mateuszdjmw Napisano 18 października Napisano 18 października Witam. Posiadam monitory Vela BS 403. Rozważam ew. zmianę na BS 404. Obecnie gram na Onkyo A9070. zukam czegoś rozdzielonego i myślałem nad : - nadchodzące Onkyo Icon M-80 + P-80 - Onkyo M-508 + P-308 - Denon POA-1500 + PRA-200 ..ewentualnie czy polecacie coś innego w podobnym budżecie? (10-12k) Odpisz, cytując
Q21 Napisano 20 października Napisano 20 października Cześć A czego brakuje Ci w brzmieniu obecnie? Skąd pomysł na zmianę i czemu akurat dzielonka? Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 21 października Napisano 21 października Czemu chcesz zmienić? Model 404 jest rowniejszy. nie ma tak podbitego basu. O nowym Onkyo to będą informację dopiero za 2 tygodnie. A rzetelne pewnie do 3 miesięcy. Denon był znany i lubiany ale z tego co kojarze to chyba dość awaryjna ta końcówka była? Czy mylę modele? O dzielonym Onkyo nie wiem. Odpisz, cytując
mateuszdjmw Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Dnia 20.10.2025 o 12:19, Q21 napisał: Cześć A czego brakuje Ci w brzmieniu obecnie? Skąd pomysł na zmianę i czemu akurat dzielonka? Generalnie..wydaje mi się że te kolumny mogłyby lepiej zagrać pod bardziej wydajnym i lepszym jakościowo wzmacniaczem. W końcu A9070 nie jest jakimś wybitnym wzmacniaczem z tego co się orientuję. Dnia 21.10.2025 o 07:36, Piotr Sonido napisał: Czemu chcesz zmienić? Model 404 jest rowniejszy. nie ma tak podbitego basu. O nowym Onkyo to będą informację dopiero za 2 tygodnie. A rzetelne pewnie do 3 miesięcy. Denon był znany i lubiany ale z tego co kojarze to chyba dość awaryjna ta końcówka była? Czy mylę modele? O dzielonym Onkyo nie wiem. Właśnie najbardziej podoba mi się ta nowa seria. Zastanawiałem się nad wymianą na M5000R+P3000R ale ciężko to dostać w czarnym wydaniu. Generalnie..to z brzmienia A9070 jestem zadowolony. Po drobnej korekcie bas/treble Elac Vela BS 403 grają w moim uznaniu bardzo ładnie. Jeżeli miałbym coś zmieniać to powiedziałbym że szukam czegoś, co doda jeszcze większej kultury grania. Tylko czy to już nie wymaga zmiany kolumn łącznie ze wzmacniaczem. Edytowano 1 godzinę temu przez mateuszdjmw Dodanie waznych info Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, mateuszdjmw napisał: Generalnie..wydaje mi się że te kolumny mogłyby lepiej zagrać Lepiej czyli jak? Odpisz, cytując
mateuszdjmw Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, KrólKiczu napisał: Lepiej czyli jak? Hmm. Ja jestem chyba kierunek detal ale z umiarem. Dla przykładu - słuchałem B&W 705 S3 i to zdecydowanie nie dla mnie. Słuchałem również Pylon Jasper 18 +MF M6si i to zdecydowanie grało bardzo ładnie, z tym że bardziej kierunek "ciepło" niż detalicznie, przynajmniej takie odniosłem wrażenie. Mimo wszystko byłem pod wrażeniem. Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 18 minut temu, mateuszdjmw napisał: Po drobnej korekcie bas/treble Elac Vela BS 403 grają w moim uznaniu bardzo ładnie To nie rób drobnej korekty,tylko mniej drobną. Może nie udzielam się zbyt często,ale czytam takie fora od 2014 roku i cały czas o tym samym. Przestań się łudzić ,że zmiana cyferki z 403 na 404 da ci jakieś pokaźne zmiany. Jak czytam wypociny branży to aż mnie skręca,jak masz za dużo kasy to daj im zarobic Edytowano 1 godzinę temu przez Sundin997 Odpisz, cytując
Recommended Posts