SnooX Napisano 4 października Napisano 4 października (edytowany) Witam mam zamiar zakupić zestaw kina domowego Klipsch dokładnie chodzi mi o te głosniki Klipsch New Reference (R-800F + R-50C + R-50M + R-121SW) pytanie moje brzmi czy ten Amplituner DENON AVR-X2800H bedzie dla nich wystarczający ? Dziekuje za odpowiedzi. Jeśli macie może jakieś ciekawe inne propozycje głośników to bardzo chętnie zobaczę . Zdaje sie na waszą wiedze . Edytowano 4 października przez SnooX Odpisz, cytując
Butler Napisano 4 października Napisano 4 października (edytowany) Ampli ok. Zanim kupisz Klipsch serii R lepiej ich posłuchaj. Nie każdemu pasuje ten typ grania, jest mocno widowiskowy i efektywny (łatwo je napędzić bo mają wysoką skuteczność) ale po czasie może dawać po uszach wysokimi tonami. Z drugiej strony wielu użytkownikom podoba się tego typu charakterystyka. Moim zdaniem jak Klipsch to tylko seria RP, tylko to już drożej. Edytowano 4 października przez Butler 1 Odpisz, cytując
SnooX Napisano 4 października Autor Napisano 4 października O 23 minuty temu, Butler napisał: Ampli ok. Zanim kupisz Klipsch serii R lepiej ich posłuchaj. Nie każdemu pasuje ten typ grania, jest mocno widowiskowy i efektywny (łatwo je napędzić bo mają wysoką skuteczność) ale po czasie może dawać po uszach wysokimi tonami. Z drugiej strony wielu użytkownikom podoba się tego typu charakterystyka. Moim zdaniem jak Klipsch to tylko seria RP, tylko to już drożej. ok a masz może wiedzę gdzie można posłuchać w Warszawie ?. A amplituner będzie ok ten mój przy wyborze klipsch rp? Odpisz, cytując
Butler Napisano 4 października Napisano 4 października Denon i Klipsch to dobre połączenie. Nie jestem ze stolicy więc nie pomogę. Odpisz, cytując
SnooX Napisano 4 października Autor Napisano 4 października 6 minut temu, Butler napisał: Denon i Klipsch to dobre połączenie. Nie jestem ze stolicy więc nie pomogę. Ok dzięki za odpowiedź Odpisz, cytując
From Nowhere Crew Napisano 5 października Napisano 5 października Siema Na temat Klipsch moge Ci troszke powiedzieć bo od 7 lat posiadam ich kolumny i jestem fanem marki jeżeli chodzi o kino. Najnowsza seria R gra zupełnie inaczej niż poprzednie, to samo tyczy się seri RP. Dużo osób powiela błedne informacje na temat Klipsch bo faktycznie kiedyś tak było. Teraz grają bardziej zrównoważonym dzwiękiem, ale nadal jest to efektowne granie. Jak już kolega wyżej napisał, te kolumny napędzisz wiekszością sprzetu jak jest dostępny na rynku ze względu na duzą skuteczność. Dużo osob lubi połączenie denona z tymi kolumnami, ja wole onkyo. Sam teraz posiadam R50M ponieważ nie mam warunków na nic innego. Reszta sprzetu leży i czeka na skonczenie nowego mieszkania. Polecam jednak iść do salonu i posłuchać tych kolumn. W warszawie masz kilkam fajnych salonów, sprawdz na google czy są w ofercie, zadzwoń, zapytaj umó sie na spotkanie i podejmiesz decyzje. Do kina są naparwde dobre ze względu na ich rodzaj brzmienia. W stereo nie ka\zdemu będa odpowiadać, ale nie bój się, uszy nie będą krwawić :D Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 5 października Napisano 5 października 2 godziny temu, From Nowhere Crew napisał: Do kina są naparwde dobre ze względu na ich rodzaj brzmienia. W stereo nie ka\zdemu będa odpowiadać Bardzo Klipsch szanuję, jeśli chodzi o kino. Moim zdaniem to wymarzone kolumny na zestaw do KD. Do stereo natomiast... też. Jeśli to Klipsch LaScala! Odpisz, cytując
