chudeusz09 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Posiadam od kilku lat CXA60 i przyszedł chyba czas na zmianę. Ogólnie złego słowa powiedzieć o CXA nie mogę, ale brakuje mi w nim nieco dynamiki, dociążenia. Myślę o wzmacniaczu grającym raczej w zbliżonej barwie, ale trochę bardziej detalicznego, z dobrą kontrolą dołu i raczej nie za ostrą ale wyraźną górą. Podoba mi się tzw analogowe brzmienie i czegoś zbliżonego szukam. Kolumny to bardzo mocno zmienione Heco Aurora 700. Mocno do tego stopnia, że została z nich tylko oryginalna obudowa 😉. Grają bardzo otwartą średnicą i górą, nieco kosztem dołu, ale tak właśnie lubię. Rodzaj muzyki - niemal każdy. Budżet - czy okolice 4-5 tys to wystarczająca kwota, żeby znacznie poprawić brzmienie obecnego zestawu? Biorę pod uwagę zarówno sprzęt używany jak i nowy. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) 2 godziny temu, chudeusz09 napisał: Ogólnie złego słowa powiedzieć o CXA nie mogę, ale brakuje mi w nim nieco dynamiki, dociążenia. Myślę o wzmacniaczu grającym raczej w zbliżonej barwie, ale trochę bardziej detalicznego, z dobrą kontrolą dołu i raczej nie za ostrą ale wyraźną górą. Podoba mi się tzw analogowe brzmienie i czegoś zbliżonego szukam. Jeśli chcesz jednoznacznie przebić CXA 60, to raczej sprzęt używany. Natomiast moim zdaniem Twój wzmacniacz jest już szczegółowy i lekko po jasnej stronie. Być może połączenie z Twoimi kolumnami gra "analogowo", ale sam CXA 60 moim zdaniem takiej barwy nie ma. Więcej dociążenia i jednocześnie wyraźną, ale nieagresywną górę dałby np. Atoll (już model IN100). Ale nie mam pojęcia, czy zgra się z Twoimi kolumnami. A skoro są mocno zmodyfikowane, to chyba nikt nie będzie w stanie tego przewidzieć. Edytowano 6 godzin temu przez Rafał S Odpisz, cytując
Q21 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Cześć Opisałeś brzmienie swojego obecnego wzmacniacza i raczej trudno będzie znaleźć coś z bardziej zaznaczoną górą. Kontrolę dołu, czy detal może załatwić jakieś np. Primare i15, ale to powyżej budżetu. Prędzej myslałbym nad zmianą kolumn, na coś jaśniejszego i bardziej otwartego. Może używane Monitor Audio Silver RX? Odpisz, cytując
Recommended Posts