowe przez to troszke drogie. Znowu mozna by tu polować na Rubicon. Też był wyprzedawane przez prawie pół. Dobre ceny masz także w Planeta dzwieku na Monitor audio serie Gold. W Na Temat Audio na Audio Physic i do Twojego metrażu super opcja. Oraz na Fyne u nich właśnie te z dopiskiem SP. Wzmacniacz fajny więc testuj testuj i jeszcze raz testuj. Odpisz, cytując
sharan Napisano Sobota o 06:34 Autor Napisano Sobota o 06:34 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Na Epicony masz teraz fajne promocje faktycznie w Niemczech gdzie ceny tych produktów spadły przez poł. Model Epicon 2 także sam polecam, bardzo fajny monitor. Z PMC model 5.24i fajna kolumna. Wystarczy ci model 5.22. Albo poluj na starszy ale wyższy Twenty 26. To zupelnie inna klasa. 26tki grają lepiej niż fact 8 Rubicor są nowe przez to troszke drogie. Znowu mozna by tu polować na Rubicon. Też był wyprzedawane przez prawie pół. Dobre ceny masz także w Planeta dzwieku na Monitor audio serie Gold. W Na Temat Audio na Audio Physic i do Twojego metrażu super opcja. Oraz na Fyne u nich właśnie te z dopiskiem SP. Wzmacniacz fajny więc testuj testuj i jeszcze raz testuj. Odrzucasz SF Sonetto V G2 ? Myślałem, że zapoluje na jakąś obniżkę, koniec roku się zbliża, więc może coś ... Odpisz, cytując
maciek72 Napisano Sobota o 08:21 Napisano Sobota o 08:21 Dnia 3.10.2025 o 09:15, rajdek napisał: Ale jednak gorsze od Menuet. Czemu gorsze ? Tutaj masz z oryginalnymi dedykowanymi podstawkami https://ebay.us/m/Y8pKao Odpisz, cytując
sharan Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu Do wyżej wymienionych kolumn dokładam jeszcze B&W 703 S3 i Epos ES 14N. Eposów w Trojmiescie to chyba nigdzie nie posłucham. Odpisz, cytując
Recommended Posts