From Nowhere Crew Napisano 6 października Napisano 6 października 6 godzin temu, il Dottore napisał: Bardzo Klipsch szanuję, jeśli chodzi o kino. Moim zdaniem to wymarzone kolumny na zestaw do KD. Do stereo natomiast... też. Jeśli to Klipsch LaScala! Oj tak, moje marzenie i mam nadzieję uda się je kiedyś spełnić. Całą linią heritage, grają bardzo dobrze. Najciekawiej wyglądają Jubilee, jeszcze nie miałem okazji ich posłuchać ale słyszałem że jest naprawdę dobrze. 1 Odpisz, cytując
SnooX Napisano 6 października Autor Napisano 6 października ok dziękuję za odpowiedzi Odpisz, cytując
Szwendak Napisano 10 października Napisano 10 października Jestem na etapie, małymi krokami, budowania systemu KD. Mam kolumny podłogowe, które grają z lampą w stereo. I one zostaną też wykorzystane do kina na bazie Denona x 4800h. Teraz przyszła pora na głośnik centralny. Dużo dobrego słyszałem o Klipschach. Co byscie polecili na początek. Właśnie testuję R 50 c i jakoś to gra ale bez rewelacji. Zastanawiam się nad serią Reference Premiere. Czy przeskok na EP 500 c II bedzie znaczący a jeśli tak to w jakim aspekcie? Mam problem z wypożyczaniem bo wszędzie daleko. Myślałem też o RP 404 ale mam malo miejsca na taki gabaryt. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 11 października Napisano 11 października posłuchasz tego zestawienia pewni w pierwszym lepszym salonie. Ale słuszna uwaga tych modeli R to posłuchaj przed zakupem to ostre brzmienie, nawet w kinie. W stereo dla wielu nieakceptowalne. A jest kilka innych propozycji jasnych kolumn ale nie aż tak. 10 godzin temu, Szwendak napisał: Jestem na etapie, małymi krokami, budowania systemu KD. Mam kolumny podłogowe, które grają z lampą w stereo. I one zostaną też wykorzystane do kina na bazie Denona x 4800h. Teraz przyszła pora na głośnik centralny. Dużo dobrego słyszałem o Klipschach. Co byscie polecili na początek. Właśnie testuję R 50 c i jakoś to gra ale bez rewelacji. Zastanawiam się nad serią Reference Premiere. Czy przeskok na EP 500 c II bedzie znaczący a jeśli tak to w jakim aspekcie? Mam problem z wypożyczaniem bo wszędzie daleko. Myślałem też o RP 404 ale mam malo miejsca na taki gabaryt. Fatalny model. 440 czy 404 to zupelnie inna bajka. Przeskok jakościowy. Odpisz, cytując
Szwendak Napisano 11 października Napisano 11 października Ok, dziękuję. A możesz powiedzieć po jakim względem lepiej grają te 4 setki? Większa przestrzeń czy lepsza klarowność dialogów czy może mają wiecej basu. Lubię ocieplone dialogi. Z racji słusznego już wieku wciąż w głowie mi tkwi glos Marka Niedźwiedzkiego jak prowadził listę przebojów w Trójce😉 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 06:15 Napisano wczoraj o 06:15 ocieplenia nie znajdziesz. Ale dynamika jest znacznie wyższa, średnica na lepszym czytelniejszym poziomie. Do tego rozpraszanie dźwięku tej kolumny jest znacznie lepsze .W roli centralnego spisuje się po prostu lepiej. Odpisz, cytując
stafi Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Ja jestem na etapie końcowym kompletowania zestawu KD Pioneer Lx305 + Klipsch RP8000F II (FR), + RP-500C (C) + R40M (SR) +Ekran 120". Długo myślałem o Klipsch i gdzieś tam marzyłem żeby na tym zbudować KD ale czytając opinie ludzi, piszących że zbyt mocno "krzyczą górą" trochę się obawiałem że może z moich planów być klapa i kupie coś innego. Polka, Dali, Elac mnóstwo tego i miałem mętlik w głowie przez jakieś półtora roku - przez ten czas co jakis czas wracalem do czytania o klipsch, Nie czym to spowodowane, ale jest sporo