Saimons69 Napisano 4 października Napisano 4 października Cześć mam takie pytanie co sądzicie o mieszaniu głośników różnych producentów w kinie domowym? Mam pylon pearl set no i czy wymiana samych surround i centralki ma sens, a może samej centralki? Myślałem o Klipsch RP-404c II, a jak sprawa z surroundami czy warto coś zmienić czy tutaj już powinno się dobierać do przedniego lewego i prawego? Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 4 października Napisano 4 października Surroundy bym zostawił. Wymiana głośnika centralnego na lepszy i jak najlepsze jego ustawienie jak najbardziej ma sens. Odpisz, cytując
Saimons69 Napisano 4 października Autor Napisano 4 października (edytowany) Nie słyszałem nigdy tego klipscha, zresztą z centralnymi odsłuch to pewnie nie wszędzie jest łatwo, bo jest klipsch 404c za około 1475 zł, więc dobra cena. Edytowano 4 października przez Saimons69 Odpisz, cytując
Q21 Napisano Poniedziałek o 06:47 Napisano Poniedziałek o 06:47 Klipsch a Pylon Audio to zupełnie inny charakter brzmienia, tak wiec mieszanie Klipsch z Pylon w systemie wielokanałowym nie jest dobrą opcją. POwiedzmy, że jeszcze kolumny efektowe można zastosować inne, ale fronty i centralny powinny być najlepiej ten samej serii danego producenta. Tutaj różne marki/modele spowodują brak jakiejkolwiek spójności w dźwięku dochodzącym z przodu. Chociażby dialogi czy wokal będzie generowany w jednym momencie przez różne brzmieniowo kolumny. 1 Odpisz, cytując
modelarz01 Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Dnia 4.10.2025 o 19:02, Saimons69 napisał: Cześć mam takie pytanie co sądzicie o mieszaniu głośników różnych producentów w kinie domowym? Musisz sam odsłuchać. Jednym to nie przeszkadza ,a jeszcze inni chcą wszystko w jednej serii. Miałem kiedyś na odsłuch klipsch 404c ii + kolumny Mission m34i. Ceentralny zwróciłem ponieważ męczyły mnie soprany. Oprócz tego to potwierdzam ,że centralny jeden z lepszych w tej cenie. Ja na twoim miejscu poszukałbym czegoś z pearl najbliższego co pasuje. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Ja mieszałem i zawsze to powtarzałem mimo że czasem hejt sięna mnie wylewał. Niektore firmy nie robią dobrych centralnych albo maja je po prostu drogie. Mozna mieszać i mozna budować systemy na rożnych kolumnach. Pod warunkiem że te konkretne modele sa dobre. I znowu podpadnę bo powiem odwrotnie niż koledzy z branży wyzej. Ale. Pylon ma przecietne centralne. Słabe suby. Ich dzwiek jest zbyt przytłumiony. Klipsch jest znacznie jasniejszy, pełniejszy i przestrzenny. I tak ja bym pomieszał. Bo na przykład Diamondy lubię. Ale nie centralny. 1 Odpisz, cytując
Butler Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Ja też bym bez problemu pomieszał. Centralny zostawiłem sobie Klipsch RP-504c (po prostu jest dobry) a fronty okazyjnie zmieniłem w zeszłym roku na Perlisten i jakoś nie słyszę tej "niespójności". Jak dla mnie to opowieści z mchu i paproci. Podpisuję się pod postem wyżej. Mało tego. Jak są są producenci typu Pylon którzy centralki traktują po macoszemu, to wręcz w nosie mam tą ich "spójność" jeśli ma tak grać kluczowy kanał. Broni się taki set jednak designem, to jednak w wielu użytkowników kluczowy argument w wyborze by całość była spod jednego brandu. Niestety kosztem jakości przede wszystkim w subie, a na drugim miejscu właśnie w C. 1 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts