oxygen225 Napisano Sobota o 19:10 Napisano Sobota o 19:10 Witam szanownych forumowiczów. Jak w temacie czy ktoś z Was miał okazję posłuchać takiego połączenia? Na forach można wyczytać, że do Auror bardzo pasuje Unison Research simply italy. A jak z wyżej wymienionym Synthesis Roma? O co chodzi? Aktualnie gram z Heco Aurora 700, końcówki mocy thule spirit pa150b i przedwzmacniacza thule spirit pr150b oraz odtwarzacza thule spirit cd150b . Mam jeszcze tagę harmony hta 800, z której też często gęsto korzystam, ale tylko z przedwzmacniacza lampowego i następnie końcówki mocy thule. W sumie wszystkie konfiguracje mi odpowiadają, nie wiem czy nie najbardziej właśnie preamp lampowy z tagi+końcówka thule. Niemniej jak to w świecie audio, wiecznie kusi aby pójść dalej-coś zmienić. Trafił się niedaleko właśnie Synthesis roma. I oczywiście korci, żeby spróbować takiego połączenia. Tylko jak to może zagrać? Może ktoś z Was słuchał takiego zestawienia? Odpisz, cytując
T Z6 Napisano wczoraj o 11:00 Napisano wczoraj o 11:00 Mam Rome ale z innymi kolumnami.Kiedys uzywałem Auror 700 i bylo to dla mnie zbyt ciemne brzmienie.Wysokie tony byly jak spod przyslowiowego koca.Moim zdaniem do lampy potrzeba czegos co podkresli wysokie i srednie tony.Ale to moje zdanie.Komuś moze sie podobac bardzo przyciemniony dzwięk.U mnie Roma gra z Monitor Audio Silver 500 i jest to połączenie dla mnie idealne.Pewnie można jeszcze lepiej ale za dużo wiecej złociszy...😉 Odpisz, cytując
Q21 Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Hej Moim zdaniem Roma do Auror to spory overkill. Planujesz też wymianę kolumn we względnie niedalekiej przyszłości? Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowany) Odsłuchaj. Może być bardzo fajnie. Edytowano 13 godzin temu przez Chmarski Odpisz, cytując
oxygen225 Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Dnia 12.10.2025 o 13:00, T Z6 napisał: Mam Rome ale z innymi kolumnami.Kiedys uzywałem Auror 700 i bylo to dla mnie zbyt ciemne brzmienie.Wysokie tony byly jak spod przyslowiowego koca.Moim zdaniem do lampy potrzeba czegos co podkresli wysokie i srednie tony.Ale to moje zdanie.Komuś moze sie podobac bardzo przyciemniony dzwięk.U mnie Roma gra z Monitor Audio Silver 500 i jest to połączenie dla mnie idealne.Pewnie można jeszcze lepiej ale za dużo wiecej złociszy...😉 Ale używałeś w tej konfiguracji Roma+Aurora? Czy grałeś z auror z czymś innym i mimo to były za ciemne? Mi ogólnie bardzo odpowiadają, ale właśnie tego się obawiam,że z romą bedzie za ciemno. 10 godzin temu, Q21 napisał: Hej Moim zdaniem Roma do Auror to spory overkill. Planujesz też wymianę kolumn we względnie niedalekiej przyszłości? Nie planuję wymiany. Mam je już 5lat i te kolumny raczej ze mną zostaną. Kombinuję tylko ze wzmacniaczami. Ogólnie uważam Aurory za kolumny bardzo korzystnie wycenione. Grające znacznie lepiej niż wskazywałaby ich cena. 10 godzin temu, Chmarski napisał: Odsłuchaj. Może być bardzo fajnie. Tak by było idealnie. Kłopot jest tylko z tym, że wzmacniacz chce kupić używany, mam około 100km do sprzedającego. Ciężko będzie przewieźć swoje kolumny do kogoś. Nie sądzę też, aby ktoś zgodził się wypożyczyć wzmacniacz używany do mnie. Sytuacja trochę bez wyjścia. Odpisz, cytując
Recommended Posts