ludzi którzy właśnie wieszają psy na tej marce (tak jak na Bose ale to juz inny temat) - zupełnie nie rozumiem dlaczego... W każdym razie, Znalazłem jakoś z poczatkiem wrzesnia promke w mediaexpert, "Nowość" RP8000F w cenie 2600 za sztuke! Mówie sobie "ooo warto było czekać biore!:, zakupiłem online, troche w ciemno ale cena swietna wiec pomyslalem ze jakoś to bedzie i jako że wiedzialem ze w najblizych dniach nie bedzie mnie w domu to opoznilem dostawe o 2 dni... na szczescie bo okazalo sie ze ta "Nowość" to nowość w ofercie MeExpert a to co oferuja to starsze, nie produkowane juz MK1!!! anulowalem zamówienie i wrociłem do rozważań. Zainteresowały mnie RP6000F II cena w miare ok, o 8000F II tez jeszcze myslalem ale raczej spodziewalem sie ze te 6000 zrobia juz swoje a 8000 bedzie dla mnie jak grzana kierownica w aucie, jest to fajnie a jak nie to reszta i tak jest swietna wiec na co mi to. Umówiłem się na odsłuch, podłączano mi kilka różnych kolumn w tym 3 zestawy klipsha (R800F, RP6000F II, RP8000F II. Po godzinnym odsluchu i przełączaniu różnych opcji okazało sie że te RP8000f II przemawiaja do mnie najlepiej, graly jak dla mnie rewelacyjnie i juz wiedzialem ze jak pojde w 6000F to bedę latami żałował że nie dołożyłem (o R800F nie wspomne). Co do "krzyczenia górą" - faktycznie one potrafią wiele tymi swoimi dziwnymi hornami zrobic, mega duża wyrazistość i szczegółowość a jak poświeci sie chwile na utemperowanie temperamentu w górnej partii na EQ to graja naprawde świetnie. Nawet podczas głośnego grania graja bardzo czysto i efektownie. Prawda tez jest taka ze jakby czlowiek kupil i przywiózł do domu R800F i nie sluchal innych to mialby pełne zadowolenie bo to tez dobry sprzet i slużyłby latami dostarczając mase frajdy. Czasami lepiej nie porównywac... a tak na marignesie musze kiedys sie gdzies wybrac na odsluch LaScala - z ciekawosci. Polecam podzwonic po sklepach bo czasami potrafia naprawde dac na tye dobre ceny na RP ze przestaje mieć sens R... chyba ze w satelity... te juz postanowilem zrobic z r40m... tyle ze jeszcze nie wisza wiec sie nie wypowiadam. 1 Odpisz, cytując
tomek72 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 13 godzin temu, stafi napisał: Co do "krzyczenia górą" - faktycznie one potrafią wiele tymi swoimi dziwnymi hornami zrobic, mega duża wyrazistość i szczegółowość a jak poświeci sie chwile na utemperowanie temperamentu w górnej partii na EQ to graja naprawde świetnie Miałem RF82 MkII (można powiedzieć pra pra dziadkowie RP8000) i w kinie były super, jednak po pewnym czasie, a może z wiekiem (moim) szczególnie podczas słuchania muzyki zaczęły mnie "męczyć". Ale do słuchania muzyki nie używam żadnej korekcji. Ponadto RP8000 są już trochę "utemperowane" względem poprzedników. Miałem okazję ich posłuchać z tym samym wzmacniaczem jaki posiadam (dla porównania) gdy kupowałem obecne Fyne Audio. Ale do kina jak najbardziej tak, Klipsch ma to coś co jakby potęguje wrażenia, do tego wysoka efektywność i robią robotę. 13 godzin temu, stafi napisał: Prawda tez jest taka ze jakby czlowiek kupil i przywiózł do domu R800F i nie sluchal innych to mialby pełne zadowolenie bo to tez dobry sprzet i slużyłby latami dostarczając mase frajdy. w pewnym sensie tak (bo nie wiedziałbyś jak grają inne), ale uwierz mi na dłuższym dystansie mogłyby szybko okazać się męczące, chociaż niektórzy lubią "ostrą jazdę", dobrze zrobiłeś że poszedłeś w RP. Powodzenia i miłego słuchania. Odpisz, cytując
Recommended Posts